16 Януари, 2018 23:00 1 470 7

Фермерите в Гърция готвят протести

  • гърция-
  • фермери-
  • трактори-
  • протест

Очакват се блокади на границата с България

Фермерите в Гърция готвят протести - 1
Снимка: БТА/АП

От 22 януари фермерите в Гърция започват традиционните си за зимата стачки, съобщават местни медии.

Очакват се и блокади по основните транспортни трасета. В момента не е ясно кога ще бъде блокирана границата с България.

Очаква се в близките дни стачният комитет да излезе с график на протестите.

Фермерите искат премахване на приети наскоро данъчни закони, но и гарантиране на цените за земеделската продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на 100% обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    16 0 Отговор
    А ние си седим на задника, сакън, да не се изложим пред "ония"...
  • 2 JPower

    9 1 Отговор
    Това е не е евроГейско. Гърция трябва да се бомбардира незабавно и приватизира всичко, Халкидики,да стане бежански лагер.... Слава на перкел..
  • 3 К.К.

    9 1 Отговор
    Нищо ново, всяка зима се случва, трябва да се включи в бюлетина на КАТ за движението по пътищата за да се знае какви ще са условията за пътуване.
  • 4 Кемпеса

    12 1 Отговор
    Българските власти пак ще си замълчат като риби, все едно България не я засягат тези затваряния на границите ни. Ние ще търпим загуби, а Бойко и Ципрас ще си пият узото и ракията. При едно такова обратно движение от наша страна, като затваряне на границите от стачки, ще ни направят диви и щастливи. Крайно време е Боко още отсега да ги предупреди, че ще има ответни мерки. Само че това може да направи държавник, а не ........

    Коментиран от #6

  • 5 бойкоТ

    6 1 Отговор
    Ще блокират границите на държавата, която европредседателствува - интересно ;)
  • 6 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кемпеса":

    Българските власти НИКОГА НЕ СА МЪЛЧАЛИ КАТО РИБИ!Ще припомна 2 идентични примера,които вие тука явно не искате да помните:1/Свиленград,километрична опашка от Тирове от 2-те страни ,турците изискват ИЗНЕНАДВАЩО на нашите някакви допълнителни документи за които нямаме готовност.Имаше официална нота на "Външно"-нищо.Тогава БОРИСОВ завъртя тела на Ердоган и не стана ясен разговора,но за ден тапата се СТОПИ.2/Кулата,миналата година.Знаете какво беше-ходи лично министъра на транспорта,минава даже на гръцка територия и говори с фермерите-нищо.Тогава БОРИСОВ завъртя тела на Ципрас и огласи разговора после:"Казвам му да се намеси,а той ми отговаря притеснено че не можел и бил с "вързани ръце" понеже това било ПРОФСЪЮЗНА РАБОТА!Е какво да направя аз-ДА ОТИДА И ДА СЕ БИЯ ЛИ С НЕГО?"А вие пак си приказвайте русофилските глупости че ББ си пиел узото с "някой си" и нехаел- демокрацията ви го позволява.
  • 7 бай село

    0 0 Отговор
    прави са хората знаят си правата..не искат да стават тираджии в германия и комшиите им да им ч...т жените..
Новини по държави: