11 Януари, 2018 15:48 3 366 8

Европа към Тръмп: Остави Иран на мира

  • федерика могерини-
  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ядрена програма

Брюксел, Лондон, Париж и Берлин призоваха Вашингтон да запази споразумението с Техеран

Европа към Тръмп: Остави Иран на мира - 1
Снимки: БТА/АР

Великобритания, Франция, Германия и ЕС отправиха общ призив към САЩ да запазят споразумението за иранската ядрена програма, заявявайки, че Техеран има право да се възползва от произтичащата от сделката отмяна на санкции, предаде Reuters.

В навечерието на крайния срок, в който американският президент трябва да реши дали да върне санкциите по отношение на петрола, отменени по силата на споразумението, министрите на външните работи на трите европейски сили и върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика Федерика Могерини отправиха своя призив след среща в Брюксел.

"Споразумението е изключително важно и няма алтернатива", каза френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан пред репортери. "Не крием, че съществуват и други въпроси, по които имаме различия с Иран", заяви още първият дипломат на Париж.

Европа към Тръмп: Остави Иран на мира


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    26 7 Отговор
    Доналд си е оживяла анимация - където пипне стават бели и започват неразбории. Хубавото в ситуацията е, че американците ще станат по-внимателни при следващите избори за кого гласуват.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 хаххаах

    29 3 Отговор
    Щом Европа изразява мнение какво да прави САЩ, повече от ясно е че "кораба потъва"
  • 3 empire strikes back

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Следващи избори в САЩ няма да има, Тръмп ще е последния президент на държавата в този й вид. Русия и Китай ще разбият империята на злото САЩ и там ще останат като отделни щати без общи институции като армия, разузнаване, федерални и др. Ще бъдат окупирани и ще правят каквото им наредят победителите, да усетят на свой гръб как е да заплашват, изнудват, нападат и разрушават други държави.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Реалист

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "empire strikes back":

    Какво смъркаш? Я свали очилата подарък от партийния секретар и се огледай - 2017 година сме. Се Се СеРе отдавна го няма. Не плачи за миналото, то няма да се върне. МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ, а не фантасмагориите ти. Всички се учим от опита си в този живот но при теб определено това не важи.

    Коментиран от #7

  • 5 Баче Кико

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Няма да има следващ...,защото няма да има следващи избори...

    А на бас!
  • 6 Факт

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "empire strikes back":

    Дай Боже..та да мирне малко света от тези терористи.
  • 7 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    "МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ"
    Ако те интересуваше България реалист-е, просто щеше да сложиш едно + че на #3, защото България е няма в плановете на САЩ за Европа! Не и на сегашните управляващи САЩ, не и по начинът по който се мъчат да управляват Света и Европа.

    Да СССР отдаван го няма, но има икономически силният Китай, опитващата да се отърве от политическата си зависимост Европа и възстановената,независима и силна военно Русия.

    Да ти дам ли една прогноза:
    Спокойно, Русия няма да е доминираш фактор в Европа, а просто партньор. Основните световни играчи ще са независимите един от друг Китай, САЩ и ЕС в тази последователност и с коректив Русия!
  • 8 Тръмп

    3 1 Отговор
    Млъквайте Джендъри ниедни!Когато решите от кой пол сте,тогава ще ви на.ба!:):):)