9 Януари, 2018 08:49 860 3

Тръмп ще се кандидатира за втори мандат

  • опра уинфри-
  • доналд тръмп-
  • президент-
  • избори-
  • сащ

Говорител на президента каза, че той не се притеснява от битка срещу Опра Уинфри 

Тръмп ще се кандидатира за втори мандат - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп безусловно смята да се кандидатира за втори мандат в Белия дом на изборите през 2020 т., защото постиженията му говорят сами за себе си, каза пред журналисти неговият говорител Хоган Гидли, цитиран от Reuters.

Той говори пред представители на медиите на борда на президентския самолет, с който Тръмп пътуваше за среща с фермери в Нешвил, щата Тенеси. Те го попитаха за коментар на словото на популярната телевизионна водеща Опра Уинфри в Лос Анджелис в неделя. То бе изтълкувано от много наблюдатели като заявка за възможно нейно кандидатиране на президентските избори през 2020 г. от Демократическата партия.

"Ние бихме приветствали всеки съперник на президента в борбата му за преизбиране, независимо дали това е Опра Уинфри или някой друг", каза Гидли. Той уточни, че не знае дали Тръмп е гледал речта на телевизионната звезда, която е сред най-популярните медийни личности в САЩ и е първата чернокожа жена-милиардер, владееща собствено киностудио, тв канал и списание.

Тръмп ще се кандидатира за втори мандат

"Който и да се кандидатира срещу Тръмп, той ще се изправи срещу един президент, който има рекордни постижения за рекордно кратък срок досега в Белия дом", подчерта говорителят.

В словото си 63-годишната Уинфри каза: "Много великолепни жени, намиращи се в тази зала, а и някои много достойни мъже, решително се борят, за да станат лидери".

Тръмп ще се кандидатира за втори мандат


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    1 0 Отговор
    Знае ли някой за някой президент на Щатите, който не е бил убит или умрял преждевременно да не се е кандидатирал за втори мандат и да не го е спечелил?
  • 2 Барчо

    2 0 Отговор
    А вече и се гледа на този пост като на роднински. Мъжът кара два мандата, като жена му е във върхушката през това време, след това тя иска да стане президент. Сега Тръмп и като спечели втори мандат, Мелани започва да намеква още сега, че поста и харесва и като дойде времето, ще се кандидатира и ще бъде първата избрана жена за президент.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Новите династии: Клинтън, Буш ... Много по-краткотрайни за разлика от някогашните европейски, но с не по-малки амбиции от тях!