Last news in Fakti

12 Януари, 2018 15:12 3 006 14

Северна Корея ще издържи и на 100 години санкции

  • северна корея-
  • санкции-
  • ким чен-ун

Ким Чен-ун със смело изявление

Благодарение на своите наука и икономика, Северна Корея може да се справи с непреодолими трудности, дори санкциите да продължат 100 години. Това заяви лидерът на страната Ким Чен-ун, цитиран от РИА Новости.

„Благодарение на нашата независима национална икономика и нашите научни и технически сили, изготвени от нашите учени, за нас няма непреодолими трудности. Нека враговете ни ни налагат санкции още 100 години“, заяви Ким Чен-ун по време на свое посещение в севернокорейската Академия на науките.

Според него страната му вече има „стратегически статут“. Той подчерта, че страната ще продължи да развива технологиите си, в името на на достойнството на нацията и бъдещето на социализма. Той е разпоредил и специални парични премии за най-изтъкнатите учени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баче Кико

    37 5 Отговор
    Прав е,вожда никога не умира от глад,да му мислят останалите!
  • 2 ДРОГАТА Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО

    8 12 Отговор
    А ПРИ КИМ Я НЯМА ЗА РАЗЛИКА ОТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ РЕЖИМИ РАЗЛАГАЩИ СЕ БАВНО .

    Коментиран от #3

  • 3 Баче Кико

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "ДРОГАТА Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО":

    Не прав,демократичните режими доста по бързо се разлагат,защото бързо се разбира че не са никак демократични.

    Коментиран от #4

  • 4 Kcaniba

    8 19 Отговор

    До коментар #3 от "Баче Кико":

    Чий го дирите тук другари,отивайте при Ким!

    Коментиран от #8

  • 5 Кики

    10 7 Отговор
    Който е опознал добре С.Корея, е наясно, че Ким е прав в изказването си. Страната е независима ( характерно за идеологията и) със силна икономика във всяко отношение! Нашите учени могат само да се поучат от севернокорейските си колеги по отношение на работна среда и условия за отдих.

    Коментиран от #7

  • 6 Бай Тошо

    15 4 Отговор
    Дръжте се братски Корейски народ! Макар и идеологията "Чучхе" да не върви по правилната линия, както и Албанската и Китайската през 70-те, борете се. Постепенно световният заговор под името капитализъм ще се разпадне... Справихме се с неутронната бомба, ще се справим и със санкциите. Взимайте пример от Русия

    Коментиран от #10

  • 7 Бай Тошо

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кики":

    Не съм напълно съгласен, но все пак щом е жива и в наши дни... От друга страна Източноевропейският комунизъм се разпадна най-пръв заедно с Югославския и Албанския. Обаче КНР и Корея все още се държат. А дано! Най-големият плюс от Албанския, е че там е липсвал напълно култа към личността. Това е една от най-големите грешки на Революционната опозиция.

    Коментиран от #11

  • 8 Баче Кико

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ни съм комунист,ни съм демократ!

    Аз съм си аз и стадното мислене и поведение не ми е присъщо откато съм се родил.

    А комунист и демократ са две страни на една и съща монета,но това дебилите не го разбират.

    Бегай у лево!

    Коментиран от #9

  • 9 Неутрален човеколюбец

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Баче Кико":

    Човека си е избрал да бъде независим. Това е най-добрата позиция в днешното време.
  • 10 Кики

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Тошо":

    Путин каза, че Ким е изключителен политик - така е! Много умело управлява и брани страната си,затова хората го обичат. Придържа се стриктно и към идеологията " Чучхе " при която страната се стреми към пълна независимост във всяко отношение ( едно от важните неща в " Чучхе ") Но страната винаги е отворена за политически, икономически и всякакви други контакти. На този етап светът пренебрегва тази страна, защото не я разбира... и е затрупва със санкции, защото са вълци!

    Коментиран от #12

  • 11 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Тошо":

    Не си ходил явно в Албания да речем през далечната 1080 г. Само един пример ще ти дам. За да идеш от едно населено място в друго се изискваше пътен лист на самия човек. Не говоря за коли и т.н. Там беше нещо абсолютно ненормално. Цялата държава беше лагер. Там имаше култ, но не към личността на човек, а към тоягата, която е в ръцете на държавата. А тя изобщо не се свенеше да я ползва по предназначение редовно.
  • 12 Барчо

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Кики":

    Не знаем дали го обичат или не, но действително че постига поставените си цели. А те не са да се нальока вечерта. Целта му държавата да стане ядрена сила и да се нареди сред големите, като същевременно я опази да не я унищожат до тогава е голям залък. Като пример една Англия не може да се отцепи от ЕС като хората. Ким за сега успява, а и ми се струва че направо си е успял. Краварите го изпуснаха и вече нищо не могат да направят. Сега щът не щът ще приемат факта колкото се може по така. Да не изглежда нагъзване де!
  • 13 Хохи

    3 3 Отговор
    Много ме радва КИМ

    ПРАВИ АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ ЗА СМЯХ !
    ВЕЛИКИЯ РАЗВИТ ЗАПАД, БОЖЕЕЕЕЕЕЕ
    БРАВО
  • 14 ultra

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той е разпоредил и специални парични премии за най-изтъкнатите учени

    Похвално, за тях ще има допълнителна дажба ориз:)
Новини по държави: