23 Януари, 2018 17:16 3 617 4

САЩ и Северна Корея в челен сблъсък

  • северна корея-
  • сащ-
  • посланик-
  • хан те-сон-
  • ким чен-ун

Посланиците на двете страни размениха остри реплики на конференция в Женева

САЩ и Северна Корея в челен сблъсък - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея заяви, че разполага с "могъщ и надежден" ядрен потенциал, който да осуети всяка атака, и обвини САЩ, че разполагат въоръжения край нейна територия под претекст за сигурността на Зимните олимпийски игри в Южна Корея, предаде Reuters.

Севернокорейският посланик в централата на ООН в Женева Хан Те-сон каза пред Конференцията по разоръжаването, че действията на САЩ са опасен акт "срещу позитивната атмосфера в междукорейските отношения", който може да доведе до "фаза на крайна конфронтация".

Американският посланик по разоръжаването Робърт Уд реагира на обвинението със заканата, че САЩ няма да признаят КНДР за ядрена сила.

САЩ и Северна Корея в челен сблъсък

"Ако Северът желае да се върне и да спечели благоволението на международната общност, той знае какво да направи - да предприеме стъпки към денуклеаризация на Корейския полуостров", заяви американският дипломат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    7 2 Отговор
    СК е вече ядрена държава. Това явно вече е факт. И какво следва от това? Усарите само ще се дървят и ще продават безмисленото си оръжие. Един пич беше казал: "Искаш ли мир, готви се за война". Война няма да има, защото трябва да си сляп и най-вече тъп, за да не знаеш, че светът приключва съществуването си. И зелените банкноти ще са нарязана тоалетна хартия. Само че няма да има кой да си бърше задника.
  • 2 Bogdan Karadochev

    0 0 Отговор
    Те са си във война от 1953 г., така че, по коректно е да няма военни действия. А не може да няма, защото на Скор санкциите все по-малко пречат. Те се нагодиха в съвременния биткойнов свят, и леко по леко вървят към стабилизиране. Това наистина е опасно за ФАЩ, и те ще ударят първи. Кога. Един ЦРУ знае.
  • 3 Патето Яки

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ няма да признаят КНДР за ядрена сила

    Кимчо си го премести в другият крачол.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: