Last news in Fakti

9 Януари, 2018 15:01 2 950 28

Американската армия се извини на Япония

  • окинава-
  • извинени-
  • сащ-
  • япония-
  • армия-
  • база-
  • войници

Сериозни гафове на американските войници

Американската армия се извини на Япония - 1
Снимка: Shutterstock

Япония обяви, че е получила извинение от американската армия за серията инциденти на нейна земя, съобщи Би Би Си. На остров Окинава се стигна до няколко инцидента с участието на американските въоръжени сили.

Вчера американски боен хеликоптер извърши аварийно кацане на територията на хотел на японския остров. През миналата година пък беше спрян алкохола на войниците, след като американски униформен удари с камиона си миниван, убивайки шофьора му.

Губернаторът на Окинава Такеши Онага заяви, че американските войници трябва да се срамуват от тези инциденти. Именно в Окинава е най-голямото американско военно присъствие в страната и региона. Токио и Вашингтон са дългогодишни стратегически съюзници.

През годините имаше и различни протести против американските военни бази. Местните жители обвиняват войниците от САЩ и за различни престъпления. Съпротивлението срещу военните се увеличи през 1995 година, когато войници изнасилиха 12-годишно момиче. През 2016 година за убийството на жена бе заподозрян морски пехотинец, служил в една от базите в Окинава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    38 10 Отговор
    Не стига, че ви пуснаха онази хубава бомба , а пък вие още ги храните и глезите. Кви сте такива не мога да ви разбера

    Коментиран от #2, #20

  • 2 Корекция

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Не една - 2 са!
  • 3 Бесен Язовец

    20 2 Отговор
    Абе тия как е тръгнало да не вземат да изпущат някоя атомна без да искат!
  • 4 Кобрата

    15 5 Отговор
    Sorry, ама продължаваме напред!
  • 5 ха сега

    32 9 Отговор
    Това е показателно, че от човешката простотия по-лошо няма. Да ти пуснат 2 (две) ядрени бомби и след няколко години да поканиш тези същите да си направят военна база у вас, за да изнасилват децата ти.

    Коментиран от #6, #9, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо Гошо

    25 4 Отговор
    Ми те хамериканците така си действат.Пръво те бомнят после ти подават ръчичка и сетне ти го нахендрят.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ерик Лустбадер

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "ха сега":

    Какво да направят джапаните, като на борда на Мисури са подписали своята капитулация и окупация. иначе местното население ги мрази и в червата си, и сегиз тозиз излиза по някой случаи на изчезнали или убити от местни, американски или австралийски туристи.
  • 10 гост

    28 3 Отговор
    Германия също е окупирана държава след ВСВ. Немските златни резерви са пренесени в САщ за да ги пазят и от тогава никой не ги е виждал, нито е допуснат да ги види. Последният, който се опита да влезе и да ги види беше Шрьодер при едно посещение в САЩ, но тогава му отказаха в последният момент, защото правели ремонт на инсталацията за сигурност. Доста елементарно показаха, че златото на немците вече го НЯМа. С Япония е същата история. Окупирана територия и нищо повече. Ю.Корея тоже! Където е стъпил хАмерикански крак, трева не никне...

    Коментиран от #17

  • 11 Бесен Язовец

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Когато европейците се извинят на индианците в северна Америка че им взеха земята на сила

    Коментиран от #14

  • 12 Бесен Язовец

    4 14 Отговор
    За няколко рубли,лапам на кремълски джуджета.

    Коментиран от #21

  • 13 последният самурай

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "ха сега":

    Японците не са имали друг избор освен да "приемат" натрапените окупатори. Ако не знаете след ВСВ Япония е окупирана от САЩ, а не са "стратегически партньори", както пише в статията, същата е ситуацията и с Германия, по-рано само западната част а след обединението цялата. Затова в първите години след войната Якудза е подпомагала населението, страдащо от произвола на американските окупатори и е наказвала някои от тях. Вярвайте, японците искрено ще се изкефят когато САЩ бъдат ликвидирани.

    Коментиран от #15

  • 14 Историк

    6 18 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Какво общо имат индианците и безобразията на руските свине в Източна Европа по време на 45 годишната окупация? Или в битността си на руски роб си задължен безпричинно да плюеш по Европа, за да защитиш агресивната руска кочина?

    Коментиран от #19

  • 15 Историк

    6 14 Отговор

    До коментар #13 от "последният самурай":

    Икономическото развитие на Япония и Германия и на страните от Източна Европа е показателно за разликата между американската и руската окупация!

    Коментиран от #16

  • 16 Различен

    20 3 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    Я пак??
    Дай пример с развитието на България последните 28 години, под американски ботуш, и това, с развитието след 56 година!
    Кога ще стигнем БВП-то на 88-89 година, само да попитам?

    Коментиран от #25

  • 17 К.К.

    4 16 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    То и с България е същото, колко влакови композиции са изнесени за Москва по време на окупацията на червената армия?
  • 18 Барчо

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    И поради каква причина трябва да се извини на цяла Европа? На кой да се извини? На Франция дето я освободи, или на Англия? Или пък може би на Германските нацисти и избитите и евреи от самите тях? На кой, че нещо ми не ясно? Аааааа, да. Сигурно имаш в предвид Чехословакия. Грешка. То Чехословакия няма. Имаше такава обединена държава, ма краварите я разбиха на три. Или говориш за Югославия? Ооооо, брато. То и Югославия я няма вече. Американските крави се изсраха там като навсякъде. Чакай да видим на коя още да се извиняват. Полша. На техните неспасени евреи от самите поляци могат да се извинят. Айде стига с извиненията на руснаците.
  • 19 Барчо

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Има разлика голяма. Цял избит народ. Останалите останки са вкарани в първите в света концентрационни лагери, наречени за благозвучие - резервати. Там са давали на този горд народ единствено развалена храна, която не са искали и кучетата да ядат, настанени в палатки без какъвто и да е начин да се стоплят през зимните месеци. Който се опита да напусне бива разстрелван на място. Там имаш право единствено да дишаш докато не пукнеш. Не напразно оттам излиза и хвърковатия израз за най-добрия индианец е мъртвия индианец. Да продължим ли с робството на негрите? Робството е премахнато около 100 г след френската буржоазна революция. Така че краварите трябва да се извинят и на индианците, и на негрите, и на корейците, и на виетнамците, и на японците, и на афганистанците, и на кой ли не още.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бесен Язовец

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Правдив":

    Америте ги мраза, за това лапам само на джуджи !
  • 23 Бесен Язовец

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Правдив":

    Така е.
  • 24 също като съветските орки

    3 2 Отговор
    Същото правеха съветските окупатори след септември 1944 г. Пиянства, убийства, изнасилвания, тотален грабеж. Стига се до там, че даже руската подлога Г.Димитров праща телеграма на изрода Сталин да направи нещо по въпроса. Последствията от престоя им е опустошителен във всички аспекти, вкл. и сега берем още последствията от него......
  • 25 факт

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Различен":

    Въобще не си различен, а си част от неразбиращото множество. Тези които величаеш в миналото за "големите" им успехи са същите, които съсипаха България за тия 28 г. След ВСВ под крилото на тия дето плюеш Западна Европа се развива до сегашните нива, същото важи и за Ю.Корея, спрямо тия на север от тях. Виж колко е БВП на държавите в Европа и по света, които не са били под съветска окупация и тези развивали се под някаква форма на американско влияние:

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:GDP_nominal_per_capita_world_map_IMF_2007.PNG
  • 26 OMG WTF

    3 1 Отговор
    Американците им метнаха две атомни бомби и японците пак искат да са съюзници с тях, а не с пияните ушанки. Що така бе рублороби???
  • 27 факт

    1 1 Отговор
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:GDP_nominal_per_capita_world_map_IMF_2007.PNG
  • 28 некойси

    0 0 Отговор
    Какво може да се очаква от ниско образовани добре платени наемници на американската армия? Изтеглят всичките негра от гетата заедно с белите whitetrash и ги пращат на някъде.
Новини по държави: