Last news in Fakti

17 Януари, 2018 09:25 1 189 9

НАТО ще продължи да гарантира сигурността на Косово

  • сърбия-
  • нато-
  • косово

Сърбия настоява да бъде включена в разследването за убийството на Оливер Иванович

НАТО ще продължи да гарантира сигурността на Косово - 1
Снимка: БТА/AP

Силите на НАТО ще продължат да гарантират сигурността на Косово, съобщи ТАСС.

Говорителят на НАТО Оана Лунгеску гарантира, че международните сили под командването на организацията, известни като KFOR, ще продължат да гарантират свободното движение на граждани в страната.

През вчерашния ден в Косово беше убит Оливер Иванович. Иванович е политически активист, който се счита за лидер на сърбите в северните части на Косово. Властите в Сърбия обявиха убийството за терористичен акт и оттеглиха своята делегация от преговорите в Брюксел.

„Силите на KFOR продължават да гарантират спокойствието и сигурността, а също и свободата на предвижване в Косово“, заяви Лунгеско.

В същото време сръбският президент Александър Вучич заяви, че няма доверие в косовските институции. Той настоя Сърбия да бъде включена в разследването за убийството на Иванович.

„Това е опит, който цели Сърбия да бъде тласната към хаос. Това е терористичен атентат, който трябва да бъде наказан“, заяви Вучич.

В същото време ЕС призова за сътрудничество, за да могат отговорните за убийството да бъдат заловени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лицемерие

    17 2 Отговор
    : НАТО ще продължи да гарантира сигурността на Косово/////.....каква сигурност бе лицемерииии--трепат ги като кучета посред бял ден...Колкото и у нас гарантират сигурност-толкова и там....
  • 2 Бесен Язовец

    13 1 Отговор
    Престъпниците се поддържат нищо ново под слънцето обаче само нещо да се обърка сърбите ше ги вкарат и косовари и долни албанци направо в Средиземно море!!

    Коментиран от #4

  • 3 Дедо Грую

    12 1 Отговор
    НАТО ще продължи да гарантира интересите на фащ и машите им.
  • 4 goni

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Не ми се вярва! Сърбите скоро не са ги бомбандира ли, ама нищо чудно САЩ пак да го направят, ако сърбите тръгнат на война! Ех! Какви "демократични времена" бяха!:) Централата на сръбската TV бе обявена за "легитимна цел", китайското посолство също!:) Сърбите спяха по мостовете! Дано САЩ се смилят и не ги разрушат, щото ще изтрепат много хора!:) Русия се направи на "ни лук яла, ни лук мирисала"!:) Няма да си развалят хайра заради едни сърби я!:)

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Бесен Язовец

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    Сърбите ги чакаха посуша обаче шубетата не посмяха да влязат, даже заплашваха че чак Гурки щели да им пращат а Русия прати КФОР от Босна а от цялата работи точно БГ.изигра много долна роля като дадоха коридор на НАТО
  • 6 Скорпион29

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    Страхливците не взривиха нито един танк на сърбите а удряха болници,училища,фабрики инфраструктура а сърбите скриха армията и само ги чакаха да видиш ти какъв бой ги чакаше натовците само да бяха минали границата.САЩ и НАТО както винаги защитават тероризма по- света както в Сирия
  • 7 Антинатовец

    4 1 Отговор
    Стига бе ! Ако така продължава да я гарантира ще има много още атлантически убийства..
  • 8 Kcaniba

    7 1 Отговор
    Нато и фащ гарантират клоаката косово - отвличания, убийства, търговия с оръжия, наркотици, плът, органи за донорство!!!
    Лицимери
  • 9 Българин

    1 4 Отговор
    Колкото и да квичат руските гниди, руска провокация като убийството на косовския сръбски лидер няма да минат. А сърбите ако продължават да се правят на русофили и да се водят по руски акъл ще останат не само без Косово, но и без Войводина.