7 Януари, 2018 14:59 1 251 0

Арестуваха бивш ирански президент

  • иран-
  • арест-
  • президент-
  • ахмадинеджад-
  • протести

Силите на реда обявиха, че са потушили протеста

Арестуваха бивш ирански президент - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият ирански президент Махмуд Ахмадинеджад е задържан за подкрепа на антиправителствените протести в страната, съобщи руската агенция ТАСС, позовавайки се на местните издания.

Според източници в Техеран Ахмадинеджад бил задържан с одобрението на върховния лидер на ислямската република аятолах Али Хаменей по време на визита в град Шираз. Причина за арестуването му станали негови изявления на антиправителствените протести, които в Техеран смятат за призив към „разпалване на безредици“.

В реч пред демонстранти в южния ирански град Бушер миналия четвъртък бившият президент заявил, че някои от чиновниците живеят далеч от проблемите на хората и не знаят нищо за реалната ситуация в обществото. Ахмадинеджад подчертал също, че хората са недоволни от правителството на президента Хасан Рохани, което обвинил в монополизиране на властта и ресурсите.

В Иран избухнаха протести срещу властимащите и корупцията по високите етажи на страната. Властите в Техеран обвиниха външни фактори за организирането на протестите. Иранската революционна гвардия обяви, че народът и силите на реда са потушили протестите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА