Last news in Fakti

24 Януари, 2018 12:14 2 544 33

Трети турски войник беше убит от кюрдите

  • турция-
  • сирия-
  • войник-
  • убит-
  • кюрди-
  • маслинова клонка

Още една жертва от турска страна

Трети турски военнослужещ беше убит в Сирия от началото на операция „Маслинова клонка“ срещу кюрдските бойци, съобщи „Хюриет“, позовавайки се на информация на въоръжените сили.

Вчера турският външен министър Мевлют Чавушоглу потвърди за смъртта на лейтенант Огуз Каан Уста. Днес стана ясно, че още един войник е загинал при сблъсъците между турските въоръжени сили и кюрдските бойци от Отряда за народна самоотбрана. На 22 януари турската армия пусна първата си кръв в операция „Маслинова клонка“.

Офанзивата беше предприета, защото Турция обяви, че е застрашена националната й сигурност. Генералният щаб на турската армия съобщи, че най-малко 260 бойци на Кюрдската работническа партия, сирийското й крило и „Ислямска държава“ са били неутрализирани от началото на операцията.

„Неутрализирани“ е термин, използван от турските военни за описване на убити, ранени или заловени терористи. Турската армия обяви, че е навлязла на сирийска земя, спазвайки международните закони. Анкара посочи, че иска да защити националната си сигурност и уважава териториалния интегритет на Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баси

    16 6 Отговор
    С този предтекст скоро може да погледнат и на северозапад

    Коментиран от #19

  • 2 Гост 1

    11 19 Отговор
    Защо не пишете броя на убитите терористи ? В .dailymotion. има много хвъчащи глави на терористите.
  • 3 Киро

    31 19 Отговор
    Пукайте башибозука, кюрди!

    Пукайте ги смело тия гадове, влезли в чужда земя!

    Скоро и те ще разберат кон боб яде ли!
  • 4 стоян георгиев

    21 23 Отговор
    загиналите от турска страна са много повече,но основно от паравоенните формирования които турците пускат пред армията си.става въпрос за вече около 100 човека.навлезе ли турската армия в сирия ще има много загинали турски воиници.кюрдите се бият за всяка педя земя и в моента въпреки огромния въздушен натиск изтласкват турците при всеки опит да навлезнат тяхната зона.днес кюрдите обявиха обща мобилизация и искат от асад да ги пропусне да преминат в зоната арфин заедно с тежкото си въоръжение.тва веднъж ще отслаби позициите им в зоните с ислямска държава.на страната на кюрдите се бият десетки европеици и американци като доброволци в защита на каузата им!

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 Гост 1

    31 10 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Ти там ли си ? От каде знаеш че има толкова много загинали Турски войнитци,ти ли ги преброи.
    Дай видео или някакъв саит и ние да видим ! Иначе това което пишеш е само твоето желание и нищо друго.
  • 6 До Мара подробната

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Я така хубаво ни сподели мечтите си
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 OMG WTF

    4 20 Отговор
    Абе имам едно питане към руските слуги... Преди няколко години, когато турчолята свалиха руската барака, путѝ обяви, че синковеца на ерГРУХан подпомага ИДИЛ като им купува еФтинко петрола. Приемаме, че путѝ не лъже! И всеки, който твърди обратното извършва богохулство!!! Добре, обаче от доста време насам, путѝ и ерГРУХан са първи приятелки. Това означава ли, че сега путѝ подкрепя ИДИЛ? И срещу кого воюва руската армия в Сирия? :)

    ПП: Браво на кюрдите. Да живее свободен Кюрдистан!
  • 9 стоян георгиев

    12 11 Отговор

    До коментар #7 от "Осман":

    османе не мразя турците,но не харесвам ердоган!!!огромна част от турците са в подобна ситуация и не виждам проблем в това.убитите представители на турските части ги има в нета колкото искаш.основно са както ти казах от наемниците които турската армия пуска напред.мога да ти дам саит да следиш новините там и да не се пенявиш излишно.аз в сирия работа си нямам ,но ако ти си фен що не отидеш?ердоган търси такива убавци като теб да попълват пушечното му месо!!!!

    Коментиран от #12, #13, #14, #15

  • 10 ООН

    13 9 Отговор
    Смъртта на войници агресори не е повод за траур, 3 турци за 260 кюрди. Интересно кои са тези международни закони, които оправдават турската инвазия /както и израелските нападения/, да не говориме за американци
  • 11 До кирчо

    16 5 Отговор
    Да не ти дава Господ проблемите на комшията, че ако ги имаш дори 10% от тях, ще ти се промени ориентацията във времето и пространството! Ако дойдат 10% от 4,5 милиона бежанци (около половината са кюрди), които са в комшииският двор, ще ти се промени генофонда!
    Моите колежки ги е страх (и не без основание) да минават сами в тъмната част на денонощието през района зад халите на пъпа на София!
    В северната част на област Африн бежанците започнаха да се връщат по селата си!
    Комшиите ако кажат, че вече няма да финансират бежанските лагери и ако допълнят колко силно обичаме кюрдите, нашата граница ще се превърне в скъсана мрежа! Така, че си трай, че каквото се пише по медиите, включително и форумите може да се преведе на кюрдски и след това и цялата си армия да изпратим на границата, не можем си опазим оградата! Ще се наложи да стреляме по мирни бежанци, хем ще станем на резил пред света , хем все един от 10 ще прескочи оградата! И Брюксел не може да ни спаси!
    Германия беше признала, че е изхарчила 5 млрд евро за преврата в Украйна! Ако комшиите изхарчат 1% от тази сума по това направление, не ми се мисли какво ще стане с нас!
  • 12 Гост 1

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Да прав си, огромна част не обичаМЕ Ердоган. Но , ако стажа жıпрос ''държавна сигурност'' както днеска. Ние стоим зад нашата армия и я подкрепяме докрай ..Тука вече въпроса не е Ердоган.

    Коментиран от #24

  • 13 koпа

    11 9 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Минаха Тошковите времена да приказваш като лекция и всички да ти ръкопляскат и да се правят че ти вярват,събодисе отвори си компютара ама не български или терористични сайтове не си мисли че всички пасат трева като тебе.

    Коментиран от #25

  • 14 Стоенеееее, стоене..

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Турската армия няма легионери! Бъркаш ги с французите!

    Коментиран от #26

  • 15 Хасан

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Защо не харесваш Ердоган???защото Германия и Сащ не го харесват...Те защо не го харесват?..Ами защото не гони техни интереси а гони турски интереси!!!!Купува петрол и газ без посредник,развива военна техника,не тегли кредити....

    Коментиран от #16, #27

  • 16 Гост 1

    9 6 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Публикувано във факти.бг: не тегли кредити....
    Тука имаш грешка. Погледни последните 15 години как дълга на Турция нараства. И всяка година увелицават данътците.
  • 17 аве фюрер

    7 8 Отговор
    Поредния опит за дезинформация , искали са да кажат 303 -ма ,но са го замели в превода сигурно . А чувалите със ощастливени анадолци тепърва ще се увеличават и ще пътуват до родните места ...

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 До баси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "баси":

    По-спокойно! Много ти личи! Напълни гащите още само с мисълта, която си надробил! Че и плашиш хората, ако се съди по плюсчетата, които е получила фантазията ти...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Осъзнал се

    4 2 Отговор
    Все повече ми харесва този ЕРДОГАН , сритай ги тези терористи яко.
    Обичам целия свят но без терористи , убийци и камонисти.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост 1":

    ква държавна сигурност бе хубавец?ердоган унищожава тва дето турския народ постигна за век ,а то хич не е малко!сирииските кюрди в момента са едни от малкото дето не правят проблеми на турция, а са концентрирани основно с ислямска държава и не само тва те изоставиха сепаратизма след като поеха инициативата да стабилизират сирия.тва дето ердоган го прави е да ескалира напрежението.след тва нападение ще страда турския народ където и да е!

    Коментиран от #29

  • 25 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "koпа":

    ами кои са тия всички?кои не паста трева ?тия в турските затвори или тия дето избягаха от турция?ердоган го подркепяте тия дето точно пасете трева.искате султан и ето вече го имате.да в сирия има проблем с които турците трябваше да се ангажират и тои е борба с алкаида,но вместо с нея ердоган прехвърли топката от болната на здравата глава!
  • 26 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Стоенеееее, стоене..":

    в операцията в арфин участват предимно наемници легитимиращи се като част от свободната сирииска армия.тва са местни куркмени ,които са реално боеспособни и сякаква паплъч събрана за пари .разни доброволци от избягалите в турция сириици,но без реална мотивация и идеология.турците ги ползваха и при ал баб и са много ненадеждни.без авиационна подкрепа кюрдите ще ги сринат за няколко дни!
  • 27 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    турция до преди година бе страна без никакви проблеми със сащ и европа.напротив може да провериш на какво се дължи турското икономическо развитие,а именно на европеиските и американските пари ,пазари и технологии.само че ердоган все повече се превръща в турския путин,а именно в агресивен и безконтролен тиранин.няма как европа и сащ да нямат проблеми пред рисковете които се отварят с това управление в турция.за съжаление тва ще доведе до серииозно напрежение както в самата турция така и около нея!

    Коментиран от #28

  • 28 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Десо, 01:00 часа! До тебе няма ли мъж рожбе или бичиш нощни смени в името на козяшката либерастия? Поиса ли Истанбулската конвенция, изпрати ли западните доброволци да помагат на кюрдите, провери ли дали Русия е фалирала и с колко икономиката на Афганистан е изпреварила китайската? Да поспинкаш мило, че безсънието води до проблеми с психиката а твоите вече са множко.
  • 29 Гост 1

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Стояне
    Много ви благодарим, че мислите за нас.Ние се бием от както дойдохме в Анадола, знаем какво е войната и каква е цената й..
    Вие мислите за себе си.Вие сте живели в робство през вековете,и все още живеете. Нямате представа какво е да поемете отговорност, затова правите безсмислени коментари.. А ако толкова обичате братята ви Кюрди, да ви испратим няколко хиляди Сирийски кюрдски бежанеци ..

    Коментиран от #30

  • 30 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Гост 1":

    аиде аиде вие се биете откакто сте дошли в анадола!!!!ами дали другите народи не се бият откакто са дошли където и да е?ние сме живяли в робстово ,а вие не смях!!!турците сте в момента много по-несвободни от българите.дори и у нас в българия вие сами си строите оградата на затвора.виж в кви партии членувате и кви лидери избутвате.тва не са лидери а господари.общност дето избутва напред ердоган или доган няма как да обяснява кои е роб.да има и нормални хора и при вас,но те са ужасени от масовото ви мислене на хора дето чакате друг да ви пусне тока и да ви го загаси.няма кво да ми благодариш щото като се осе..е работата потърпевшия ще съм и аз .тва е проблема.кюрдските бежанци така или иначе идват към европа ,турските такива също.в европа има сигурно 10 млн. турски гастарбаитери дето сте дошли и както виждаш европа се оправя та даже и ги храни!

    Коментиран от #31

  • 31 Гост 1

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Ние не сме свободни :)
    Колко то пари имаш в джоба си толкова си свободен ! Питай на хората които работят с 500лв заплата(неса малко) или на тези които са в чужбина работят като роби в фермите на някои.
    А за Ердо до сега много неща сам писал в Ф...боок против него и никой не е дошъл да ме разпитва(без да псувам и да обиждам) .Много неща мога и аз дати пиша против него но темата ни не беше това.
    Темата e терористите обучени от Америка разположени на границата.. Ердоган също носи отговорност за случилото се но не е достатъчно за да обвинявам него за всичко станало.
  • 32 родопчанин

    0 0 Отговор
    Много мазни фесове и НПО лизачи са се изходили по въпроса тук! Вече е време да си ходите у дома. Едните в анадола, другите в пустините на Ню Мексико.
  • 33 Aham

    0 0 Отговор
    Много турски войници ще има убити ако Ердоган не слезе на земята.. Простото си е просто, не става само със силна армия, а той само това има вече.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания