15 Януари, 2018 15:00 1 104 1

Мадрид може да запази контрол над Каталуния

  • мадрид-
  • мариано рахой-
  • каталуния

Испания недоволна от информациите за завръщане на Карлес Пучдемон

Мадрид може да запази контрол над Каталуния - 1
Снимка: БТА/AP

Мадрид ще управлява правителството в Каталуния , ако Карлес Пучдемон бъде избран за регионален лидер. Това обяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от „Ел Паис“.

Пучдемон е бивш лидер на Каталуния. Той беше основна движеща сила в провеждането на референдума за независимост през миналата година. В момента Пучдемон се намира в Брюксел. Той замина за там, след като Мадрид отне автономията на Каталуния.

„Абсурдно е някой да иска да оглавява каталунското регионално правителство, докато се държи като изгнаник в Брюксел. Мадрид ще управлява Каталуния, докато новото правителство не влезе в длъжност“, заяви Рахой.

Пучдемон изрази желание да се завърне в Каталуния след последните регионални избори. Той провежда преговори с представители на сепаратистите. Все още обаче не е ясно дали той ще получи подобно разрешение от Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ропа

    2 3 Отговор
    Къде останаха европейските държави и краварите който много приказваха за демократичните права за самоопределение за независемост във всички точки по света извън Европа и САЩ,да ви целувам демокрацията.
Новини по държави: