18 Януари, 2018 01:29 1 057 0

В Тайланд са блокирали канал за терористи

  • тайланд-
  • ислямска държава-
  • терористи

Подозрения за планирано влизане в страната на бойци на "Ислямска държава"

В Тайланд са блокирали канал за терористи - 1
Снимка: БТА/AP

Тайландската полиция е предотвратила проникването на бойци на „Ислямска държава“ на своя територия. Това беше обявено от тайландския вицепремиер генерал Правит Вонгсуван, цитиран от РИА Новости.

През миналата седмица тайландските власти арестуваха пакистанския гражданин Мухамад Икбал. По време на обиск срещу неговия апартамент в него са били открити четири фалшиви индийски паспорта и три фалшиви сингапурски паспорти. Открито е било и оборудване за направата на фалшиви паспорти.

„Икбал е произвеждал фалшиви паспорти. Той е планирал да ги използва, за да осигури достъп на войници на „Ислямска държава“ до Тайланд. В момента няма терористи от ДАЕШ в нашата страна. Аз съм готов да потвърдя това“, заяви Вонгсуван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА