Last news in Fakti

22 Януари, 2018 11:55 2 070 2

Завръщането на рохингите се отлага

  • бангладеш-
  • рохинга-
  • мианмар

Подробности за провала на операцията засега не се съобщават

Завръщането на рохингите се отлага - 1
Снимки: БТА/АР

Очакваното да започне днес връщане на рохингите, избягали от Мианмар в Бангладеш, се отлага засега, предаде Reuters, кoято се позовава на бангладешки представител.

Заради мианмарска военна операция в размирния щат Ракхайн оттам в съседен Бангладеш избягаха над 650 000 рохинги. Двете страни се договориха за поетапното им завръщане в Мианмар.

Подробности за причините за отлагането на операцията засега не се съобщават. Нови срокове също.
"Няма никакво взето решение или подготовка за завръщането на тези хора", заяви Абул Калам Азад, представител на департамента на Бангладеш за подпомагане на бежанците и за репатрирането им.

Завръщането на рохингите се отлага


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитър Петър Стоянов

    3 1 Отговор
    650 000???!!! Звъннете на ДИНКО да пази трафика и на ЦЕЦКО - да отговаря за него. БАс ловя, че ще се наложи да взимаме отново заем от 4-5 млрд. ама поне ще помогнем на хората да се приберат по домовете си ! Нека Елена Йончева направи репортаж, за да може още 1 млрд. да усвоим ...
  • 2 чалма тв

    2 0 Отговор
    650 000 талибани бяха изгонени от Мианмар, защото искат да наложат исляма с терор ,както те могат и имат опит в заличаване на други религии, но тук удариха на камък ...Сега и в Европа ще започнат да гонят пришелци,защото никаква полза от тях няма, освен да източват социални - паразити.