24 Януари, 2018 10:21 2 105 10

Ердоган и Путин обсъдиха ситуацията в Сирия

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • русия-
  • сирия-
  • турция-
  • разговор

Двамата лидери проведоха телефонен разговор

Турският президент Реджеп Ердоган и руският му колега Владимир Путин обсъдиха предприетата операция на турската армия в Сирия, предаде „Хюриет дейли нюз“, позовавайки се на президентството.

Двамата лидери проведоха телефонен разговор. Турският държавен глава е уверил Кремъл, че операция „Маслинова клонка“ ще допринесе за политическото единство на Сирия и териториалния интегритет на страната.

Турските въоръжени сили предприеха офанзива срещу частите на Отряда за народна самоотбрана (YPG), който Анкара разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия и заплаха за националната си сигурност.

Ердоган и Путин са се обединили около тезата, че двете страни ще продължат да си сътрудничат по отношение на сирийския въпрос. Освен с Владимир Путин, Реджеп Ердоган разговаря и с френския президент Еманюел Макрон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    14 16 Отговор
    Ергодух е ударил пак колената пред Вовата и е чакал разрешения...Е нищо по-хубаво от това за нас---да се млатят взаимно чалмите...
  • 2 Антисоросоид

    16 3 Отговор
    Най големите и Китай
  • 3 Знайко

    6 4 Отговор
    Докато е така е рахат. Спрат ли да се млатят-закъсваме го. Без войска и с Ердоган на портата-само възелин е правилната рецепта.
  • 4 Защо

    16 2 Отговор
    А защо не се казва, че дони трамплин също е звъннал на Ердоган и от администрацията на президента са му дали час за разговор за днес, т.е. за след разговора с Путин? Детайл, но показателен!
    Защо не се споменава, че само за 3-4 дена военна офанзива, първите бежанци вчера започнаха да се връщат по селата си в района на Африн?
    Защо не се споменава, че дефакто войната е северна Сирия е между Турция и пентагона, който през ноември и декември месец миналата година достави около 4000 ТИР'а бойна техника за създадената от тях идил и пкк?
    Защо медиите на "създателите на новият световен ред" с пяна на уста се опитват да приподнасят информацията, като че ли войната е срещу кюрдите, а не срещу ПКК и клонираните от тях организации с красиви демократични имена?
    Има много въпроси, но отговора е един! Истинската причина е, че Турция разваля плановете на печатницата, бялата къща и пентагона в региона! Защото една 80 милионна страна намали драстично потреблението на зеленикавите хартийки с лика на Вашингтон! Даже започна да ги маха от валутния си резерв, като започна да ги сменя със злато, така както и Китай, и Русия! Защото изкупи акциите на еврейските банки и дефакто спря тяхното влияние върху икономиката на страната! Защото сериозно подрони влиянието на цру във всички нива на държавните институции, което беше постигнато с години наред чрез гюленистката организация, която създаде! Чрез хакери разшифрова голяма част от интернет кореспонденцията им и започна масово

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Защо

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Защо":

    Чрез хакери разшифрова голяма част от интернет кореспонденцията им и започна масово да ги прибира!
    Защото някой се опълчва срещу плановете на "световният ред" и създава международен резонанс показвайки,мче царят е гол!

    Коментиран от #7

  • 6 Хасан

    7 3 Отговор
    Ще има нов световен ред...Светът няма да бъде заклещен между Русия и Запада
  • 7 SDEЧЕВ

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Защо":

    Правилно. Съответно още малко подробности
    1.Путин светна Ердоган за преврата и съответната стратегия за предотвратяването му. Преврата както и всички предишни в Турция са дело на ЦРУ. Контра разузнаването на Вова покоси операцията и Ердоган и Вова са вече дупе и гащи.
    2.Хакерите които прихващат Гюленистите-ЦРУтата са на Вова.
    3.Царя е гол още от 11.09.2001 от както Пентагона стана четириъгълен ,ЦРУ прибра ушите и куца с подвита опашка.Е опитаха се да заграбят Черноморския флот на Вова ,но пак Бяха прихванати.
    4.Турция сега хем е от НАТО хем е от Вова. А Вова изби рибата.
    5. Продължавам да гледам с интерес,но и с малко страх ,че се намираме(семейството ми) между големите шамари по тези географски ширини.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Реджеб

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "SDEЧЕВ":

    булката Владимира е даде още миналата годи на младоженика Ердоган половин Сирия в зестра.
  • 9 ЕВАЛА ЕРДО. ТИ СИ ЛИДЕР

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Защо":

    Признавам точно е така. Ердоган им развали рахата . Ако беше клекнал , просто есичко щеше да продължи по стария сценарий на америка. Трампи удари на камък, ще се ядоса много,ще превърти горкия. Путин пръв прозря американската тактика и се опълчи пръв на разрухата. Сега да да включат крематориума на денонощен режим на работа, че идват гееееовете . Ердо може да пусне спокойно 200 хилядна армия , и да ги посрещно пред крематориума .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: