Last news in Fakti

23 Януари, 2018 09:57 2 750 3

Военен парад се превърна в касапница

  • йемен-
  • касапница-
  • парад

Тежки ракетни удари в Йемен

Военен парад се превърна в касапница - 1
Снимка: БТА/AP

Десетки загинаха, след като бунтовниците – хуси обстрелваха военен парад в Йемен, съобщи Ал Маядин.

Парадът се е провел в провинцията Таиз, която се намира в югозападната част на страната. Парадът е бил атакуван с балистична ракета. В резултат на това са загинали 42 души.

Метежниците изстреляли балистична ракета срещу лагера Ал Хаями в селището Маафер. Ударът бил нанесен по време на парад по случай началото на новата учебна година на курсантите.

Размириците в Йемен започнаха, след като през 2015 г. хусите свалиха от поста му президента Али Абдула Салех. . Впоследствие оглавявана от Саудитска Арабия коалиция започна военни действия срещу бунтовниците, за да възстанови президента на поста му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    7 3 Отговор
    Да се трепят един друг, тези диваци представители на най "мирната" религия друго не могат.
  • 2 ЕХА

    8 3 Отговор
    Я виж, по време на парад ,как го изчислиха само, някой трябва да е насочил от космоса,кой ли ?
  • 3 Еха ама Еха

    3 0 Отговор
    Балистична ракета?! Ама тези са много високо технологични. Сигурно следващата ракета ще е в Космоса с космонавт на борда.