4 Януари, 2018 10:11 1 655 6

Разкритие: Тръмп не искал и не е очаквал да стане президент

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент-
  • иванка тръмп-
  • мелания тръмп-
  • пол манафорд

Книгата "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре" описва любопитни задкулисни ситуации във Вашингтон

Разкритие: Тръмп не искал и не е очаквал да стане президент - 1
Снимки: БТА/АР

Публикуването на откъси от нова книга за управлението на Доналд Тръмп - първо от британския в. "Гардиън", а после от сп. "Ню Йорк" - привлече вниманието към експлозивни сведения за междуособици и организационен хаос в сърцето на американската президентска институция.

Книгата "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре" на бившия коментатор на "Гардиън" Майкъл Улф, която излиза на пазара следващия вторник, описва любопитни задкулисни ситуации.

От нея става ясно, че бившият шеф на кампанията на Тръмп и стратег в Белия дом Стивън Банън смята за "предателска" и "непатриотична" скандалната среща на Доналд Тръмп-младши, зетя на Тръмп Джаред Къшнър и Пол Манафорд с руснаци, предлагащи злепоставяща информация за Хилари Клинтън, през юни 2016 г. в "Тръмп тауър".

Книгата обаче съдържа и други неочаквани разкрития, като това, че никой от кампанията на Тръмп не е очаквал той да спечели президентските избори, а самият Тръмп, както и повечето хора в щаба му, гледал на участието си в надпреварата като на трамплин за кариера в телевизията или политиката.

Разкритие: Тръмп не искал и не е очаквал да стане президент

Според Улф настоящата първа дама Мелания Тръмп била ужасена от перспективата за победа на съпруга си. Когато в нощта след изборите станало ясно, че Тръмп всъщност печели пред Клинтън и отива в Белия дом, Мелания избухнала в сълзи и то не от радост. Директорът по комуникациите на първата дама отхвърли тези твърдения и каза, че книгата трябвало да се продава на щанда за преоценена фантастика.

Според Улф дъщерята на президента Иванка Тръмп и зет му Джаред Къшнър били сключили сделка кой от тях един ден да се кандидатира за президент. Иванка хранела надежди първата жена президент на САЩ да е не Хилари Клинтън, а тя.

Разкритие: Тръмп не искал и не е очаквал да стане президент

В откъсите, стигнали до медиите, се твърди, че във вътрешните борби често участвала група, включваща Къшнър, Иванка и икономически съветник Гари Кон, която се противопоставяла на клика начело с Банън. Улф цитира съветника по националната сигурност на президента Ричард Никсън, Хенри Кисинджър, според когото "Това е война между евреи и неевреи".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русчуклия

    7 0 Отговор
    Много правилно и точно е казал легендарният политик Кисинджър!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 urz

    6 0 Отговор
    То по-голямата част от САЩ също не искаха Тръмп, ама както се казва: "за к'во е майтапа, ако не си кажем истината".
  • 4 Лили иванова

    2 5 Отговор
    Путин го направи президент
  • 5 1234

    0 0 Отговор
    И кво сега,кои победиха? Евреите или не евреите?Тръмп от кои е?
  • 6 1234

    1 0 Отговор
    Прави ми впечатление,че който отиде на посещение в Израел все го карат да си слага една от ония шапчици с които се кичат евреите.Тогава и ние трябва да ги караме,като дойде някой на посещение у нас да си слагат калпаци ...?!!?Ние едно сме носили калпаци.