5 Януари, 2018 18:10 3 030 19

САЩ, Русия и Китай презират ЕС

  • ес-
  • зигмар габриел-
  • русия

Зигмар Габриел призова за повече единство в Европа

САЩ, Русия и Китай се отнасят към ЕС без нужното уважение. Това заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от „Spiegel'.

“В Москва, Пекин и Вашингтон има една обща страна. Там не ценят ЕС. Всъщност те направо го презират“, заяви Габриел.

Той подчерта, че отстъпването на САЩ от международната арена, оставя след себе си вакум. Габриел заяви, че в Сирия той се запълва от Русия и Иран, а в търговски аспект от Китай.

Той призова страните от ЕС да застанат зад общи ценности и идеи. Габриел заяви, че Берлин трябва да засили своето международно положение, а ЕС да засили влиянието си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янките ВЪН

    36 16 Отговор
    Да,бе, затова платихте на мигрантите пътя до Европа. Няма по-големи интриганти и терористи от краварите. Едни хора кпитп ще си сринат небостъргачите сами за да си оправдаят доктрината, не ми ги споменавайте!

    Коментиран от #4

  • 2 Зъл

    46 7 Отговор
    Аааааа, добро утро! Европа си е Европа, трябва да си гледа интереса, не да служи на еврейски интереси, прокарвани от САЩ и империалистичната му доктрина. За САЩ една обединена и силна Европа винаги е било най голямата заплаха за тях.
  • 3 Kcaniba

    38 5 Отговор
    Силна Европа,с обща армия,полиция и съдебна система!

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Бесен Язовец

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "Янките ВЪН":

    Янките, руснянките и китаянките !
  • 5 Гостът

    25 8 Отговор
    Ами евроуправниците се надупиха на краварите и сега всички им го набутаха.Нормално като защитават чужди интереси.Даже приехме армията от терористи на САЩ.Голяма грешка.
  • 6 народ

    29 8 Отговор
    Има за какво да презират ЕС.
    Вместо да си гледа интереса и икономиката ЕС се надупи на краварите и тръгна по акъла на Меркел.Вместо да създаде собствена армия,пусна американците в Европа,сякаш те ще защитят ЕС от някого.Пусна по заповед на Вашингтон милионите бежанци,които ще съсипат Европа.
    Ха сега,кажете за какво някой да уважава дупедавците?

    Коментиран от #8

  • 7 +-+-+-

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Това не ми харесва.
  • 8 Етнос

    7 36 Отговор

    До коментар #6 от "народ":

    Нямаш никаква идея, колко си зле, нали? Съжалявам те, явно историята за теб е тера инкогнита, но САЩ веднъж вече категорично са защитили европейските държави по време на Втората световна война (да, знам, че в старите съветски учебници, по които си учил, пише друго, но, ако не бяха САЩ, сега щяхме да водим този разговор на немски...) и благодарение на това, американците се възприемат като съюзници от всички държави в Западна Европа, независимо дали на промитите мозъци тук ви харесва това, или не. Тъпотията, че САЩ заповядали пускането на милиони бежанци в Европа, пък е показателна единствено за това, че явно се информираш само от руски пропагандни сайтове и имаш спешна нужда от психиатрична помощ...

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 9 Бесен Язовец

    10 16 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Да ама русофилнята не одобрява и чака а днес а утре ЕС да се разпадне и после да лъскат руския ботуш !
  • 10 Юда

    23 6 Отговор
    Даваш за пример руските подлоги, а ти какъв си?! На Европа не и трябва никой. Тук е люлката на цивилизацията и ако се обедини с общи институции, армия и строги закони, никой няма да е по силен от ЕС. Америка винаги е бил врага в къщата за Европа и е действал за дестабилизация на ЕС и еврото. Най ясен пример за това е бежанският поток към Европа, който е тяхно дело.
  • 11 Голям прос

    12 5 Отговор
    Ще ги презират ами, подлога на всички
  • 12 Кака Гинка

    17 2 Отговор
    При тая "мъдра и далновидна" европейска политика,сигурно и в Африка си умират от смях...
  • 13 ааа

    20 4 Отговор

    До коментар #8 от "Етнос":

    Чети история Мъжки. Янките десантираха в Европа 1943, когато вече беше ясно кой кого с цел да не позволят на руснаците да стигнат до Ламанша. Това е голата истина.
  • 14 Истината винаги боли

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Етнос":

    По добре да си говорим на немски,отколкото на турски или цигански!!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гражданин

    2 6 Отговор
    Свинарите завиждат на Европа, че е единна до като на Свинарите им се разпадна съветската империя и вече не може да си я върне.А американеца винаги е превъзхождал Свинарите във всичко но и те до известна степен не искат обединени държави с разни цели които цели са и на съветските фанатици.Европа си е Европа и е единствения цивилизован континент преди Австралия!Нека завиждат на цивилизования континент!!!
  • 17 Трапер

    2 4 Отговор
    Аре бе , бежанци и емигранти заради САЩ.А Германия още от 70те години си вкарва гастарбайтери предимно от Турция и Близкия изток .Първоначално временно пребиваващи,след това статут на постоянно пребиваващи и за капак разрешение да си извикат и семействата.И така докато се стигне до няколко милиона жители които не са от германски произход.Подобна е тенденцията и във Франция където например Марсилия спокойно може да си стане арабска автономна република,Швеция,Холандия...Къде тук ще обвините САЩ!?

    Коментиран от #18

  • 18 траперко

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Трапер":

    Аре, бе! Само ти още не си разбрал, че германия си е протекторат на сащ още от втората световна война насам!
  • 19 до 14

    2 0 Отговор
    Съгласен съм,че е по-добре да говорим на немски,отколкото на турски или цигански.Само има една подробност,за която не се сещаш-щяхме да говорим немския докато им прислужваме през деня,а вечерта щяхме да се прибираме в лагерите за почивка няколко часа.
Новини по държави: