18 Януари, 2018 15:50 7 613 32

Схватка между гръцки и турски кораби

  • турция-
  • кораби-
  • гърция

Инцидентът е станал в Егейско море

Гръцки и турски военни кораби са се сблъскали в Егейско море, съобщи Хюриет.

Инцидентът е станал, след като гръцкия кораб „Никифорос“ е приближил турските териториални води. Това е било забелязано от кораб на турската брегова охрана.

От турска страна отправили предупреждение, но гръцкия кораб продължил на да приближава териториалните води. Вследствие на това турския кораб приближил гръцкия плавателен съд. Последвал сблъсък, причинен от сложна маневра на гръцкия кораб.

Впоследствие „Никифорос“ се е оттеглил. И по двата кораба няма сериозни щети. Няма данни за пострадали членове на екипажа.

Сблъсъкът е станал край двойката острови Кардак, които се намират в близост до Турция. Властите в Гърция има териториални претенции към района. За това и там са взети сериозни мерки за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Garrincha

    24 1 Отговор
    Инцидент 100% ... тесничко е Егейско море за маневри !
  • 2 Див кашик

    68 25 Отговор
    Островите се казват ИМИЯ, те са гръцки, турците искат да ги вземат защото автоматично получават 12 мили навътре в морето! Още една от долните игри на Анкара!

    Коментиран от #9

  • 3 Кирилов П

    26 47 Отговор
    Нещо не се виждат русофили под тази статия??? И как ли, като 90% от тях са ислямисти, а останалите 10% са комунисти, но пак са си почитатели на Турция - най-важният партньор на ''Путьо третополови'' !!!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 До Кирилов Пу...та

    32 12 Отговор
    Третополовия Путин с лекота ще ти разцепи соросоидната кратуна, а и ако трябва розовия атлантически трибуквеник. Нищо, че е на 64 г.
  • 5 Голем смях

    17 29 Отговор

    До коментар #3 от "Кирилов П":

    Не си прав .Путин си е съвсем обикновен гей.От тези които наричаме педе---аси.Нещо като Вигенин и Станишев.И по акъл са подобни и по националност.Антибългари.И ще направи тази година 66,а не е на 64 както му се иска на рубладжията.

    Коментиран от #8

  • 6 До радващите се соросоиди..

    21 2 Отговор
    А нещо да споменете за това че са членове на НАТО- нещо за 5 член..а соросоиди???
  • 7 Абе Пепинчо..

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кирилов П":

    Айде..айде-знаем че соросоидите сте от отбора на Прайда-не се извъртай-знаем кои са третият пол..
  • 8 Kcaniba

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Голем смях":

    Ми той като свети Ленин!
  • 9 Хасан

    12 40 Отговор

    До коментар #2 от "Див кашик":

    Егейско море си беше турско и ще си остане турско ...

    Коментиран от #10, #11, #13, #15

  • 10 Див кашик

    26 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Айде пак, господин завоевателю, не те ли е срам, никога няма да бъде, и 10 пъти да бухаш кратуната у земята, няма да стане! Нито ще дойде Гавраил от зад за да станеш пророк!
  • 11 Факс

    21 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Едва ли Турция разчита на такива като теб за нейните граници... Но можеш да се дупиш още...

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Голем смях

    21 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Асенчо,когато гърците са кръстосвали ЕГЕЙСКО море,дивите варварски племена от които 2000 години по-късно са създадени така наречените турци,са търкали пръчки за да се сдобият с огън.Не случайно 5 от 7 чудеса на древния свят са създадени от Гърция ,а сега 2 от тях са в Туркия и турките печелят лири.Турски,не английски. Не случайно морето е ЕГЕЙСКО , а не турско.

    Коментиран от #14

  • 14 Див кашик

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "Голем смях":

    Прав си даже възстановяват наши църкви за да печелят още повече, а искат да поправяме джамии да се събира повече гьотферен вътре!
  • 15 ислямизация

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Асенчо твоите коя година са обули шалварите нали обичаш историята.За Егейско море говориш но май не си знаеш историята.Чети за потурнаците дано разбереш какъв си и кога са станалите твоите такива.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "ислямизация":

    Няма година другар, неговите са клатени с шалварите, и се раждат със шалварите, а Хасан акт за раждане няма да покаже даже и на ГДБОП!
  • 17 Барчо

    7 3 Отговор
    Сега кой ще се възползва от член пети на НАТО???? Оная адвокатката да ни осветли, че на мен не ми е ясно много.
  • 18 Див кашик

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "ислямизация":

    Хасане, Копа, къде сте бре, защо бе рязани карбини не унищожите с "умните" си коментари "ислямизация"
  • 19 Шансу Имамов

    3 14 Отговор
    Исляма е религията на мира и на бъдещето,независимо дали се харесва на всички винаги ще има недоволни.

    Коментиран от #20

  • 20 Голем смях

    13 4 Отговор

    До коментар #19 от "Шансу Имамов":

    Резаков,я да ни светнеш коя е религията на войната?Всички религии са мирни,но някои са по-мирни.Да си чул християни да направят териристичен акт в агарянска държава.Няма и да чуеш.Всеки резак напира към хриситянския рай ,а обратно движение никакво.

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Голем смях

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Асенчо,първо казваш че морето било турско .Значи в минало бешало време.И после,че ще си остане турско.То не че някога е било турско,но турско никога няма да бъде.Ще имат агаряните няколко незначителни острова и толкова.Милионите туристи ще са на гръцките острови в ЕГЕЙСКО МОРЕ.Гърците не са толкова прости,че да ритат срещу владетелите на света от САЩ.А вашия диктатор ислямист да го духа ня руския диктатор .
  • 23 Хасан

    3 5 Отговор
    То не знам той на кого ще духа но гледай «третия пол европейци » на кого ще духа.....айде скоро ще се подписва и от първи клас ще се учи

    Коментиран от #25

  • 24 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Ами Либия,Афганистан,Ирак,Сирия,Чечееистан,Украйна,Босна,Сърбия,Крим...какво стана в тия държави????...май милиони загинаха от бомбите на ,«хуманния и цивилизования »Запад и Русия

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Някой

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    И какво казваш че някой е викал Господ е велик и трепал мюслита така ли?
    Защото се нагледахме на Алах акбаровци да тероризират целия свят.Мир и ислям са две много различни неща.Религия която предписва да се убиват неверници няма как да е мирна.
    А третия пол не знам дали ще се учи но турския дианет скоро предписа че момичета на 9 и момчета на 12 могат да се женят вече.Да живее педофилията предписана от корана.Това се казва мирна прогресивна религия.

    Коментиран от #28

  • 28 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Някой":

    Стига с тая негативна пропаганда....прати си момчето в неделно училище да видим свещениците как ти го оправят....май не четеш за педофилията в църквата и защо смениха предишния Папа
  • 29 Да да

    5 1 Отговор
    Първо ние кво общо имаме с папата! Второ всеки си носи отговорноста лично. Трето що не пишеш в някой турски форум,ами ни занимаваш с падението си! Исляма в момента е най-мразената религия в света ,дори и от тези които са и последователи. Просто не смеят да го кажат,защото им режете главите. Да почнем и ние да убиваме невярващите в Христос! Би било много хубаво! Тук в България имам предвид,другаде не ме интересува.
  • 30 1234

    0 1 Отговор
    Това да не е около шестата миля?Защото около шестата миля ще се заформи конфликт между Турция и Гърция който ще прерастне във война която Турция ще загуби и от там полека ,полека ще загуби европейските си територии......Истанбул ще стане отново Константинопол под ръководството на ЕС и Русия.
  • 31 1234

    2 1 Отговор
    До ХАСАН №28.Хасане България е православна държава и ние нямаме ПАПИ.Папата е на католическата църква.Така се получава като не сте достатъчно грамотни,защото като ходите на училище не гледате да научите нещо ,а само посещавате училището да се нахраните,да стоите на топло и да се гоните по коридорите и да пречите на тия които искат нещо да научат.За това като не знаеш нещо не вземай отношение по тези въпроси да се излагаш.
  • 32 Тракийскоморец

    0 0 Отговор
    Е-гейове и Ма-нафи се пощипват и се изпраскали ... е голема новина
Новини по държави: