Last news in Fakti

17 Януари, 2018 21:11 1 485 2

Враговете в Сирия ще преговарят

  • стафан де мистура-
  • сирия-
  • оон-
  • преговори-
  • астана

Новият кръг от мирния диалог ще се състои във Виена на 25 и 26 януари

Враговете в Сирия ще преговарят - 1
Снимки: БТА/АР

Нов кръг от преговорите за мир в Сирия ще се състои на 25 и 26 януари във Виена, предаде Reuters, като цитира изявление на ООН.

Това ще бъде 9-ият кръг от дискусиите. Предишните осем се проведоха в Женева. Основната сирийска опозиционна група обяви, че ще участва.

На 29 и 30 януари в Сочи е планирана друга мирна конференция, която също цели да намери решение на конфликта, който разкъсва страната от близо седем години.

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура съобщи, че срещата във Виена ще се фокусира върху конституционните проблеми.

Враговете в Сирия ще преговарят

"Специалният пратеник очаква с нетърпение и двете делегации, на режима и на опозицията, да присъстват на тази специална среща. Той очаква делегациите да дойдат във Виена, готови да водят важни разговори с него и екипа му", се казва в изявление на Де Мистура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 3 Отговор
    Предполага се че двете страни ще отидат изрядно въоръжени до зъби за да се решат нещата "по същество" най-накрая.
  • 2 Бай хой

    3 0 Отговор
    По скоро страните са на законно избраното правителство и подкрепяните от запада терористи.
    Въпрос е - как така развития и демократичен запад подлрепя радикални ислямисти занимаващи се с въоражен терор и комунистическа партия?
Новини по държави: