23 Януари, 2018 17:45 2 288 15

Турската армия ще е в Сирия, докато...

  • турция-
  • сирия-
  • маслинова клонка-
  • операция-
  • терористи-
  • ибрахим калън

Турската армия предприе офанзива срещу кюрдските бойци

Турската армия ще е в Сирия, докато... - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските военни операции в Сирия ще продължат, „докато терористите не бъдат напълно победени и близо 3.5 милиона сирийски бежанци ще могат да се завърнат в домовете си“. Това обяви говорителят на президентството Ибрахим Калън, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

Той посочи, че въоръжените сили на страната ще действат на сирийска земя, докато не прочистят всички терористични заплахи. Целта е в крайна сметка да бъдат създадени условия милионите сирийски бежанци да се завърнат в родината си.

Турция е страната, приела най-голям брой сирийски бежанци от началото на мигрантската криза – техният брой е близо 3.5 милиона. Гражданската война в страната избухна през 2011 година и продължава и до днес.

Преди дни бе предприета операцията „Маслинова клонка“ срещу кюрдските бойци в северната част на Сирия. От Анкара обявиха, че могат да разширят обхвата й на изток – до река Ефрат. Турция посочи, че иска да елиминира всяка една заплаха за националната си сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    10 12 Отговор
    Оппппаааа, Турция си окопира територия прецаквайки и руснаци и американци. Следва да гледаме сеира ...
  • 2 Българин

    6 12 Отговор
    А какъв е коментара на руските гниди? Нали те единствено са "законно" поканени от "законни бя" президент да избиват сирийци? Сега турците бракониери ли са или съдружници? Нали джуджето ги покани в Астана да решават съдбините на Сирия?
  • 3 ГЕРО

    17 9 Отговор
    Българинът по природа не е злобен и долен но изключение е имало и ще има.Виште , турчинът тук е абсолютно е прав, други му сервираха тази бъркотия и хаос. Той ако успее да осигури там мир, значи е велик човек . Оставете го да си довърши ангажимента който е поел. Не са малко 4 милиона бежанци,

    Коментиран от #5

  • 4 Анонимен

    11 5 Отговор
    На турчина му замириса май на нефт, ще ходи до Ефрат.
  • 5 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРО":

    Феса Геро си е направил сметката . Ще опънат телената ограда и там вече няма да е Сирия а сети се какво ще е !!!! Като в Кипър . А и бежанци ще му трябват за да реве за ЕВРОПА !!! Тия милиони за които уж се грижат отдавна са вече в ЕВРОПА !!!

    Коментиран от #6

  • 6 ГЕРО

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Аз гледам на нещата по реалистично, а не като теб фанатично. Не всеки взима финикийски знаци за заслуги. Бъди откровен и истината изплува. Ердо е умен и хитър , до сега се молеше на оня смахнатия, но уви. Смахнатият пласира си оръжието на тези наивници , обеща им държавичка а се получи анклав. Нищо не се получи , просто ги подведе. И сега е ред на Ердо, човекът много бързо се разбра с др. Путин. Та ония зад океана са наблюдатели вече , и ще полудеят от завист. Сега Ердо ще им се хили под мустак.

    Коментиран от #7

  • 7 турска пролет

    5 11 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРО":

    Ония зад океана заедно с Израел такъв маслинов клон са му приготвили на тоя тъп маймун Ердоган,че като му го поставят където трябва ще е двойно по опулен от сега.
  • 8 ГЕРО

    6 2 Отговор
    Чакай бе чоджум, иранците са редили ракетите си по еврейската граница. А последните така направиха , със тази столица ерусалим. Направо си спечелиха врагове на куб. Сега очаквам Ердо да се погоди с Башарчо, както е казал народът = няма вечни врагове.....интерееса клати феса. Наблюдавай само, е и аз само допускам.

    Коментиран от #9

  • 9 политика

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРО":

    Евреите си имат врагове отдавна но не им дреме.Нападаха ги всякакви мюслита от близо и далеч и всички ядоха дървото.Сега дървото ще яде Ердоган като му направят една Кюрдска република точно за да пречи на него и Иран да се правят на велики.
  • 10 наблюдател

    6 5 Отговор
    6400 редовни феса и 25000 башибозук вкараха там срещу 10 тина хиляди кюрди.За 4 ти ден вече нямат голям напредък да видим колко ще стоят и колко феса ще хвръкнат.

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 11 Тракториста

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "наблюдател":

    Пилците се броят на есен, много си бърз и бъркаш със заключенията си. Забрави за кюрдите, те са зачеркнати вече. Просто бяха маша в чужди ръце . Вече ще видиш че други плащат и поръчват музиката. Останалите са в хорото .
  • 12 Ааахааа

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "наблюдател":

    Много яко са ги подпукали твоите приятели, 260 бройки само от една зона на военните дейсвия.Гледай чуждите медии да видиш турчулята са навлезли от много места едновременно . и не се знае общият им брой.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 някой

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ааахааа":

    30 хиляди със самолети и танкове срещу 10 е ясно че борбата е неравна.Но дори така фесовете пак нямат голям напредък.По интересно ще стане ако се опитат още навътре да влязат и стигнат до американците тогава ще видим.

    Коментиран от #15

  • 15 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "някой":

    Там няма американци....значи Турция иска една свободна зона по цялата граница...80 км навътре и 1000км дълга...и ще засели там сирийските бежанци..България ако иска също може да ги върне там...ако ли не като Германия да си задържи
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания