11 Януари, 2018 08:14 1 578 2

Асанж получи еквадорски паспорт

  • джулиан асанж-
  • еквадор-
  • посолство-
  • лондон-
  • великобритания-
  • паспорт

От 2012 година Асанж се крие в посолството на Еквадор

Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж е получил еквадорски паспорт, съобщи „Ел Универсо“. От 2012 година той се укрива в еквадорското посолство в британската столица Лондон.

Самият Асанж публикувани снимка в социалните мрежи, на която е облечен с тениската на еквадорския национален отбор по футбол. Новината за паспорта идва на фона на информацията, че той може да напусне дипломатическата мисия.

Източник на изданието разкри, че южноамериканската страна е издала паспорт на основателя на „Уикилийкс“ още на 21 декември. Паспортът е с номер 1729926483. Еквадорците са поискали и дипломатически статут за Асанж, но са получили отказ от британските власти.

Асанж заживя в посолството, след като през 2012 година шведските власти поискаха екстрадирането му по обвинения в сексуални престъпления – нещо, което австралиецът отрича. Сега той се опасява, че американците могат да поискат екстрадирането му заради публикуването на секретни документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 що така

    17 1 Отговор
    Що така бе Миме ? Що го гоните човеке бре, защото им изкара кирливите ризи ли и цял свят видя с какво се занимават /то не че не знае/??!!Значи когато има нещо против евроатлантиците това е предателство, да де, но когато примерно руски или други им предадат тайни те не са предатели според тях а"борци" за свобода и англосаксонски "ценности "!!!! Нали имат "свобода на словото " и всеки може да си говори и пише "свободно" даже и за това набиват манерките на другите страни и оревават орталъка !!!А човека им вади техни си документи, е, и лъже ли, тогава що го гонят тц тц ей тия атлантици не с двоен а с петорен аршин мерят и все на тях да им е изгодно !!!

    Коментиран от #2

  • 2 пикла с малки цицки

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "що така":

    Щом документите имат гриф секретно то разгласяването им Миме е престъпление !!! Всички държави имат секретни документи ,но Асанж си е избрал една и си води войничка с нея ! Да видим как ще я завърши ?
Новини по държави: