Тема: Украйна

4 Януари, 2018 12:50 1 209 2

Лошо време отложи важна визита в Източна Украйна

  • зигмар габриел-
  • украйна-
  • донбас-
  • павло климкин-
  • мариупол

Пътуването на германския външен министър в сепаратистките региони пропадна за неопределено време

Лошо време отложи важна визита в Източна Украйна - 1
Снимки: БТА/АР

Пътуването на министрите на външните работи на Украйна и на Германия - Павло Климкин и Зигмар Габриел, до разграничителната линия между украинските сили и сепаратистите в Източна Украйна няма да се състои днес, както бе предвидено, поради лошо време. Това съобщи в Тwitter самият Климкин, цитиран от ТАСС.

"Метеорологичните условия не позволиха да се посети разграничителната линия, но не попречиха на продуктивното общуване с министъра на външните работи на Германия Зигмар Габриел. Планираме да осъществим това съвместно пътуване в Донбас по-късно този месец", съобщи украинският дипломат.

Германският министър посочи като причина за отлагането мъглата - "не политическата, а истинската мъгла". Габриел потвърди, че планираното посещение може да се състои по-късно през януари, ако времето не създаде проблеми.

Първият дипломат на Берлин пристигна на посещение в Украйна и разговаря с украинския си колега. Днес двамата трябваше да заминат за разделителната линия край град Мариупол, за да посетят офис на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и още няколко населени места.

Лошо време отложи важна визита в Източна Украйна


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 украински селяндури

    1 2 Отговор
    Ай ся, лошото време......
  • 2 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Много е лошо времето за всички обикновен хорица в Usраина
Новини по държави: