17 Януари, 2018 16:28 977 4

Премиерът разговаря с косовския президент Хашим Тачи

  • оливер иванович-
  • хашим тачи-
  • косово-
  • бойко борисов

В Страсбург темата за интеграцията на Западните Балкани е приоритет

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Косово Хашим Тачи по повод убийството вчера на един от лидерите на косовските сърби Оливер Иванович. Борисов остро осъди убийството и изрази съболезнованията си към близките и съмишлениците на политика.

Това съобщиха от пресслужбата на правителството.

Българският премиер изрази надежда, че трагичният случай няма да попречи за нормализирането на отношенията между Прищина и Белград и настоя за личната ангажираност на косовския президент за възстановяване на диалога. „В Страсбург темата за интеграцията на Западните Балкани е приоритет. Запознах членовете на Европейския парламент с мотивите ни защо страните от региона заслужават европейска перспектива, но усилия трябва да се полагат от всички. Разчитам и на Вашата помощ случаят в Косовска Митровица да не ни отклонява от голямата цел“, посочи Бойко Борисов и призова за активна работа за разкриване на убийството.

Президентът Тачи подчерта, че правоохранителните органи в Косово ще направят всичко възможно да бъде открит убиецът и поръчителите. „Няма да позволим този инцидент да ни отклони от нашата цел за нормализация на отношенията ни със Сърбия“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    7 0 Отговор
    На Тачи прякора му е змията! Кой знае защо?!:)
  • 2 Имаш в предвид със живият труп ?

    5 1 Отговор
    Доставчик на Хюман сръбски вътрешности за Мадлен Олбрат. Боко Харам не изпитва никакъв срам. НО ЗАЩО НАМИРАТ УЧУДВАЩО, ОБЩ ЕЗИК. КАКВО ОБЩО ГИ СВЪРЗВА ?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Бесен Язовец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Имаш в предвид със живият труп ?":

    Бойко в момента е топ-лидерът на балканите и прави кавото си поиска, ама междувременно и не спира да ви чисти л..ната и повърнята, а както се вижда от коментара ти бая имаш за чистене
  • 4 Патриот

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Имаш в предвид със живият труп ?":

    Хашим Тачи се е занимавал с бело(за сега не знам), а за Бойко знаем... и уикилийкс го знае.
Новини по държави: