Last news in Fakti

25 Януари, 2018 10:18 2 238 0

Влак дерайлира в Италия, има жертви

  • италия-
  • милано-
  • влак-
  • катастрофа-
  • дерайлира-
  • жертви-
  • ранени

Тежък инцидент в северната част на Италия

Влак дерайлира в Италия, има жертви - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко трима души загинаха, а десетки са ранени, при дерайлирането на влак близо до град Милано, Северна Италия, съобщи италианският вестник „Ла Стампа“.

Влак на „Тренорд“ е дерайлирал до гара „Пиолтело Лимито“, намираща се на 40 километра от големия град. Към мястото на инцидента бяха изпратени спасителни екипи. Близо 100 души са ранени, повечето от които леко. Десет от пострадалите обаче са в тежко състояние. Влакът е дерайлирал тази сутрин. Води се разследване за причините, довели до тежкият железопътен инцидент.

Влакът е пътувал от Кремона към Милано. Спасителни хеликоптери бяха изпратени към мястото на катастрофата, за да отведат тежко ранените. Някои от пасажерите са били заклещени след дерайлирането и се е наложило пожарникари да ги изваждат. Шефът на полицията в Милано Марсело Кардона заяви пред „Ла Стампа“, че ще бъде извършена техническа експертиза за причините за инцидента. Една от версиите е, че някои от вагоните са се откъснали от другите, но не е ясно защо.

В резултат на дерайлирането ЖП трафикът в региона претърпя сериозни промени. Железопътната линия е натоварена, защото всеки ден хиляди италианци пътуват към икономическата и индустриална столица на региона – Милано. Това е най-сериозният ЖП инцидент на Апенините от юли 2016 година, когато 23 души загинаха при сблъсък на два влака.

Влак дерайлира в Италия, има жертви
Снимка: БТА/ AP

Влак дерайлира в Италия, има жертви
Снимка: БТА/ AP

Влак дерайлира в Италия, има жертви
Снимка: БТА/ AP

Влак дерайлира в Италия, има жертви
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: