8 Януари, 2018 14:57 2 187 0

В Гърция арестуваха българка, превозвала бежанци

  • гърция-
  • арест-
  • българка-
  • комотини-
  • трафик-
  • бежанци-
  • полиция

В микробуса й са открити 20 бежанци

В Гърция арестуваха българка, превозвала бежанци - 1
Снимка: Shutterstock

29-годишна жена от България e била задържана от гръцката полиция близо до граничния град Комотини по подозрение за трафик на хора. В микробуса, който тя шофирала, били открити двадесет бежанци, съобщи вестник „Български новини”.

Полицията подозира, че мигрантите, повечето от Сирия, са прекосили граничната река Еврос между Гърция и Турция. При друг случай органите на реда са арестували за трафик на хора 31-годишен мъж от Пакистан.

В колата му са открити осем мигранти от Пакистан и Мианма. Властите подозират, че двамата шофьори са част от по-голяма контрабандна група, която се е занимавала с нелегално прехвърляне на бежанци.

Междувременно стана ясно, че около 200 души да успели да преминат границата между Мароко и Испания в анклава Мелиля след щурм на граничната ограда. Един служител на силите на реда е бил ранен след атака от страна на мигрант, а четирима души са получили медицинска помощ заради наранявания по време на преминаването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: