10 Януари, 2018 14:50 5 119 34

Русия показа дроновете, атакували базите в Сирия

  • русия-
  • дронове-
  • сирия

Снимките са разпространени от руското министерство на отбраната

Властите в Русия публикуваха снимки на безпилотните самолети, атакували военните бази в Сирия, съобщи РИА Новости.

Терористи атакуваха базите „Хмеймим“ и „Тартус“ през последните дни. За атаките бяха използвани дронове.

На снимката са показани три ръчно направени безпилотни самолети. Вижда се, че са направата им са използвани дъски, шперплат, жици, тиксо и зелен полиетилен. Показани са и още няколко дронове, които са се разбили.

Руски експерти са анализирали конструкцията на дроновете. Според тях технологията за тяхната направа може да е била получена от технологично развита страна.

Все още не е ясно, от коя точно страна може да е била получена технологията. Според експертите всяка страна може да бъде атакувана с подобни дронове.

Според Руското министерство на отбраната, руската армия все още разполага с ресурсите, за да противодейства на подобни атаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    22 53 Отговор
    Голямо геройство за ватниците - това и с прашка ще го сваля. "Технологично напреднала" страна - гоуем смех... Из...по...на...ха се!
  • 2 Петър

    24 14 Отговор
    Това е като самолетче от пуканките. Срам
  • 3 Ушанков

    19 10 Отговор
    Но те са направо ужасяващи!
  • 4 JEEP

    25 7 Отговор
    Какви са тия дронове бре? Едно време в кръжока по авиомоделизъм без да се стараем излизаха по-хубави. Просто по-голям радио управляем модел! Разликата с дрона е като от Лом до Лондон.
  • 5 куку руку ку

    31 11 Отговор
    Само дето ако ти пукне в близост 'ич няма да ти е до смях.
    И само на пръв поглед са направени от подръчни материали. Много серийни тез подръчни материали бре.

    Коментиран от #9

  • 6 Гост

    25 13 Отговор
    Според Руското министерство на отбраната, руската армия все още разполага с ресурсите, за да противодейства на подобни атаки. Аххахха
  • 7 Наблюдател

    19 29 Отговор
    И за тая ширпотреба, руските дегенерати квичат до Бога, че зад тях стояла "високотехнологична държава" и правят намеци, че Цялото НАТО е зад тях! Руски жалкари.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Очи нос гърло

    13 9 Отговор

    До коментар #5 от "куку руку ку":

    Я сложи очилата или увеличи снимката за "първи поглед" - тиксото дето са използвали виждаш ли го? Ако не го виждаш, бързо на преглед в мола - очила за изКУКАли с намаления

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 куку руку ку

    26 10 Отговор

    До коментар #9 от "Очи нос гърло":

    Тиксото е само за камуфлаж, че е сбирщайн.
    Важно е какво задвижва дроните и какво управлява това задвижване. А и фюзелажа много на серийно производство бие.
    С клечки за зъби и щипки за пране далекообхватно радио-управление не става.
    Все пак не са хвърчила на канапче.

    Коментиран от #14

  • 12 УСА

    11 21 Отговор
    Явно на мужиците това им се струва много технологично. Ами от тяхна гледна точка може и така да изглеждат нещата.
  • 13 гост

    14 20 Отговор
    А за какво им трябват по-сложни и съответно по-скъпи ?? Това е просто разузнаване , сега са записани всички "методи" на руснаците за отбрана , следващия път ще пратят 1000 или колкото руснаците не могат да проследят такива със скрити между тях десетина истински , от които даже един стига да срине цялата база и кой ще каже на руснаците кои да следят и свалят ??? Сега се хвалят , а на нова година мълчаха 4 дена като пукъли и изобщо нямаше да кажат , че има даже жертви , ако не бяха ги издали западните агенции !!
  • 14 JEEP

    10 10 Отговор

    До коментар #11 от "куку руку ку":

    Е то на снимката се вижда какво го движи - най-обикновен двг на етанол. Намира се във всички магазини за авиомоделизъм. Дори в БГ, нищо, че не сме високотехнологични.
    Управлението е най-лесното: читави апаратури се намират за по около 100 долара, че и по-малко. В али експрес има усилватели за всякаква честота и то за жълти стотинки. Ще ти направя пулта да мята и на 10 км ако трябва. Друг въпрос е насочването, но вероятно тия не ги карат от кой знае какво разстояние. Сигурно се крият по близките дюни.

    Коментиран от #15, #19, #25

  • 15 куку руку ку

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "JEEP":

    Или на 7 км над земята...

    Коментиран от #17

  • 16 Бай хой

    25 10 Отговор
    Да козяк ривеее. Колкото от по прости материали е направен един работещ модел толкова по опитен е конструктора му. А и се иска доста документация. Краварите искат да ни обедят че камилари произвеждат работещи дронове нссочвани от десетки километри.
    Дааа историята се повтаря. Отново обучавст терористи. Въпрос на време е обаче терористите да приложат наученото в Европа и хамерика.
  • 17 JEEP

    9 12 Отговор

    До коментар #15 от "куку руку ку":

    И какво има на 7 км над земята?
    Не забравяй, че фау1 са достигали до Лондон без GPS, ауакс и каквото и да било насочване. Добре сметнато количество гориво и траектория...

    Коментиран от #18, #20

  • 18 падналия ангел

    22 9 Отговор

    До коментар #17 от "JEEP":

    Дроновете са били пуснати от района на гр.Муаззара в Идлиб (от турската зона на деескалация). Бая километри са до Хмейми. За цивилни няма достъп до GPS-оператор-сателит-дрон. Някой им е помогнал за навигацията и това имат в предвид руснаците. И е много съмнително ако е вярно Посейдона да е летял в района по време на атаката. Явно са изучавали ПВО-то.
  • 19 Бай хой

    21 10 Отговор

    До коментар #14 от "JEEP":

    Айнщайн и искаш да кажеш че камилари ще съберат части от цял свят и ще конструират работещи прецизно насочван летателен апатат?
    Сори майна. Ти ако искаш си зарови главата в пясъка но нас не ни прави на будали. А и хората са ти го написали че тия адски машини са били с обхват от 30 до 50 киломеъра.
    Споко калто виждаш са заловени и всяка чадт ще нъде аналиьирана.

    За бавно развиващите да поясня. С тиксо са прокрепени частите които са де отделили при твърдото проземяване. Типична черта на западните медии да извъртат към незначителни въпроси и да изместват темата. Но трябва на среща да имат дебили.

    Коментиран от #21

  • 20 Бай хой

    14 11 Отговор

    До коментар #17 от "JEEP":

    А ве ти да не си от герП. Толкова глупости отдавна не бях чел. ФАУ е балистична ракета. Анадънмо. А самолетите не летят по балистична траектория. Там важат съвсем различни физични закони.

    Коментиран от #22

  • 21 JEEP

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    Дори да се съглася с теб, пак не се връзва.
    Те и от 1000 км могат да кажат, че са дошли
    Я погледни снимката и помисли малко. Вижда се, че е с двг. Даже свеща се вижда. Колко гориво му требва на това за 50 км път? Колко ще остане за полезен товар? На времето на самолет с тези размери и предназначен за акробатични изпълнения сипвахме 500мл. и стигаше за около 10 мин. полет почти на пълна газ. Говоря ти за сметнати крила и сглобка по правилата, а не лепене на движещите механизми с тиксо. Това прилича на направено да достави товар макс на два три км преко сили.

    пп.
    Никого не ангажирам с моето мнение
  • 22 JEEP

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Не. Не съм. Отдавна не съм от никой.
    Ракетата я дадох като пример за колегата.
    Понеже малко съм се занимавал с това, нека те светна:
    Подобен самолет с такова тиксо изпънение се кара с дистанционно само като го гледаш. Първо заради витлото никога не лети хоризонтално, трябва постояно да го компенсираш. С тези стърчащи елементи ще е почти неконтролируем - разбирай, че не само ще носи на една страна, а може и изобщо да не държи права линия. На радара ще е точица ако го хване изобщо и от 5 км. Как ще го балансираш, че ми е интересно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ушанките счупиха тъпомера

    10 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: дъски, шперплат, жици, тиксо
    аааааааааа, ето кое според ушанките е висока технология.
    :))))))))))))))))))))))))))),
    а тия картонени играчки са ги дали за домашно на студентите от някой руски университет
    Да ми бе казал някой, че са способни да измислят нещо по-тъпо като пропаганда няма да му повярвам. И тия картонажи били насочвани от американски разузнавателен самолет. .............
  • 25 Барчо

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "JEEP":

    За да управляваш самолета с тази техника за която ти разправяш, трябва да имаш ЗРИТЕЛЕН КОНТРОЛ. Та ми е много интересно какъв ще го видиш от 10 км за до го управляваш. Този пулт за който говориш е бил от 50 до 100 км от атакуваната база. Били са управлявани чрез сателитна връзка. Камиларите откъде имат такъв достъп? И другото, което също е важно. Тези, които управляват дори обикновен радиоуправляем модел трябва да са много добре подготвени, защото изобщо не е лесно да не го разбиеш. Така че независимо от невзрачни им вид се иска професионална подготовка, която не е достъпна за чалмите.

    Коментиран от #31

  • 26 с400

    7 7 Отговор
    Ееее браво, най-накрая спящия С-400 е влязъл в употреба, като показа уникалните си възможности срещу високотехнологични цели. Е това чакаха, високотехнологична атака за да му покажат възможностите, а не да харчата ултра ракетите си по някакви нискотехнологични томаховки, браво!
  • 27 simonm

    6 6 Отговор
    добре че тиксото и шперплата са свършили,че русия без "птички" ще остане
  • 28 Нарком

    6 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според Руското министерство на отбраната, руската армия все още разполага с ресурсите, за да противодейства на подобни атаки.
    Та докога ?
  • 29 гост

    3 1 Отговор
    само дето няма нищо общо между горната и долната снимка без да съм специалист тая смешка на долната снимка не би литнала камо ли да превозва и изстрелва високотехнологични ракети
  • 30 Бай хой

    2 5 Отговор
    Виждаш ли ра. Га се замислиш и ша ти светне. Тия хвърчила летят с около сто километра в час. За един час биха изминали около седемдесет осемдесет километра. А на тези двигатели за един час работа им трябват около половин до един литра нензинь. Или по малко от осемстотин грама.
    Предимство са им повратливостта, ниският полет и многото бройки. Хамитата не са очаквали че ПВОто ще се справи. Това говори наистина за огромните възможности на с400.
    Та тези точици калто са засечени от руснаците би трябвало още по лесно да се следят от този лойто ги е пуснал. Камиларите в никакъв случай, но крава бойс може би са единствените способни. Още повече че са пуснати от турската зона на отговорност за деескалация и се е целяло и напрежение мебду турция и Русия.също както преди две години.
  • 31 JEEP

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Барчо":

    Същтото го казах и аз - без зрителен контрол не става. За това смятм, че тези самолетчета не са долетели от майната си, а са насочвани от доста близо. Има и друг вариант - от едно десетина години има такива самолетчета, дето са с двупосочна връзка (вкл. получаваш и картина от камерата директно на дисплея на апаратурата) - т.е ако загуби сигнал от апратурата или се връща планирайки към мястото, от където е дошъл последния сигнал, или каца на предварително зададена точка по GPS. Що се отнася до управлението не мога да кажа нищо. Виждал съм средно интелигентно дете за една седмица да се научи да управлява самолета, виждал съм и големи хора, които след 2 месеца яко обучение да не могат дори да го накарат да излети като трябва или да го разбият по най-тъпия възможен начин.
    Въпреки, че тук пишат хора с различни възможности и опит, едва ли ще стигнем до истината.

    Коментиран от #32, #34

  • 32 Бай хой

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "JEEP":

    Тя истината е ясна ра. Га идил бяха силни с икономика и търговия заваряваха ръждясали ламарини. Га останаха само по пещерите изпраскаха супер технолоджи. Че и гении сътворили от коруби модерни дронове. Малко по малко и на децата става ясно къде е корена на злото и що е то хамериканска демокрация.
  • 33 незнайко

    4 3 Отговор
    Това не са дронове а малки самолети с БУТАЛНИ двигатели. Всеки може да си го направи с дистанционно покриващо 10 км.
  • 34 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "JEEP":

    Днес дадоха разследването и така наречените самолетчета в действителност не са никак малко, както изглеждат на снимките тук. Двигателите са по 50 кубика от мотопеди и са преработени. Горивото стига за около 100 км. Предварително са програмирани и са насочвани сателитно. Пуснати са от 50 км като са програмирани да се върнат автоматично след пускането на "товара" си, който не е никак малко, а 10 мини американско производство съответно максимално олекотени след преработка. Вида нарочно е направен да изглеждат като боклуци за комуфлаж, а също и да се олекотят за да има повече полезен товар.
    Така че това не са някакви авиомоделчета от млад техник.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания