Last news in Fakti

20 Януари, 2018 15:23 4 732 32

Ердоган: Бойната операция в Сирия започна

  • африн-
  • турция-
  • сирия-
  • операция-
  • реджеп ердоган

Турският президент отново критикува американската подкрепа за сирийските кюрди

Ердоган: Бойната операция в Сирия започна - 1
Снимки: БТА/АР

Турция е започнала "де факто" сухопътна военна операция в контролирания от кюрдски милиции анклав Африн в Северна Сирия, съобщи президентът Реджеп Ердоган, цитиран от Reuters.

"Антитерористичната операция в Африн де факто вече започна", каза Ердоган. Той отново критикува американската подкрепа за сирийските кюрди от Партията на демократичния съюз (ПДС) и Силите за защита на народа (СЗН). По неговите думи, Западът трябва да осъзнае, че Турция е съюзник, "с който трябва да се съобразява и да сътрудничи в региона".

Анкара смята СЗН за групировка, свързана с поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).

Президентът добави, че "някои хора се опитват да ни излъжат, като сменят името на силите в Сирия, но името на тези сили е ПКК".

Ердоган уточни, че следващата цел на турските въоръжени сили ще бъде районът на Манбидж, съобщи в. "Хюриет дейли нюз".

Ердоган: Бойната операция в Сирия започна

"Обещанията, които ни дадоха във връзка с Манбидж, не бяха спазени. Така че никой не може да възрази, ако ние направим това, което е необходимо", посочи държавният глава, имайки предвид уверенията на САЩ, че СЗН ще се изтеглят от района на Африн.

"След това, стъпка по стъпка, ние ще прочистим нашата страна до иракската граница от тази терористична зараза, която се опитва да обсади страната ни", изтъкна Ердоган.

Ердоган: Бойната операция в Сирия започна

Турският министър на отбраната Нуреттин Джаникли каза вчера, че турската офанзива в Африн на практика е започнала, имайки предвид турския артилерийски обстрел на района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IVAN

    26 42 Отговор
    MA4KAY SULTANE BILGARIA E SIS TEB
  • 2 чалма тв

    17 33 Отговор
    исляма е мир ...
  • 3 Бесен Язовец

    34 30 Отговор
    Прав е Агата, има право да си защити страната от коварството на САЩ!!
  • 4 гост

    24 29 Отговор
    Следва Кърджали Шумен !!!!! Кюрдите защитават тяхната си територия !!! Може да има Албанско Косово което си е сръбско , може да се раздели Кипър незаконно а законен Кюрдистан не може!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Бесен Язовец

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Границите още.от древноста се защитават с КРЪВ и през 2018г.традицията ще бъде продължена и през 3125 г.нещата ще се решават по- същия начин!!

    Коментиран от #7

  • 6 Кcaniba

    24 19 Отговор
    Императора изчиства Изтока от жидомасонски, краварски ботуш, с ръцете на Султана ;)
    Гениален
  • 7 НеженТолераст

    14 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Каква кръв те гони, след Истанбулската конвенция ще браним Татковината с отворени диферинциали. Още на границата ще ги обезсилим. Ти нито си чувал за Добродетеля Сорос, нито за европейски ценности. Тъмен балкански субект, а с една дума - комунист непоевропейчен. :)
  • 8 аве фюрер

    23 17 Отговор
    Ще поживеем и ще видим .... как това ще се окаже началото на края на турската манаферия .

    Коментиран от #9

  • 9 Иван

    15 16 Отговор

    До коментар #8 от "аве фюрер":

    Турците ще мачкат кюрдските комунисти...както навремето мачкахме българските комунисти...

    Коментиран от #13

  • 10 БАЛКАНСКИ ДИВАК

    14 16 Отговор
    ЕРДОООО. ТИ БАЩА ТИ МАЙКА . МАЧКАЙ ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ЛЕНИНСКО ЗЛО . В ГЛАВАТА ИМ ИМА БРЪМБАР ЗА РАВЕНСТВО И ИДЕАЛИЗЪМ , КОЕТО Е НЕОСЪЩЕСТВИМА ЗАБЛУДА. МАЧКАЙ ГИ И НЕ СЕ УСПОКОИ ТОЗИ РАЙОН. Ако не си ти , още седем години ще продължи тази безмислена война. ЕРДО ТИ СИ ГОЛЯМ ЛИДЕР .
  • 11 Див кашик

    11 9 Отговор
    Както вече писах, тоя се оля! Зарята на 2019 тоя няма да я види! Не бойте се ще дойде по-добър лидер!
  • 12 Иван

    12 14 Отговор
    Само приказва.Поне от 50 години се бият с кюрдите и още не са ги победили.Хората си искат държава а фесовете се мъчат да ги натискат.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хасан

    10 12 Отговор
    Почна се.Щом турците влязоха в Сирия най накрая ще има мир ...

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 Ekspert

    7 12 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Влизат във Сирия защото никой неги спира ! Но ще дойде Видов ден.кюрдитв ще имат своя държава ! Разбрали пуйки

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ekspert

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Тая мисирка е време да се кастрира още веднъж.много и знае човката .

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ПРИЯТЕЛ НА ЕРДОГАН

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ekspert":

    Спокойноооо , няма да има кюрди вече. Те ще бъдат планински турци , повечето кюрди не одобряват тероризма . Тези терористи получавали по 1000 долара на месец, но сега са им свалили на 400 долара. За това повечето още снощи са се предали, и се разкайват. Нещо повече , има записали се доброволци от бежанците и кюрдите. Там повече ДЖОН едвали ще се види, дим да ги няма. Ииначе гарантирано им сюнеттт.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Див кашик

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Давай давай, трупай актив, Ердоган има историческата мисия, да се погрижи за всички свои питомци зад граница! Може и с някой гръцки остров да се облажиш, и танк може да ти даде да се правиш пред кадънтъ на Рамбо! Може и 72 девици да ти доведе! Може и Гавраил да доди да те споходи! Може и пророк да станеш!
  • 22 CIA

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "ПРИЯТЕЛ НА ЕРДОГАН":

    Ако беше толкова лесно до сега да са го направили.От както я има Турция се мъчи да смачка кюрдите но не става даже стават повече и 30 милиона народ няма как да го изкараш планински турци.
    Ще разделят Турция на парчета това е планът.

    Коментиран от #23, #28

  • 23 Див кашик

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "CIA":

    Амин, дай боже!

    Коментиран от #26, #27, #29

  • 24 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    заедно с турците днес идил обяви военна операция против кюрдите в дер ез зор.

    Коментиран от #25

  • 25 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Идил свърши бе човек..не гледа ли BBC американците ги извеждаха с автобуси???...и не кюрди ами, марксистко ленинска терористична организация ПКК...има разлика между двете

    Коментиран от #30

  • 26 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Див кашик":

    Тая злоба ще погуби българина...ще изчезне като тракийците...

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 До пишман сиа!

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "CIA":

    Турците и кюрдите са живели заедно около 1000 години и никога не е имало проблеми, чак докато краволандия не се намеси през 80те години! Да разделят Турция, да това е планът, но за разлика от робската ти подсъзнателна същност, турците не се прекланят пред някакви планове, дори да са направени от страна на създателите на новият световен ред! Практиката показва, че те преодоляват и оранжеви революции, и опити за преврат, и гангрените създадени от "новият световен ред" вътре в страната чрез гюленистката организация, навлязла дълбоко в държавата, ампутирайки тези елементи без да слушат кой какво казва и пише, игнорирайки медийните мръсотии в страната и чужбина! Преодолява и икономическите последствия от политическото и икономическо лихварството на международната банкова система на международният валутен фонд и световната банка, които са принудени да се оттеглят от Турция, която допреди десетина години им беше много лакома баница! Дори еврейските банки вече са купени от местният капитал! Да, планът е да се парчадоса Турция, но колкото и да не ти харесва, този план не работи!
  • 29 До кашика, дивия

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Див кашик":

    Ако желаеш зло на комшията, няма да случиш на добро! Старите хора го казват, не аз! Аз само обръщам внимание на елементарни истини!
  • 30 до Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Хасане, със създадената от краволандия идил може да е свършило, но не това е най-важното! Важното е, че проблема не е свършил, защото така както ЦРУ създаде алкайда, така както цру създаде идил, така ще създаде и други, за да им действа плана! Не случайно ги въоражи до зъби! Не случайно се създаде pyd, че и куп други организации, защото ако е една, когато докажеш, че са терористична група, тогава и запада след време се принуждава да ги признае като такава, както стана с пкк. Сега тактиката на краварите е създаване на многобройни организации с "красиви демократични имена" и само им сменя емблемите на ръкавите! Злото не е само това, което се вижда над водата, а айсберга е много по-голям в действителност и е в кабинетите на бялата къща и петолъчката, с латинското наименование пентагон. Дявола е там!

    Коментиран от #31

  • 31 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "до Хасан":

    И именно за това Ердоган казва че светът е по голям от 5..народите сами си коват съдбата си....не може Маккейн да дойде и да каже че няма да се прави Южен поток и да се взима газ от Русия....нали има пазарна икономика..взимаш откъдето е евти
  • 32 батко бугар

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Тук не става въпрос за злоба, късопишлесто момченце, а за реалност.
    Няма нормален българин, който да харесва нещо турско, включително и крокодилите, дето се явяват ханъми!!! И после ходи се чуди, защо не сте харесвани. Като не се спирате пред нищо за да докажете на света, колко сте хубави и добри. Това може и да е вярно за разни аспекти на живота ви, но не е вярно за религията ви...
Новини по държави: