Last news in Fakti

10 Януари, 2018 09:51 10 865 10

Грип уби 21-годишен бодибилдър

  • бодибилдър-
  • грип-
  • сащ-
  • почина-
  • фитнес-
  • пенсилвания-
  • кайлър бауман

Състоянието на момчето рязко се влошило

21-годишен запален бодибилдър почина дни, след като бе повален от грип, предаде „Ню Йорк поуст“. Младият Кайлър Бауман от източния американски щат Пенсилвания редовно е посещавал фитнес залата.

Родителите на загиналото момче предупредиха другите за опасностите от обикновения грип и бързите мерки, които трябва да се вземат, ако не се излекува навреме. Майката на момчето заяви, че то е било изключително активно и често е посещавало залата.

„Искаше един ден да стане персонален треньор“, заяви майка му. Кайлър Бауман се почувствал зле, след като се прибрал от работа. За по-малко от 48 часа състоянието му рязко се влошило и бил приет в интензивното отделение на Медицинския център в Питсбърг. Починал няколко часа по-късно.

Медиците обявиха, че причина за смъртта е отказ на жизненоважните органи заради септичен шок, причинен от грипа. Не се споменава дали честите тренировки в залата са отслабили имунната система на младия мъж и са изиграли фатална роля в лечението на грипа.

Според фитнес експерти прекалено честите тренировки в залата от страна на непрофесионалисти могат да имат обратен ефект – да отслабят имунната система на недостатъчно добре подготвен организъм. Почивката и сънят са от изключително значение за пълноценното възстановяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХИМИЯТА НЕ ПРОЩАВА

    16 4 Отговор
    .......

    Коментиран от #2

  • 2 мамо аз съм пилот

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "ХИМИЯТА НЕ ПРОЩАВА":

    моля овцете да не блеят за неща, които не разбират
  • 3 Без име

    10 5 Отговор
    И на тебе малкото мозък не ти прощава
  • 4 Грую

    11 3 Отговор
    Доколкото съм информиран сам по себе си грипът не може да причини септичен шок. Грипният вирус отслабва имунитета, а след това се активират бактерии и всъщност на това му викат опашката на грипа и тя е най-опасна. Това са след грипни бактериални инфекции и няма нищо странно. Преди не много време по-малко от 200 години инфлуенцата или както сега му викаме грип си е било едно смъртоносно заболяване, както много други, но с времето и човешкият организъм е трупал информация в гените си и затова сега можете да се излекувате само с чайчета, аспиринчета и витаминчета (от тези дето първия коментиращ беше нарекъл химия), но не забравяте не непременно. Понякога става и така , както е описано в статията.
  • 5 Аз Варна

    4 4 Отговор
    Превенция-ваксина с цена около 10 лева.По време на грипния период-много плодове и в добавка витамини.ХИГИЕНАТА е от изключително значение.Това е рецептата на моето семейство.(дори да прихванем вирус,защото не е изключено,го прекарваме на крак без усложнения като бронхит,пневмония)
  • 6 JPower

    1 4 Отговор
    200 мл.гр.ракия, не ми трябват ваксини. Ям пържоли,сланина и пия....а,тоз е пийнал от друго.

    Коментиран от #8

  • 7 Аз Варна

    2 1 Отговор
    Като ядеш сланина и месища се тъпчеш с целолит и хормони.Образуваш шлака и гнилости в червата,а това повярвай ми не ти е от полза,не помагаш на имунната си система,ама ти си знаеш.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чичо

    2 0 Отговор
    Тъпа и безсмислена "новинка", преписката от нета! В същото време , миналата нощ, в съня си си отиде от тоя свят едно дете -3 курс в ПУ и също спортист, ама нали не е назобано американче..... Да ви е.а и журналята!
  • 10 чичодядко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аз Варна":

    ти пък голям лекар-диетолог се извъди, хайде прочети малко и тогава пиши. Има хора точно на такава диета - вратни пържоли със салата, няма хляб, няма алкохол, няма картофи и отслабват по 4-5 килограма на месец. Всяка диета е персонална! След кръвни тестове и изследвания. Хайде четете фитнес-манияци малко, ограмотете се и тогава пишете.