21 Януари, 2018 11:38 3 807 7

Мини война в Северна Сирия (СНИМКИ)

  • сирия-
  • турция-
  • африн-
  • операция-
  • война-
  • свободна сирийска армия-
  • маслинова клонка

Свободната сирийска армия се включи в операцията в Африн

Мини война в Северна Сирия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Формирования на опозиционната на сирийския режим Свободна сирийска армия за започнали днес голяма операция в района на Африн, Северна Сирия, предаде ТАСС, цитирайки Анадолската агенция.

Според NTV настъплението на опозиционната групировка се извършва с подкрепата на турски танкове. Не се уточнява обаче дали те са навлезли на сирийска територия или стрелят от турска територия.

Генералният щаб на Турция обяви вчера началото на операция "Маслинова клонка" срещу кюрдските Сили за защита на народа и отряди на Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористична организация.

Мини война в Северна Сирия (СНИМКИ)

Мини война в Северна Сирия (СНИМКИ)

Според турският вестник "Милиет" през изминалата нощ е продължило прехвърлянето на турски военни и техника към границата със Сирия в района на окръг Африн. През нощта в провинция Хатай са пристигнали автобуси с войници и танкове. Натам са изпратени и подразделения на турските специални сили от провинциите Болу и Кайсери.

Анкара ще информира Катар, Кувейт и Саудитска Арабия за хода на операцията "Маслинова клонка", предаде ТАСС, цитирайки източник от от турското външно министерство, говорил пред група журналисти.

Мини война в Северна Сирия (СНИМКИ)

Днес в министерството на външните работи ще бъдат извикани посланиците на тези три страни, за да бъдат запознати с развитието на операцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 true

    21 10 Отговор
    Маслиновата клонка е символ на мира.Тоа лицемерно наименование на операцията не подхожда в случая.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мини война

    18 5 Отговор
    Не знаех, че войните могат да се класифицират на мини и макси!... Войната си е война! Особено когато става въпрос за макси обстоятелства, когато една страна въоражава в друга съседна, в която вече е организирала гражданска такава! Когато е опитала да свали неудобно правителство и за целта дори е бомбардирала парламента с бойни самолети излитали от краварската военна база. Когато наглостта превишава здравото мислене и плановете не сработват, започват да продължават с план Б, въоръжавайки и финансирайки нови врагове с красиви демократични названия като "сили за защита на народа"! Когато е пусната глобалната медийна машина за очерняване, защото не си съгласен със "създателите на новият световен ред", които искат да те държат за топките, а ти си развил за десетина години такава икономика, че си в състояние да се справяш сам без кредити на собствениците на печатницата! Когато за десетина години си направил така, че вместо политиците да се хвалят с това, че са взели някакъв кредит от запада, сега печелят вот от това, че не вземат кредити! Когато се противопоставяш и не даваш да ти откъснат от държавата регионите откъдето започват великите реки Тигър и Ефрат, даващи живителната влага в полупустинни климатични условия, строиш язовири, иригационни системи и вецове, и искат да ти ги отнемат! Войната, никак не е мини!!! Бойните действия, дай Боже да са мини, но войната не е, защото плановете на бялата къща не са мини!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Осман

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "Мини война":

    Много точно изказване поздравления,но само да вметна , че бялата къща този път ще се удари с 200км.ч. в бетонна стена и ще бъде изритана от региона , прекалено много и търпяха прищевките местните народи благодарение на продажниците които ги има навсякъде . А специално в Турция вече номерата не им минават , а и турците почнаха да им говорят от езика ,който най-добре разбират:
    тоягата
  • 5 До true

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "true":

    Най-голямото заблуждение, за което световните медиите много се стараят е, че войната е срещу кюрдите, а не срещу финансираните от краволандия пкк и техните подизпълнители със звучно красиви названия като "сили за защита на народа" и други подобни!
    Загрижено се пропускат фактите, че самите кюрди са против пкк, като се инжектира отровата на етническата карта!
    Усърдно се пропуска факта, че във военната операция има не само турски войници, но и такива, които са прокудени от страната си и са бежанци, на брой почти колкото населението в България!
    Много внимателно и масирано се повтаря, че войната е между турците и кюрдите! Това е част от задачите на глобалната медийна машина!
    От военните действия в Сирийския север, ще спечелят преди всичко кюрдските и арабски бежанци! Почти една трета от бежанците са кюрди, което няма как да знаеш, защото е истина неудобна за задачите на медийната машина и с което те добре се справят!
    Войната е за да се донесе мир в региона! Хората да се върнат по домовете си! А това е възможно, само ако се приключи с финансовата и военна подкрепа на кравария, което налага тези военни действия! Не случайно, вчера 72 бойни самолета поразиха 108 от плануваните цели и няма нито един пострадал от цивилното население!
    Та затова е маслинова клонка!
  • 6 Антисоросоид

    13 2 Отговор
    Всяка финансирана, обучавана и въоръжавана от САЩ групировка е терористична и враг на човечеството

    Коментиран от #7

  • 7 ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Антисоросоид":

    Е то значи че Турция е такава според твоите критерии.
Новини по държави: