Last news in Fakti

9 Януари, 2018 13:40 825 1

КНДР и Южна Корея възобновяват горещата военна линия

  • северна корея-
  • преговори-
  • южна корея

Северна Корея ще изпрати делегация на Зимните олимпийски игри

КНДР и Южна Корея възобновяват горещата военна линия - 1
Снимка: БТА/AP

Северна Корея и Южна Корея ще възобновят горещата военна телефонна линия по между си, съобщи „Ройтерс“.

Според южнокорейски представители в КНДР вече са приключили подготовката за възстановяване на телефонната връзка. Очаква се линията да бъде възобновена утре.

Информацията излезе след преговорите на високо ниво в село Панминчжон. То се намира в демилитаризираната зона.

Властите в Северна Корея вече обявиха, че ще изпратят своите спортисти и високопоставени лица на предстоящата Зимна олимпиада в Южна Корея.

От Сеул са предложили и среща на разделените семейства между двете държави. От там допълниха още, че има вероятно за временно вдигане на санкциите, за да могат севернокорейците да имат по-лесен достъп до Олимпийските игри.

Южна Корея забрани няколко официални лица от Пхенян да влизат в страната в отговор на ракетните тестове на страната през последните месеци.

Очаква се подробности от преговорите да бъдат уточнени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    0 0 Отговор
    С.Корея има много приятели по света: Русия, Китай,България, Иран, Венецуела и др.,които ще ги подкрепят за предстоящата олимпиада. Дано само спортистите да не се натъкнат на клошари и проститутки, че няма да знаят на кой свят се намират!
Новини по държави: