18 Януари, 2018 08:00 1 956 2

Тръмп: И наградите за фалшиви новини отиват при...

  • доналд тръмп-
  • twitter-
  • фалшиви новини

Президентът на САЩ най-после огласи своите спорни призове

Тръмп: И наградите за фалшиви новини отиват при... - 1
Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп най-сетне огласи носителите на спорните "награди за фалшиви новини", предаде Fox News.

След продължил няколко дни съспенс, Тръмп най-сетне публикува в любимото си средство за комуникация - Тwitter - линк към списъка с "наградените" на официалния сайт на Републиканската партия.

Няколко часа по-рано двама сенатори от собствения му лагер разкритикуваха остро непрестанните му нападки срещу медиите.

Интересът към списъка с "лауреатите" беше толкова голям, че минути след поста на Тръмп в Тwitter, сайтът на републиканците блокира.

2017-та беше година на настървена пристрастност, на непочтено медийно отразяване и на безсрамни фалшиви новини. Проучванията показаха, че над 90 процента от информацията за президента Тръмп в медиите е негативна, се чете във встъплението към списъка, включващ телевизия Си Ен Ен, в. "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост" - обичайни мишени на милиардера.

В списъка фигурират също телевизия Ей Би Си, сп. "Тайм" и "Нюзуик". Сюжети на телевизия Си Ен Ен заемат четири от единадесетте места в списъка на Тръмп.

Сред удостоените е не журналист, а носителят на Нобелова награда за икономика за 2008 г. и автор на статии за "Ню Йорк таймс" Пол Кругман, който "в деня на съкрушителната историческа победа на президента Тръмп каза, че икономиката никога няма да е съвземе", докато днес САЩ са в цъфтящо икономическо здраве.

Тръмп: И наградите за фалшиви новини отиват при...

В списъка присъства и смущаващата грешка на журналист ветеран от телевизия Ей Би Си, Брайън Рос, който беше отстранен за четири седмици, след като погрешно съобщи, че Тръмп е инструктирал съветника си Майкъл Флин да се свърже с емисари на Кремъл преди избирането си през ноември 2016 г.

Веднага след публикуването на списъка, Тръмп написа в Тwitter второ, по-положително послание: "Като изключим изопаченото и непочтено медийно отразяване, има и много чудесни журналисти, които уважавам, и много ДОБРИ НОВИНИ, с които американците могат да се гордеят!".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Борко

    14 0 Отговор
    Браво на Доналд. Медиите в днешното общество са част от статуквото и една от целите им е да манипулират това същото общество според желанията на този, който плаща. В този смисъл къде повече, къде по-малко всички са в кюпа. А пък дебилите да четат и слушат безкритично и да вярват, щом им е толкова мозъкът...
  • 2 OMG WTF

    1 2 Отговор
    при... Владимир каПутин!