Last news in Fakti

18 Януари, 2018 16:30 1 781 5

Всички са впечатлени от Македония

  • македония-
  • йенс столтенберг-
  • нато

Йенс Столтенберг поздрави властите в Скопие

Всички са впечатлени от Македония - 1
Снимка: БТА/AP

За Македония няма да е достатъчно само да реши въпроса с името си, за да стане член на НАТО. Това заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг, който е на визита в Скопие, съобщи РИА Новости.

Столтенберг говори пред македонския парламент.

„Членството е повече от разрешаване на въпроса с името. Съюзниците са обединени не само от общи интереси, а и от общи ценности. Страните, които искат да се присъединят в Алианса, трябва да покажат, че споделят тези ценности. Това значи, че трябва да спазват пътя на реформите.

Преди 9 месеци бяхте изправени на ръба на пропастта, но оттогава вие се преобразувахте от държава с потенциална нестабилност в държава с реална възможност. Като бивш депутат и премиер на Норвегия напълно разбирам предизвикателствата, пред които сте изправени. След присъединяването на Черна гора в НАТО, пред нашата централа има място за още знамена. Всички членове са впечатлени от вашия ентусиазъм. Искам да използвате този шанс и да вървите напред. Мисля, че се движим по правилния път. Поздравявам ви за ратификацията на договора с България, много е важно да имате добри отношения със съседите“, заяви Столтенберг.
В момента Македония води преговори за промяна на името си с Гърция. Така Атина няма да блокира членството на страната в НАТО и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Див кашик

    8 1 Отговор
    дали ще е нова, източна, западна, щом ще има Македония, гърците няма да се съгласят, така че господа скопци, вадете документите от прадядо ви българинът, за да вземете европейски паспорт за да се живее, и дано албанците не се вдигнат за да правят великата си албания!
  • 2 не знаех

    2 1 Отговор
    Ама и аз ли съм впечатлен?
  • 3 непознат

    2 3 Отговор
    Г-н див кашик,ние като сме европейци живеем ли добре,да ама не.

    Коментиран от #4

  • 4 Див кашик

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "непознат":

    Ние някъде сбъркахме, за жалост цяла България се върти около София, но аз си обичам родината, умирам за нея, трудно е, но живея с надеждата, че някога ще се роди българин с 300 кила мъдя, да каже "СТИГА" и да я оправи! Извинявайте че вярвам! След 7 века робство ни има, искам да вярвам че ще ни има!
  • 5 гост

    5 0 Отговор
    Ами така е , на една измислена държава с малоумни антични претенции трудно може да и се измисли име . Но пък в същото време всички държавни лидери знаят че тази територия е откъсната от България и всички се правят на ощипани .
Новини по държави: