22 Януари, 2018 13:46 1 669 9

Обвиниха Дамаск за нова атака с хлор

  • хлор-
  • атака-
  • сирия-
  • източна гута-
  • дамаск

Най-малко 13 души са пострадали в град Дума в анклава Източна Гута

Обвиниха Дамаск за нова атака с хлор - 1
Снимки: БТА/АР

Неправителствената организация Бели каски, която участва в спасителни операции в Сирия, обвини сирийските правителствени сили, че са използвали днес хлор при бомбардировка на контролиран от бунтовниците анклав източно от Дамаск, предаде Reuters.

Най-малко 13 души са пострадали в град Дума в анклава Източна Гута край Дамаск. Симптомите, наблюдавани при тях, в това число задушаване, са като при излагане на действието на хлор. Пострадалите казали, че усетили миризма на хлор по време на атаката.

В град Дума и в анклава Източна Гута почти 400 000 души са под обсада на сирийските правителствени сили и на свързаните с тях милиции от 2013 г. Източна Гута е последната позиция под контрола на бунтовниците близо до Дамаск.

Обвиниха Дамаск за нова атака с хлор

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека каза, че силите на режима са използвали газ и при ракетна атака миналата седмица срещу анклава Източна Гута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    11 2 Отговор
    Бой по чалмите!
  • 2 арабски селяндур

    21 5 Отговор
    Айде нема нужда, тоя краварски репертоар отдавна се изтърка
  • 3 по темата

    20 4 Отговор
    Белите каски не бяха ли част от терористичната групировка на Идил, поддържана от Запада, за да лъже и маже, което да им дава причини за да избиват Сирийското население.
  • 4 Kcaniba

    5 14 Отговор
    Сладва томахоук и разпилени ушанки!
  • 5 Румяна Костова

    16 5 Отговор
    ООН не е благославяло никакви каски в Сирия.Бели или бембени те са там на своя глава и трябва някак да заработват парите,които получават.А иначе неправителствените организации гологлави или с каски знаем от кого предимно се финансират.
  • 6 Българин

    4 11 Отговор
    Няма диктатор или масов убияц по света, който Путин и русофилите да не подкрепят. така и в случая и русия и нейвните слуги подкрепят доктора, който избива по най-дивашки начи собствения си народ. Но всичко се връща . И то в много по-голям размер!
  • 7 Българин

    5 12 Отговор
    Няма диктатор или масов убияц по света, който Путин и русофилите да не подкрепят. така и в случая и русия и нейвните слуги подкрепят доктора, който избива по най-дивашки начи собствения си народ. Но всичко се връща . И то в много по-голям размер! Ще има да ревете, когато дъщерята на американския откачалник се разплаче и татето прати стотина томахавки по войските на касапина Асад. А руснаците ще стоят мирно и ще си бършат сополите! Само русофилет ще квичите по форумите.
  • 8 чичо Сорос

    7 4 Отговор
    Тва пък се побърка! Копи пейст и допълване на НПО лозунга! Шашардисан, така не се правят центчета!
  • 9 Кемпеса

    10 2 Отговор
    Само болни мозъци могат да повярват на подобни лъжи. То не беше Либия, то не беше Ирак. Повтаряне на лъжи, вярването и и унищожаването на народи под такъв предлог не знам как може да продължава и да изкласва.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания