Last news in Fakti

26 Януари, 2018 10:00 6 824 53

Напрежение! Гърция разгневи Турция

  • турция-
  • гърция-
  • напрежение-
  • алексис ципрас-
  • съсед-
  • гневна-
  • агресивен

Гръцкият премиер обяви, че Турция е агресивен съсед

Коментар на гръцкия министър-председател Алексис Ципрас за съседна Турция разгневи Анкара. Премиерът нарече Турция „агресивен съсед“ на икономическия форум в Давос, предаде „Екатимерини“.

Не закъсня отговорът на турската дипломация. „Не можем да приемем изявлението на гръцкия премиер Ципрас срещу Турция“, заяви говорителят на турското външно министерство Хами Аксой. „Смятаме, че г-н Ципрас трябва да погледне към собствения си кабинет, за да види реален пример за агресия“, посочи турският дипломат.

„Всички са наясно, че някои от колегите му прилягат перфектно на тази дефиниция“, каза още Аксой. Това е поредна размяна на дипломатически стрели между двете съседни страни. Напрежението между тях през последните месеци значително се увеличи.

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас заяви, че Турция е агресивен съсед, който е непредвидим със своята „агресивна военна дейност“ в Егейско море. Допълнително масло в огъня на изострените отношение наля и отказът на гръцкия съд да екстрадира турските военни, избягали там след опита за военен преврат.

Често в Егейско море се стига до напрежение и на военно ниво. Кораби и изтребители на двете страни често достигат до ръба на бръснача. Гръцките власти освен това смятат, че Турция има териториални амбиции в региона. Анкара постави под съмнение и Лозанския договор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ekspert

    73 37 Отговор
    Ципрас е абсолютно прав .Пуйките защо се обиждат от истината.европа това трябва да го знае .Искат да влизат в ЕС ,а се връщат 100 години назад лозански договор да преразглеждат.
  • 2 koпа

    49 65 Отговор
    Турция да пусни един милион беженци в Гърция гледай тогава сейра,Ципрас нема да свари да целува ръката на Ердоан.

    Коментиран от #3, #4, #12, #29

  • 3 КАСАПИНА

    33 41 Отговор

    До коментар #2 от "koпа":

    И двете не могат да станат посмъртно по скоро ердогрух ще лиже задника на Ципрас
  • 4 Гозила

    32 21 Отговор

    До коментар #2 от "koпа":

    Нали вашия ага воюва във Сирия ,за да може уж да се върнат имигрантите по родните си места .Това да ги разправя на децата от децката градина .Стига със тия заплахи .
  • 5 Хасан

    36 55 Отговор
    Има Гърция ,има проблем..Няма Гърция ,няма проблем

    Коментиран от #13, #14, #30, #46

  • 6 Пеньо

    35 26 Отговор
    Султанът продължава да си мечтае за велика османска империя. Единственият начин да се опита да осъществи тази фантазия е агресията.
  • 7 Да да

    40 21 Отговор
    Гърците поне си казват, а ние треперим като мишки да не ни превземат, което един ден ще стане.

    Коментиран от #41

  • 8 Хасан

    37 51 Отговор
    Агресор ли е държава която приюти 3 милиона сирийци независимо дали са мюсюлмани или християни,кюрди или араби ,сирийци...

    Коментиран от #9

  • 9 гоуст

    31 20 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    ДА!

    Коментиран от #11, #39

  • 10 Хасан

    28 37 Отговор
    Влез в нета да видиш как гръцки граничари с прътове спукваха бежански надуваеми лодки в морето..жени и деца се давеха...

    Коментиран от #15, #52

  • 11 Хасан

    27 36 Отговор

    До коментар #9 от "гоуст":

    Ти си болен бе човек...злобата към турците ти е изяла мозъка
  • 12 ПА ПА ПА

    15 13 Отговор

    До коментар #2 от "koпа":

    Кокто ердо целува някой части на Путин ли?
  • 13 ПА ПА ПА

    33 19 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    По скоро е обратното - Има търция, има проблем.. Няма търция, няма проблем.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гамена

    24 14 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Ми да се давят на кой му пука, да сме ги викали. Нямаме си проблеми ами и бежанци с рязани шмайзери ще храним

    Коментиран от #17

  • 16 Хасан

    21 21 Отговор

    До коментар #14 от "Хасаннасран":

    Минало свършено време...боли ме за цивилизацията на гърка....май Паисий беше против погърчването на българите
  • 17 Хасан

    24 20 Отговор

    До коментар #15 от "гамена":

    Ти не си добре,ако казваш за невинни жени и деца да пукнат...къде е хумаността ,човещината

    Коментиран от #51

  • 18 Варна

    21 7 Отговор
    Единствено се вижда, че ЕС, ООН, НАТО, ЮНЕСКО и дрън- дрън организации за нищо не стават!
    Гърция и Турция имат проблем за територия и той няма да се реши видимо с приказки заради бездействието на посочените по- горе организации!
    Моето лично мнение е от сега да се почва и се прави висока бетонна стена от тук до Македония, че даже и до Албания. - Емиграцията няма да спре дори и след патакламите с ИДИЛ. От Азия и Африка ще има нескончаем поток в следващите години. Този поток трябва да бъде спрян ако ни е мило бъдещето

    Коментиран от #19

  • 19 Хасан

    24 15 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    Емиграцията няма да спре...едим милион сирийци си имат 5 милиона братовчеди и ги канят в Европа....има бели жени,БМВ та и евро...това е добър стимул

    Коментиран от #20

  • 20 ПА ПА ПА

    17 10 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    "Има бели жени,БМВ та и евро...това е добър стимул" - Да добър стимул е наистина, но за разни рез@ци, които с нищо не са допринесли за тези благини нали? А за нормалните бели европейски християни създали този "добър стимул", на който се точат мързеливите арабели НЕ Е ОФЕРТА ДА ИМ СЕ НАТРЕСАТ НА ГЛАВАТА, ЧЕ И ДА ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ. Това не е добър стимул за европейците. ЕС е създаден за европейците и разни дегенер@ти и прим@ти не са желани. ЕС е създаден от суверенни държави, които имат право да си пазят и държавите и населението и границите та като дойдат разни примати и примитиви е редно да бъдат посрещнати от армиите и нахранени подобаващо с олово.
  • 21 ПА ПА ПА

    11 8 Отговор
    "Има бели жени,БМВ та и евро...това е добър стимул" - Да добър стимул е наистина, но за разни рез@ци, които с нищо не са допринесли за тези благини нали? А за нормалните бели европейски християни създали този "добър стимул", на който се точат мързеливите арабели НЕ Е ОФЕРТА ДА ИМ СЕ НАТРЕСАТ НА ГЛАВАТА, ЧЕ И ДА ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ. Това не е добър стимул за европейците. ЕС е създаден за европейците и разни дегенер@ти и прим@ти не са желани. ЕС е създаден от суверенни държави, които имат право да си пазят и държавите и населението и границите та като дойдат разни примати и примитиви е редно да бъдат посрещнати от армиите и нахранени подобаващо с олово.

    Коментиран от #22

  • 22 Хасан

    14 17 Отговор

    До коментар #21 от "ПА ПА ПА":

    Именно и затова се бори и Турция...опитва се да спре хаоса в Близкия изток...възпира бежанците да нахлуят в Европа....в Афганистан от 20 г има хаос...в Ирак от 15 г.. в Сирия от 7 г....

    Коментиран от #23

  • 23 Zax

    19 9 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Абе 100% за това се бори! Ти трябва да си доста промит мозък ако го вярваш това нещо или пък много добре да ти плащат за да го пишеш. Що не питаш някой от туризма в Турция колко се кефи от последните няколко години управление на султана ? Всъщност що само от туризма. Питай и от селското стопанство, питай ако щей и от леката промишленост.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Хасан

    20 14 Отговор

    До коментар #23 от "Zax":

    Боли ме за туризма на Турция...важното е терора да свърши...какво беше преди две години..бомби избухваха навсякъде..искаха да направят като Сирия ...но благодарение на лидерството на Ердоган всичко утихна...сега топката е в тяхното поле..Сирия,Ирак...

    Коментиран от #26

  • 25 koпа

    14 7 Отговор

    До коментар #23 от "Zax":

    Остави ги ти турците те някак си ще се оправят,ти питай нещо за процафтяващата се българска икономика,как ще си повешим заплатите в България от 2000евро на 3000,същия въпрос го задади и за пенсионерите,а след това да мислим как ще оправим икономиката на Турция.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    7 18 Отговор

    До коментар #25 от "koпа":

    Ще се оправим рано или късно .Тепърва предстои хубавото за България.

    Коментиран от #28, #42

  • 28 Хасан

    20 8 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    България ще се оправи само ако се засели с хора....нямаш потребление...нямаш производсрво...всичко на дотации
  • 29 Хайдук Бойко

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "koпа":

    Не забравяй че може и към нас да ги пусне
    и сте се наложи да им целуваме гъ..а.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Готин":

    Не знам тая дума...
  • 32 bauman

    13 9 Отговор
    Писанията на неврозни ганьовци ,показва нивото им на човештина -зеро.Западняците отиват лъжат,подкокоростват ,ограбват природните богатстава без да инвестират и цент в инфра структура,продават оръжия,а до преди десетилетия тези държави им бяха колонии,т.е.полуроби.А гърчолята да върнат някои острови които по договор са на турците ,но са присвоени и за това трябва някои неща да преразгледат.И между другото заради тези западни демокрации дето объркаха кашата в северна Африка и Близкия изток,тамошните народи страдат и Турската държава е подслонила над 3,5 милиона бежанци ,а тука и хиляда души не можете да посрешнете зараради вродената си злоба.И затова турците да пуснат най добре тези бежанци към тези дето предизвикаха това и към техните подръжнаци от българия,да поизхарчат ,,излишни,, пари....

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Cулио

    7 8 Отговор

    До коментар #32 от "bauman":

    Пъпеш що не си гледаш бостана.
  • 34 ПА ПА ПА

    7 11 Отговор

    До коментар #32 от "bauman":

    А НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ГИ ПОСРЕЩНЕМ НА БРАЗДАТА С ЕДИН ХУБАВ ОТКОС ДА ВИДИШ КАК СЕ ПАДА НА ЗЕМЯТА КАТО ЖИТЕН КЛАС ПРЕД КОМБАЙНА. АКО ИСКАШ ВЪРВИ И ТИ ДА НАМАЖЕШ ГНИД0 АНТИБЪЛГАРСКА.

    Коментиран от #35

  • 35 Осман

    10 12 Отговор

    До коментар #34 от "ПА ПА ПА":

    Голям екзекутор ще излезеш бе клавиатурен па па па палячо , сигурно в казарма не си стъпил даже иначе си играч .

    Коментиран от #38

  • 36 РУСЧУКЛИЯ

    7 9 Отговор
    Малките хорица да млъкнат че оня иде с колеца. Като приключи при арабите , накъде ще тръгне с тоягата ? И. Този път няма да допуска предишните грешки . И да видиш ти : как маршуруваме в кърджалдъ върви народе възродени. Да не се ежиме излишно.
    Че ще има източна румелия ще има. Гаранция.
  • 37 ОСЛО

    8 3 Отговор
    Всичките балкански държави са агресивни, хвани едната държава удри в другата. Всичко е меш маш на балканите, та коя е свестната .
    Балканците са диваци за запада . Поздрави от осло, и кротувайте там
  • 38 ПА ПА ПА

    4 11 Отговор

    До коментар #35 от "Осман":

    Палячо ще викаш на баща си смешнико. Аз, когато съм бил в казармата ти най вероятно не си бил и роден. Най вероятно дори баща ти е по-малък то мен шамандуро турска.

    Коментиран от #47

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Кхан

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Хубаво за бг никога няма да има.Българите са изчезваща нация!!!

    Коментиран от #43

  • 43 Слава севрикова

    10 6 Отговор

    До коментар #42 от "Кхан":

    Много държави ще изчезнат но България никога няма да изчезне .България ще я има докато свят светува
  • 44 Хасан

    6 5 Отговор
    По принцип Сорос е прав...Европа ще стане като качамак..етноси,култури,религии ще д
    се омешат и ще имаме нов етнос европеец..нова история ..нови традиции...границите и държавите ще се стопят..а държавите ще бъдат само географски ,териториални понятия...натам отива
  • 45 реалист

    7 4 Отговор
    Българин съм, но Хасан определено е по-адекватен в коментарите си от някои българи. Осъзнайте се, не живеем в 1876 година, а гърците никога не са ни били приятели, че да ги защитавате.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 абв

    0 1 Отговор
    само ердон и путин

    Коментиран от #49

  • 49 Експерт

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "абв":

    За Путин да .За Ердоган не.
  • 50 Вили Е

    2 2 Отговор
    Егейските крайбрежие на Турция е било гръцка територия.
  • 51 Мунчо

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Турция защо ги натири а не ги приюти като не е агресор и колко сирийци отидоха за органи в Турция не казваш
  • 52 Да да

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Малко лодки са спукали,бая мюсолманска измет премина! Що не мигрират в С.Арабия,що не останат в турция,в тази толкова развита държава! Ти що не идеш в турция,ами се ползваш тук от правата да си човек в демократична държава. Отиди в турция и напиши че България е едно прекрасно място и е член на ЕС и върви напред и е по-свободна и демократична от турция и вечерта очаквай посещение от кирливи резеняци със сопи да те съветват.

    Коментиран от #53

  • 53 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Да да":

    ПРИКАЗКИ НА ШЕХЕРЕЗАДА ЛИ ЧЕТЕШ?За коя свободна и демократична държава пишеш ? В Р.Турция един кюрдин говори на майчиния си език навсякаде „имената на селата им са на кюрдски език. Къде в твоята СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА един турчин може да говори свободно на майчиния си език знаеш ли ? Дали има имена на турски села написани на
    турски език ? Не пишете за неща които не знаете .
Новини по държави: