16 Януари, 2018 16:31 1 680 3

Папата: Срамувам се от педофилията в католическата църква (СНИМКИ)

  • чили-
  • папа франциск-
  • педофилия-
  • скандал-
  • ватикан

Франциск изрази своята болка от последния скандал в Чили

Папата: Срамувам се от педофилията в католическата църква (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Папа Франциск изрази в Сантяго своята болка и срам от случаите на педофилия от свещеници от католическата църква в Чили, предаде Reuters.

"Не мога да не изразя болката и срама, които изпитвам от непоправимата злина, сторена на деца от свещеници на Църквата", каза папата в реч в Сантяго пред представители на чилийските власти.

"Трябва да се иска прошка и енергично да се подкрепят жертвите, но същевременно да се ангажираме това да не се повтаря", добави той.

Според американска НПО през последните години са подадени сигнали за сексуални посегателства срещу близо 80 свещеници в Чили.

Папата: Срамувам се от педофилията в католическата църква (СНИМКИ)

Папата: Срамувам се от педофилията в католическата църква (СНИМКИ)

През април 2011 г. католическата църква в Чили официално поиска прошка за всички случаи на сексуални посегателства над деца, извършени от нейни представители и за липсата си на реакция към жалбите.

Папа Франциск призова още да се спазват правата и културата на туземните народи.

Трябва да се вслушваме в туземните народи, които "често са забравени и чиито права трябва да бъдат взети предвид, а културата им да бъде защитена, за да не се загуби част от идентичността и богатството на тази нация", призова папата.

"Етническият, културният и историческият плурализъм изисква да бъде опазен от всякакъв опит за разделение или господство", каза папата.

Папата: Срамувам се от педофилията в католическата църква (СНИМКИ)

"Мъдростта на туземните народи може да е голям принос" за защитата на околната среда на планетата, изтъкна Франциск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Azazaz

    9 0 Отговор
    Обяви педофилите за четвърти пол и няма да се срамуваш. Дори и права щ е имат да си правят каквото им е кеф и ако някой им откаже е дискриминация.
  • 2 Баче Кико

    9 0 Отговор
    Лъже,от нищо не ги е срам!

    Коментиран от #3

  • 3 Рамбо Силек

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Баче Кико":

    Абе,срам го е,ама само него..