10 Януари, 2018 09:02 18 414 104

Турция се ядоса на Русия

  • сирия-
  • русия-
  • турция-
  • операция-
  • армия-
  • идлиб-
  • посланици-
  • ядоса

Турция иска да се прекрати военната операция в Идлиб

Турция се ядоса на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Турция привика посланиците на Русия и Иран, за да изрази възмущението и загрижеността си от продължаващата военна операция на сирийската армия в провинция Идлиб, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Турското външно министерство е казало на чуждите дипломати, че са нарушени договореностите между трите страни за сирийския конфликт и зоните за деескалация, посочиха дипломатически източници.

Западната сирийска провинция Идлиб е най-голямата останала бунтовническа крепост в страната, която от 2011 година е в гражданска война. Турция иска да се сложи край на военната операция на сирийските въоръжени сили срещу бунтовниците.

Според Анкара тя ще се отрази негативно на възможността за намиране на мирно решение за слагане край на войната. Би имала и негативен ефект над предстоящите разговори в Сочи за намиране на политическо решение. Операцията на сирийската армия е била срещу сили на умерената опозиция.

Турската дипломация е призовала Русия и Иран да окажат натиск над режима в Дамаск, за да се сложи край на военната офанзива в Идлиб. От началото на конфликта в Сирия милиони бяха убити или ранени, а огромна част от населението бе принудено да напусне домовете си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    180 75 Отговор
    На Турция не и харесва да трепят подържаните от тях уж бунтовници. Циганина турчин си е циганен и това е.

    Коментиран от #61

  • 2 Европеец

    178 38 Отговор
    Вътрешна работа на Сирия.Те какво правят в Кюрдистан.

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан

    43 199 Отговор

    До коментар #2 от "Европеец":

    Турция има истирически права и отговорност към съседните нариди..Който е в беда трябва да се притече на помощ...

    Коментиран от #6, #8, #74

  • 4 Kcaniba

    60 140 Отговор
    Договорът подписан от Русия,не струва колкото хартията на която е подписан! Империята на злото и лъжата!
  • 5 да го кажем направо

    162 57 Отговор
    Малка им е чурката на турците та да поставят условия-факт.Да не стане така,че Ердоган пак да чака Путин пред тоалетната в ООН.

    Коментиран от #102

  • 6 Насах

    165 43 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Какви права??
    Арабите имат древна култура и история!
    Турците са неграмотни и ограничени номади!

    Коментиран от #45

  • 7 Наблюдател

    46 89 Отговор
    Пак ще падат Су-та от небето, пак ще мачкат руснаците турски домати с булдозери.....
  • 8 Европеец

    77 11 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Същият аргумент имат Сирия и Ирак.След Османската империя имат равни права.Трите държави възникват след нейният разпад.Това си е намеса във вътрешните работи.Не е под егидата на ООН.По същият начин имаха претенции към Ирак.В съвременният свят това не става така.

    Коментиран от #13

  • 9 Петко

    87 13 Отговор
    Няма такова нещо като "умерена опозиция" при положение, че колят и трепят, опитвайки се да откъснат територии от дадена държава, а не действат по мирен начин, с легални средства. Загрижеността на Турция показва кой поддържа тази "умереност".Май се притесняват за инструкторите си и войници, изпратени там.
  • 10 Morgoth

    62 11 Отговор
    Под една или друга форма зоните по американско влияние ще бъдат откъснати от Сирия, затова правителството се стреми да минимизира тези зони преди крайната фаза на преговорите. Колкото и да скача Турция това няма промени политиката на Русия. Да не говорим, че за самата Турция е по-добре да няма автономна зона, защото ако има такава, тя ще е кюрдска.

    Коментиран от #26

  • 11 Реалист

    96 13 Отговор
    Като българи нямаме интерес Турция и Русия да са на един акъл. Важен е нашия интерес, а той е да имаме добри отношения с тях ПООТДЕЛНО.
    РАНО ИЛИ КЪСНО ФЕСА И УШАНКАТА ЩЕ РАЗВАЛЯТ ДОСЛУКА!
  • 12 гост

    44 10 Отговор
    Ахаааа, значи да не се трепят подкрепяните от турците бунтовници и да се оставят да си развяват байрака, турците да ги въоръжават, обучават и при изгодна ситуация да ги ползват по предназначение. Умерена опозиция били нали! Всички са чували за нея, но никой не е виждал все още. Те са си ИД, но краварите им дадоха благозвучното име умерена опозиция, за да могат да оправдаят вложените средства в нея за свалянето на Асад. Искат да го свалят, за да могат Исраел, СА и Турция да си поделят Сирия, но не толкова земята, колкото петролните богатства. Именно там е ключът от палатката ПЕТРОЛА. Нещо за Либия да сте чували? Не, нали! Англичани, хамериканци и французи си поделиха петролните кладенци и смучат, смучат колкото могат. Ирак е същата история. И там е сложена ръка върху нефта и нищо не се чува.
  • 13 Хасан

    35 13 Отговор

    До коментар #8 от "Европеец":

    Защо същото не казваше на Саркози ,който дестабилизира Либия и наводни Европа с бежанци???и кажи същото на Сащ който разби Ирак и Афганистан и наводни Европа с бежанци..
  • 14 Хасан

    18 27 Отговор
    Сирия ще стане като Югославия ...ще бъде разделена между Русия,Сащ и Турция....имам предвид като републики или автономии...С Югославия стана същото ..Сърбия с Русия,Босна и Косово с Турция а останалите с Запада....

    Коментиран от #15, #43

  • 15 Актьор МАНАФ

    37 12 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Сирия ще е на Русия, Американската и част е Кюрдистан който ще създаде своя независима държава с голяма част от турция и по малко от сирия и ирак. Не случайно мамелюците са бесни на Тръмп .Но такава им е историческата съдба срещу която нищо не могат да направят.

    Коментиран от #16

  • 16 Хасан

    17 38 Отговор

    До коментар #15 от "Актьор МАНАФ":

    Ще има и турска част с 3 милионата граждани които са в Турция и туркмените ..сирийските турци...нашите братя сирийските турци трябва да си имат своя държава...

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Актьор МАНАФ

    42 14 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Аз разбирам че ти се иска ама няма как да стане просто османлиите са изтеглили късата клечка като са избрали за съсед Велика Русия И СЕГАШНИТЕ ИМ ПОТОМЦИ КАТО СЕ ОПИТВАТ ДА СИ МЕРЯТ ПЕШКИТЕ С ИСТИНСКИТЕ ВЕЛИКИ СИЛИ
  • 18 Хасан

    21 47 Отговор
    Ти все пак си имаш българско съзнание и възпитание а то е да наведеш глава пред силните на деня...Турчина не е такъв....не случайно Сивия Вълк е символ на турците...не подлежи на дресировка като лъвчето или мечката...

    Коментиран от #19, #20, #22, #36, #49

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ААА

    28 17 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Искаш ли да ти пратя снимки на отстреляни сиви вълци, имам няколко в телефона.
  • 21 Актьор МАНАФ

    26 11 Отговор
    Аз разбирам че ти се иска ама няма как да стане ПРИЕМИ ФАКТИТЕ ТАКИВА КАКВИТО СА И СТИГА С ТИЯ ЖИВОТНИ ТИ СПЕЦИАЛНО МИ ПРИЛИЧАШ НА МИШОК С ТВОИТЕ ТЪПИ РАЗСЪЖДЕНИЯ
  • 22 Актьор МАНАФ

    32 15 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Тия сиви вълци май бяха някаква терористична организация?Турците по скоро приличат на получовеци и приликата им е повече с приматите

    Коментиран от #24

  • 23 Предсказания

    30 15 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Има много предсказания на известни личности, част от това което са предсказали вече се е сбъднало. Та те казват че Турция ще изчезне като държава и ще бъде поделена на три части.
    Нищо лично срещу турците, само коментирам

    Коментиран от #25, #29

  • 24 Актьор МАНАФ

    23 14 Отговор

    До коментар #22 от "Актьор МАНАФ":

    Никога не се навеждам ,само някога го правя над кадъни.

    Коментиран от #27

  • 25 Актьор МАНАФ

    29 11 Отговор

    До коментар #23 от "Предсказания":

    Той разпада е започнал отдавна, продължава и сега ,любимеца на хасанчо нека бог да му даде дълго здраве, съсипва турция ипродължава разпада с по бързи темпове, но хасан е ограничен и не може до го разбере
  • 26 Биг Дик

    11 24 Отговор

    До коментар #10 от "Morgoth":

    Тия ги дрънкай на дебилите русофили, то и на сесесере нямаше кой да промени докато не започнаха да си ядат ръждавите пушки/Рейгън/. Ами ако подхвърлят няколко Стингъра на сирийците един летящ руски ковчег няма да оцелее.

    Коментиран от #35

  • 27 Хасан

    18 29 Отговор

    До коментар #24 от "Актьор МАНАФ":

    Аз ли посрещах с хляб и сол руската,хитлеристката,червената,натовската армии???
  • 28 Койчо

    21 5 Отговор
    Ако говорим за интересите на държавите, които искат да осъществяват контрол, те са следните. На сащ интереса е най- вече икономически, да направят пояс от зависими от тях територии около Русия, за да им пречат да продават газта и нефта си, да продават своя втечнен или да вземат без пари нефта и пак те да го продават на Европа.На Русия интереса е също да имат някакъв контрол, защото искат да имат свободни коридори във всички посоки, затова са в поротивоборство със Сащ. А Турция от край време са си с териториални претенции към всички свои съседи и целта им е да си възвърнат всички земи от времето на Османската империя. България , като малка държава, със застаряващо население, много трудно може да има абсолютно самостоятелна политика, както в момента се опитват да правят турците за себе си. Трудно е да имаме и постоянни добри отношения и с другите ни съседи,Гърция, Македония, Сърбия,Румъния , че и Албания,които не стига, че владеят наши изконни територии, а и в днешно време се опитват да пречат за развитието на икономичеси важните коридори за нас в посока средиземноморието или адриатика, напр.Гърция и Сърбия. Така,че при всички случаи България има нужда от истинси силен съюзник, с когото да ни съвпадат интересите. В случая много трудно биха ни съвпаднали интересите с Турция, имайки в предвид нейните цели. И в този смисъл ние имаме интерес от съюзник, който не е съюзник на Турция, защото би подпомогнал техният интерес за удовлетворяване в даден момент османски

    Коментиран от #30

  • 29 Хасан

    13 29 Отговор

    До коментар #23 от "Предсказания":

    ”Ако молитвата на псетата беше чута,всеки ден щяха да валят кости от небето..”..казват турците...
  • 30 Хасан

    14 45 Отговор

    До коментар #28 от "Койчо":

    Единствената изход на България е да бъде с Турция...няма алтернатива...Турция не иска земите на съседите си ...а иска сфери на влияние...да живеее българо турската дружба...

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Актьор МАНАФ

    37 6 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Дружба никога не може да има а само взаимно изгодни икономически интереси
  • 32 Актьор МАНАФ

    25 12 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Да живеят патриотите че колкото и не са обичани от някой изместиха антибългарските партии от управлението на България и силно ограничиха влиянието на такива като асан у нас
  • 33 Койчо

    30 3 Отговор
    Хора, Хасан, не е Хасан, а е най- много Христо или Асен, който е постоянно тук за стръв,за да провокира повече коментари на сайта и в своите собствени коментари, сам не вярва, важното да е на контра с някой, който него пита за нищо, че да ми отговаря в лично качество. И въпреки, че мисля , че е съгласен с мен, отговарям последно, за да не му правя кеф повече. На Турция краткосрочния, основен план се нарича - ,,2023'', т. е. разваляне на Лозанския договор от 1923 г. и никоя от съседните и страни няма интерес от това, а именно територии в полза на Турция.

    Коментиран от #40, #48, #53

  • 34 Боян

    11 2 Отговор
    Плач от Сирия-гледайте този филм, вижте как се убиват деца.Останалото е гадна "човечност"
  • 35 Morgoth

    13 5 Отговор

    До коментар #26 от "Биг Дик":

    Стингърите са доста старички ракети, надали ще свалят самолет, освен в близост до базата му. Но пък вероятно ще нанесат доста щети по хеликоптерите.
    За нас може да са тайни каналите по които се движат оръжията и да не знаем кой ги е внесъл, но за службите на големите сили това няма да е тайна. Последното което иска в момента Турция е да си докара отново гнева на Русия.
  • 36 Европеец

    23 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Лъвовете и мечките ги дресират в цирка.Даже мечките циганите мечкари ги караха хоро да играят докато Бриджит Бардо им ги взе.Неоосманизма няма как да просъществува защото на твърде много хора пречи.А самите Турци особено учените не са му привърженици.А който не подлежи на дресировка му ползват кожата за облекло.

    Коментиран от #38, #39

  • 37 Кабагайдарав

    19 10 Отговор
    Путин май ще разтрие ушите на Ердоган.......
  • 38 До европееца

    4 6 Отговор

    До коментар #36 от "Европеец":

    Много добре си дресиран, браво!
  • 39 Хасан

    5 10 Отговор

    До коментар #36 от "Европеец":

    Кажи нещо смисленно...що не череш,що не се образоваш...?!

    Коментиран от #42

  • 40 Хасан

    5 12 Отговор

    До коментар #33 от "Койчо":

    Откога човек да си казва мнението е провокация???
  • 41 Батко ви

    5 7 Отговор
    На батко никой нищо не може да му казва.батко е голям и удря лошо
  • 42 Европеец

    20 4 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Хасане ти си каза мнението.Койчо е прав че провокираш видно от коментарите ти. Интересно ми е ти дали четеш или преди това някой ти е говорил.Коментарите ти са едностранчиви и отразяват по скоро интересите на друга държава.

    Коментиран от #47

  • 43 хаспел

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Косово си е на САЩ - имат си огромна военна база там.
  • 44 Трапер

    9 4 Отговор
    Струва ми се , че Сирия може да се окаже препъникамък за Турция и с С-400 може да стане така както стана с френските вертолетоносачи “Мистрал”.
  • 45 Ехооо

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "Насах":

    Сирийците не са араби,а Перси! Четете малко бе хора.
  • 46 Хасан

    10 7 Отговор
    Как ще са перси????..Араби са...Сирийска Арабска Република

    Коментиран от #50

  • 47 Хасан

    8 9 Отговор

    До коментар #42 от "Европеец":

    Има българи които са за руски интереси,а други за немски...

    Коментиран от #72

  • 48 Хасан

    8 8 Отговор

    До коментар #33 от "Койчо":

    Вместо да се мъчиш да направиш от Хасан Христо ...направи си Христовци..по лесно е... хвани некоя Марийка да ти роди...

    Коментиран от #56

  • 49 gost

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    хасане, вълците най-лесно се дресират, пъти по-добре от лъвове и мечки... и те самите искат да бъдат дресирани, за разлика от лъвове и мечки
  • 50 Ехооо

    9 3 Отговор

    До коментар #46 от "Хасан":

    Чети бе Хасанчо,чети малко!Или си малоумен,или се правиш на такъв.Кажи на някой сириец,че е арабин да видим как ще те гледа като извънземен.Направо да му писне наяовек от тъпи всезнайковци.

    Коментиран от #52, #55

  • 51 Vasik Atanasova

    16 15 Отговор
    не обичам Турци но в случая са прави
    Руснаците извадиха милони долари от бомбандировки в Сирия
    и избиха маса невинни хора там

    Коментиран от #54

  • 52 Хасан

    5 11 Отговор

    До коментар #50 от "Ехооо":

    Някой начетен да му каже на тоя дали сирийците са араби или персийци???..
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хасан

    5 13 Отговор

    До коментар #51 от "Vasik Atanasova":

    Васке, хич ли не си имала любовна авантюрка с турчин???

    Коментиран от #78

  • 55 Morgoth

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ехооо":

    90% от сирийците са араби, останалите са кюрди. Персите са в Иран.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #55 от "Morgoth":

    Като етнос са араби но като религия мюсюлмани алевити...по близки са до шиитите..но има и сунити...като католици ,протестанти и православни...
  • 58 Хасан

    2 6 Отговор

    До коментар #56 от "Койчо":

    Не ме ли обиждаш сега????.Аз да съм те обидил???да съм казал нещо за вярата и за етноса ти..??
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хасан

    7 11 Отговор

    До коментар #60 от "Койчо":

    Ти не ме разбра....България е страната с най бързо намаляващо население в света..в първите 5....от 70 години на миналия век се опитва да побългари помаците,през 80 години турците...а сега и ромите ....не е ли редно държавата да стимулира жените да раждат..детски помощи за образовани,майчинство за образовани....вместо да искаш това от правителството ти мразиш турците или ромите ...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Българин

    11 2 Отговор

    До коментар #66 от "Хасан":

    Хасане излагаш се! Хем ща бият, хем ща... ? Струва ли си? Нека попишем, нека се побъзикаме и с теб, и ти с нас, ама да стигнем до кютек? Абе ти да не стана радикален ислямист?
  • 72 Европеец

    11 1 Отговор

    До коментар #47 от "Хасан":

    Българите гледат българските интереси.Ако има хора които симпатизират на Русия и Германия това си е тяхна работа.И все пак Екатерина Велика е Германка ,но води победоносни войни срещу Турция защитавайки руските интереси.ГенералТотлебен е Германец но превзема Плевен от достоен противник който не е турчин.Всеки е длъжен да отстоява интересите на отечеството си.
  • 73 Гост

    12 0 Отговор
    Сега по Българска история HD показват как великия Хан Тервел избива арабите под стените на Константинопул! Гледай Хасане!
  • 74 Горд Българин

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    хасанчо турция НЯМА НИКАКВИ ИСТОРИЧЕСКИ ПРАВА и отговорност към съседните народи. Никой от Сирия не и е искал помоща. Намесата на турция в чужда държава, каквато е Сирия е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМА. От къде на къде турция ще има право да навлиза на територията на чужда държава? Кой и дава това право? Дай едно международно правно основание? Вие турците сте много нагли същества, които сте си въобразили, че всички съседни държави ви принадлежат. Е да, ама не. Османската империя отдавна УМРЯ и така ще си остане. Свиквай, времето ви отмина. Няма империя, която да се е възродила. Чети история, ако можеш де.
  • 75 Вили

    2 8 Отговор
    Руските бази в Сирия са много близо до турската територия, и могат да бъдат унищожени за кратко време.

    Коментиран от #77, #83

  • 76 Ние сме на всеки километър☭

    6 1 Отговор
    От тук до края на света
  • 77 До вили

    10 1 Отговор

    До коментар #75 от "Вили":

    Как, кой ще ги унищожи?В Русия децата учат за Константинопул, не истамбул, да не стане утре, каракачаните пак да го владеят! Марихуйяна ли дърпате и ти и Хасан, все в полет, а как се пада и как боли!

    Коментиран от #91

  • 78 Vasik Atanasova

    0 3 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    с тебе искам да имам

    Коментиран от #80, #86

  • 79 До хасан

    5 0 Отговор
    Асане стига си търсил под вола теле .Няма да го намериш
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 въх

    1 2 Отговор
    Янлъз, бе Путин - сус бре,Рассия !
  • 82 Vasik Atanasova

    5 2 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    щом си с 33 санта си го сложи отзад или го лапни и млъквай

    Коментиран от #101

  • 83 Европеец

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "Вили":

    Никой нищо няма да унищожава,защото Русия има достъчно стратегически сили и средства да отвърне на удар.НАТО също има с какво да отговори,но до това няма да се стигне защото няма да има победители ,а само жертви и руини.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Хасан

    0 7 Отговор

    До коментар #78 от "Vasik Atanasova":

    Аз не изневерявам ...извинявай

    Коментиран от #90

  • 87 Мазен фес

    7 3 Отговор
    Осман ли си башибозук ли си незнам .Я вдигай гълъбите и дим да те няма .Анадола те зове .
  • 88 Велика русия

    7 2 Отговор
    Каква велика държава е Турция бре пъпешо османе .Има две велики държави другото е пълнеж бре мисирко
  • 89 Voenen ekspert

    5 2 Отговор
    Когато двама големи си мерят куррррооовете пуйките къде се нареждат а мисирко османе.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Вили

    1 8 Отговор

    До коментар #77 от "До вили":

    Руските ученици може и да зубрят името Константинопул, но само в Турция има 200000 рускини омъжени за турци, избягали от *велика* Русия. Наричат ги туркини, говорещи руски език.

    Коментиран от #92, #94

  • 92 до Вили

    6 0 Отговор

    До коментар #91 от "Вили":

    Тъкмо, по-лесно ще вземат градъ! Вили ли си, могили ли си, тея рускини християнки ли са, или мюсюлманки?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Да да

    8 1 Отговор

    До коментар #84 от "Osman":

    Тази държава дето за две години валутата и се обезцени на половина ли е велика? Тази дето чакак на парите на гастербайтерите от Германия ли? Тази дето лиза там,където прдеди това плю и пика ли? Турците са мазници. Правят ти се на приятели,но винаги крият нож за гърба си. Щото са велики ..... мизерници
  • 97 Европеец

    7 0 Отговор
    Всъщност ако не е била помоща на СССР през 1922 г нямаше да има Турция в Европа.Затова е и договора от 1923 който урежда границите.Освен това значението на Турция е само през призмата че граничи с СССР и стратегическото и положение като член на НАТО.Разполагане на бази и ракети срещу Варшавския договор.Затова са и първите гасарбайтери в Германия като част от сделка съсСАЩ.Величието на Турция е в резултат на САЩ,Германия и инвестициите за определени услуги.Няма капацитет на велика държава.Твърде много напрежение генерира.Ако започне да пречи или застраши интересите на САЩ ще има революционна промяна в правилният интерес.Пари при пари отиват
  • 98 Европеец

    9 1 Отговор

    До коментар #95 от "Див кашик":

    Само първият султан Осман е от селджукските турци.В кръвта на последният султан тази кръв е 1/500 000част.Маиките на Султаните и харемите са:гъркини,венецианки,украинки,рускини,грузинки,чеченки,абхазки,славянки от България,Сърбия,Черна гора,Хърватска.За каква Велика държава говорят.30милиона са кюрди.

    Коментиран от #99

  • 99 Див кашик

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "Европеец":

    Е така е, кадъните са били за яничарите!
  • 100 бай. ГАНЯ селендура с големата пенсия

    1 3 Отговор
    Я кажете нещо и за мен че , не ме бръснете за човек имали на или ни няма ? Е къде е България ? Колко струваме ? Четох за турчина руснака арабина сириеца и за персиеца . Правиме забележки към всичките, че ние да не сме прокопсали ? Ако може нещичко положително да чуя за Българина.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 МАРИЯ

    5 0 Отговор
    АЛО СЕЛЯНДУРА С МАЛКАТА ПИ.... ИСКАШ НЕЩО ХУБАВО ДА СЕ КАЖЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.ЕДНА ОТ НАЙ СТАРИТЕ ДЪРЖАВИ НА КОНТИНЕНТА НАСЛЕДНИЦА НА ТРАКИЯ Е И ВЪПРЕКИ 5 ВЕКОВНОТО ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ ЗАПАЗИЛА АВТЕНТИЧНОТО СИ ИМЕ И НАРОДА СИ.ЩЕ Е ВЕЧНА ДОКАТО СЛЪНЦЕТО ГРЕЕ НАД ЗЕМЯТА.

    Коментиран от #104

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: