27 Януари, 2018 08:27 6 555 150

Ожесточени боеве в Африн

  • африн-
  • турция-
  • сирия-
  • военни действия

Отрядът за народна самоотбрана (YPG) е успял да отблъсне силна атака на протурските сили в сирийския град Африн, като при сблъсъка са загинали 83 бойци, съобщава представител на командването на YPG. „Телата на 66 от загиналите се намират в ръцете на кюрдските сили”, заявяват от командването. Като доказателство кюрдското опълчение разпространява видеозаписи, на които се виждат телата на убитите. За своите загуби YPG не съобщава.

На 20 януари генералният щаб на турските въоръжени сили съобщи за начало на операцията „Маслинова клонка”, която е насочена против формированията в сирийския Африн. Началото на наземната операция в града беше поставено на 21 януари. Заедно с турските военни действат и подразделения на Сирийската свободна армия.

Дамаск категорично осъди действията на Турция в Африн като отбеляза, че градът е съществена част от Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    29 72 Отговор
    Скоро ще спре хаоса в Сирия и ще има мирна зона в Африн...Прокудените бежанци ще се върнат по своите родни места и Турция ще им бъде гарант за мира...

    Коментиран от #67, #81, #116

  • 2 Климатолог

    53 21 Отговор
    Турската пролет идва скоро....

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан

    21 48 Отговор

    До коментар #2 от "Климатолог":

    Нали се опитаха но независимия турски народ като един възстана в подкрепа на демокрацията..Власт се сменя само с избори

    Коментиран от #6, #16

  • 4 наблюдател

    71 27 Отговор
    Фесовете уж голяма армия,правели си сами оръжието и още не знам си какви големи приказки,а цяла седмица не могат 10 километра да минат срещу хора без авиация,танкове и артилерия.
    Преди щяха Израел да нападат ....като галедам как се излагат в Сирия ако ги нагънат евреите с истинска армия само фесове и шалвари ще останат.

    Коментиран от #9, #20, #82

  • 5 12345

    63 23 Отговор
    Абитата май ще си намерят майстора в Африн. Отстрани изглежда лесно, но когато влезеш в реални бойни действия с обучен и с реален боен опит противник нещата май загрубяват. Реално турската армия е съставена от деца без никакъв боен опит. Да бият цивилни граждани по плащадите е едно, но да се бият срещу армия, бореще се за своята независимост е съвсем друго.

    Коментиран от #34, #38

  • 6 турска пролет

    45 18 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Това си го измисли Ердоган не беше истинско,ако беше него първо щяха да овесят на някой клон.Сега предстои истинската пролет ще се отърве турския народ от този омразен ислямист дошъл на власт с фалшификации.

    Коментиран от #8

  • 7 Гост с име

    56 20 Отговор
    Ерсдухан май ще си върне армията с подвита опашка и стърчаща маслинова клонка отзад.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    26 56 Отговор

    До коментар #4 от "наблюдател":

    Много ясно се вижда ”робското ”съзнание на българина който е в шок ,как Ердоган се противопоставя на големите на деня Сащ,Германия,Русия...българина не може да го проумее ....как така казва нещо лошо срещу ”Велика Германия”...много просто ..национални интереси!!!

    Коментиран от #12, #18, #26, #54, #57

  • 10 турска пролет

    51 21 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Ти си болен.Цял свят знае че Ердоган е диктатор ислямист който преследва прогресивни хора и иска да унищожи светска Турция.
    Преврата беше инсценировка и тайните служби на много държави го казаха.
    За това и САЩ и Германия нямат добро отношение към Ердоган и не му връщат исканите от него опозиционери за да ги тормози в Турция.

    Коментиран от #11, #21

  • 11 Хасан

    50 31 Отговор

    До коментар #10 от "турска пролет":

    Според Запада който не му се подчинява е диктатор...Венецуелския президент също е диктатор,защото национализира петролните кладенци...и Русия е диктатура защото не се разпада и не си дава природните ресурси на Запада....ние сме демокрация защото даваме всичко ценно ,дори и своите деца за ”еничери ”в Европа...

    Коментиран от #17

  • 12 наблюдател

    38 22 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Тия глупости можеш да ги разправяш на някой прост фес в Турция.
    Турция в момента е превърната от Ердоган в диктаторска ислямска държава.Държи се агресивно и заплашва всичките си съседи.Вкара стотици хиляди в затворите защото не му играят по свирката,журналистите дума не могат да кажат ако не е в неговяа възхвала.
    Била му независима политиката.Заради тая негова политика загинаха хиляди хора и подпалва наново война в Сирия.
    Сега Европа пак трябва да се стяга за бежанци от там защото на някакъв диктатор му се прищяло да става султан.

    Коментиран от #15, #19, #100

  • 13 Хасан

    32 23 Отговор
    Ние в Запада разбиваме Либия ,взимаме природните им ресурси ,създаваме хаос и когато хората идват в Европа за да избягат от глада и войната им казваме нашественици.....една шепа акционери на оръжейни и петролни фирми печелят ,но страда целия либийски и европейски народи...
  • 14 Ekspert

    31 14 Отговор
    Лошо им се пише на турците .Ще се боднат май на някой маслинов клон .
  • 15 Хасан

    18 24 Отговор

    До коментар #12 от "наблюдател":

    Много се повтаряш....ако Ердоган създаде мирна зона в Сирия и върне в бежанците в Сирия ,Европа ще се отдъхне

    Коментиран от #22

  • 16 Morgoth

    31 12 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Независимият турски народ се опита да се оформи като такъв, но му поцепиха задника от бой на площад Тексим. От пуча насам, а и някоя друга година преди това Турция върви към диктат и още по-лошо, към религиозен диктат. Върви по пътя на Иран.
  • 17 турска пролет

    30 15 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Хасане веднага можеш да си върнеш "децата'' от Германия,Белгия,Холандия и т.н.Хората ще се оправят и без дюнерджии и чистачи на тоалетни.
    Никой не държи насила турци в Европа.Доколкото виждам те самите се напъват да ходят там.
    Така че ни спести пропагандата на Ердоган.Всички знаем как с лъжи и манипулации дойде на власт и как тормози прогресивните светски хора в Турция.Затворите са пълни с журналисти и учители.

    Коментиран от #23

  • 18 Анонимен

    27 13 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Ако бяхме с робско самосъзнание, нямаше да има Априлско въстание и други преди него. Що се отнася до националните ви интереси, Турция за мен е агресор - Кипър, сега егейски острови, Сирия. А Ердоган си гледа личните интереси, цяла Европа смята, че се връщате към феодализма

    Коментиран от #27

  • 19 Хасан

    21 18 Отговор

    До коментар #12 от "наблюдател":

    Погледни наоколо....Мандрата на село се затвори ,тия които работеха там заминаха да бачкат в Германия в мандра и когато се върнат в отпуска купуват немски кашкавал от немски супермаркет...не е ли тъпо?!...след това викаме ..да живее велика Германия.....гони си своите български интереси а не немските

    Коментиран от #25

  • 20 Morgoth

    25 4 Отговор

    До коментар #4 от "наблюдател":

    Да имаш голяма и силна армия не значи да ги готов да дадеш 2000 жертви за да победиш 1000 души. Турция ще напредва бавно, нейните артилерия и авиация ще бомбардират от далеч, а на първа линия ще пратят някой от многото джихадиски отряди които все още се навъртат наоколо. Интересно само какво ще ги правят след това, особено когато се изтеглят и там влязат Асад и руснаците. На цивилните в Африн не им се пише добро.
  • 21 koпа

    6 16 Отговор

    До коментар #10 от "турска пролет":

    По малко говори ,че да не се разбере колко си неук,ако ще приказваш приказвай с неоправгаеми факти,а не оня това казал хайде да го приемаме за правилно.

    Коментиран от #30

  • 22 наблюдател

    23 13 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Хората избягаха от Алепо и се настаниха временно в спокойния Африн.Сега Ердоган нападна града и ще тръгне пак потока бежанци а диктатора ще ревне пак за пари от Европа.
    Турчин където вилнее само смърт и разруха.Това сме го виждали много пъти.

    Коментиран от #24

  • 23 Хасан

    15 28 Отговор

    До коментар #17 от "турска пролет":

    Не правя пропаганда на Ердоган.....само го разбирам...той просто е патриот който гони интересите на своя народ..и затова Запада не го обича

    Коментиран от #44

  • 24 Хасан

    18 19 Отговор

    До коментар #22 от "наблюдател":

    350 хиляди от Арфин са дошли в Турция....ако им е мирно защо да дойдат...и сега като се установи мир те ще се,върнат...

    Коментиран от #28, #145

  • 25 наблюдател

    21 13 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Хасане казах ти.Като искаш връщай си турците от лошата Европа в Турция.Никой не ги държи насила там.Като не искаш германски кашкавал отиваш в Анадола и си правиш турски.Живеем в свободен свят и можеш да отидеш в мечтаната си Турция а не да се мъчиш в лошата Германия.
  • 26 Кирил Таванджоглу

    22 11 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Ейй пом*ак не намесвай българина във всяка простотия която ражда тиквата ти .Не забравяй че и прадядо ти е бил българин преди много години.
    А ти какъв си сам не знаеш,само името ти турско

    Коментиран от #32

  • 27 Хасан

    11 15 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Извинявай за робското..аз го казах символично ..не в буквален смисъл
  • 28 някой

    10 9 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Е като ги напада Ердоган къде да отидат.Така ли ще спре бежанците като разбие и последния район в който не се водеха бойни действия?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 турска пролет

    11 10 Отговор

    До коментар #21 от "koпа":

    Ти се научи да пишеш правилно после ще ми казваш кой е неук.
    А отношението на света към Ердоган можеш да си го прочетеш навсякъде няма нужда дазнаеш много.
  • 31 Сенко

    12 7 Отговор
    Всичко е с цел да се преповдигне духа на нацията с цел догодина да няма проблем на изборите.То бива проста нация,но чак толкова проста да казва на черното бяло го няма никъде

    Коментиран от #39

  • 32 Хасан

    13 17 Отговор

    До коментар #26 от "Кирил Таванджоглу":

    Турчин съм,не съм помак...помаците са мюсюлмански славяни ...

    Коментиран от #118

  • 33 Ердоган

    10 7 Отговор

    До коментар #29 от "IVAN":

    Гледай турска телевизия щом искаш там върви турската пропаганда.
  • 34 Дони

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    Ти сигурен ли си , че не са обучени.Когато говориш с човек служил в турската армия тогава пиши.
  • 35 OMG WTF

    18 15 Отговор
    Браво на кюрдите. Да живее свободен Кюрдистан! Тия фесове никой не ги е канил там. Бой по фесовете, не им давайте да напредват нито сантиметър. Някой беше написал, че това не са протестиращите на площад Таксим... Правилно, това е армия с реален боен опит. И падналите в боя фесове само ще се увеличават. И в скоро време на ерГРУХан ще му запари под зад*ника.

    Коментиран от #37

  • 36 Осман

    26 17 Отговор
    Човека ги пердаши в Сирия реват в България , а бе вие да не сте роднини с тези там много взехте да се вайкате , като толкова са ви мили тези терористи може да идете да се биете на тяхна страна, или пред компютъра сте най силни както обикновено

    Коментиран от #40, #65, #93

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Zzz

    9 16 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    HAYDE STİGA VEÇE ŞTE PUKNETE OT ZAVİST İ OMRAZA NİŞTO NE ZNAETE SAMO LAETETE KATO KUÇETA İDETE TAM İ VİŞTE SAMATA İSTİNA ŞTOM MNOGO SE İNTERESUVATE
    İLİ POÇAKAYTE MALKO ASKERA İ PRİ VAS ŞTE DOYDE

    Коментиран от #43

  • 39 Осман

    16 10 Отговор

    До коментар #31 от "Сенко":

    Да прав си то бива да е проста нацията ама по проста от българската май няма , добре че има интернет иначе трябва да излезе да протестира така пред клавиатурата е най-силния особено като удари 2 ракии става играч кой като него пък все изнасилен ходи я от политици ,я от някой банкер,я от голям инвеститор и така накрая турците му виновни
  • 40 ха ха

    11 13 Отговор

    До коментар #36 от "Осман":

    Като гледам турците квичат и ще квичат повече като направят Кюрдистан.
  • 41 OMG WTF

    12 12 Отговор
    Кюрдите ги подлъга америте и сега ги хвърлиха на турската армия като парче салам на куче.САЩ кати искат кюрдистан е там в Калифорния да ги приютът и да им направят държава! Искат парче от сирийския петрол самоче к......

    Коментиран от #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 No fes no problem

    10 10 Отговор

    До коментар #38 от "Zzz":

    Ще дойде ама си приготви чаршафи за погребения че много фесове ще хвръкнат.
  • 44 Пролетен вятър

    16 6 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Питай турския народ дали е в негов интерес да води война, заради твоите феодални разбирания за патротизъм на султан режеп... Насилието поражда насилие...

    Коментиран от #47

  • 45 Иван

    12 7 Отговор

    До коментар #42 от "Осман":

    Глух си защото Ердоган ти е напълнил ушите с нещо.Като го извадиш ще чуеш.

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бесен Язовец

    6 8 Отговор

    До коментар #44 от "Пролетен вятър":

    Колко травиално - питай турския народ, а ти да не си питала турския народ БЕ?

    Коментиран от #59

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Осман

    16 13 Отговор

    До коментар #46 от "OMG WTF":

    Яваш бе от толкова можене паднахте на
    4-5млн. население с ддс , явно всичко отива в мивката , все сте най най пък накрая клозета на Европа

    Коментиран от #146

  • 50 Бесен Язовец

    10 12 Отговор
    Турците мачкат в Сирия простите кюрди и до месец всичко ще приключи,но така е глупците кюрди пак ще платят висока цена зарди долните игрички от З.Е и САЩ
  • 51 Осман

    6 12 Отговор

    До коментар #45 от "Иван":

    Иване явно си забравил да четеш , ама нормално от постоянна поза партер тъй ставало съм чувал. Писал съм , че чувам демек има сигнал , явно при тебе е слаб сигнала

    Коментиран от #60

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 OMG WTF

    9 12 Отговор
    Не знам какво защитавате ама едно време точно башибозука е бил съставен основно от кюрди а не от турци и са клали по тези земи точно те! Щото Селджуците са с бели кожи а тия които първо идват тук са тъмнокожи които мн.приличат на ци...

    Коментиран от #55

  • 54 Morgoth

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Бъркаш робското самосъзнание с чисто историческата омраза на българите към Турция. Половината от тези, които са против Ердоган, според теб защото той се противопоставя на запада се превъзнасят по Ким Чен Ун, който прави същото. Разликата е, че не е турчин и неговите военни мераци няма как да застрашат България.
  • 55 касапина

    9 7 Отговор

    До коментар #53 от "OMG WTF":

    Ето виждате ли че ,досега всичко което съм писал става истина, османлиите доказаха че армията им разчита на количество, а не на качество, по принцип всичко турско е така.Асене виждам че си бесен ,и то не от коментари а от това че твоите хора не стават. Проблем е за нас как ще живеем със съседен Кюрдистан Ти осман и оня коня сваляите гащите че оня с гема ще е първи

    Коментиран от #56, #68, #72

  • 56 Осман

    10 7 Отговор

    До коментар #55 от "касапина":

    Що бе ти ходи със свалени гащи 5 стотака да не си умрял , че даваш акъл кой какво да прави

    Коментиран от #62

  • 57 касапина

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    За какви големи говориш бе асене твоите хора са смешни
  • 58 Хаят

    7 3 Отговор
    Няма нищо по- хубаво от това неверници да се избиват. Важното е, че сами се редуцират. Така и в Йемен и още, и още, и още....
  • 59 Пролетен вятър

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Бесен Язовец":

    Теб, никой няма да те пита... На никой не пречиш... Гледай си филма... И спазвай грамажа
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Хасан

    7 11 Отговор
    Ердоган ти реставрира българска църква в Истанбул за да се запази българския ду,българщината ,православието в вековния град...

    Коментиран от #64

  • 62 касапина

    6 5 Отговор

    До коментар #56 от "Осман":

    Аз явно и ти се дразниш много ни само асенчо но не забравяй че последни правихме това ние Българите
  • 63 касапина

    9 9 Отговор
    Вижда се че турската схема да разчитат на количество вече не работи От турчин войник не става Шестотин кюрди ви правят на смешни.Асене виждам че си много бесен но си е така По добре си пореви с другите двама че да ви олекне
  • 64 реставратор

    16 6 Отговор

    До коментар #61 от "Хасан":

    Ние пък ти рестврирахме джамиите да има къде да се дупиш.

    Коментиран от #69, #148

  • 65 касапина

    5 7 Отговор

    До коментар #36 от "Осман":

    Аз мога веднага да извадя най големия си нож

    Коментиран от #66

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 САП

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Поредния матросовец хвърлящ се върху амбразурите да защити своя велик султан.

    Мир под войнишки ботуш, който се е опитал да го постигне се провалил.

    Под войнишки ботуш и трева не никне.

    Ердоган е вражески агент за Турция. Унищожи постигнато примирие с кюрдите в Турция. Унищожава интелигентцията и кадърните военни на Турция. Сега почва война със кюрдите извън Турция.

    За да имаш оръжия трябват учени, а ходжи по минаретата.

    За да водиш война ти трябват мислещи военни, ходжи и вярващи. С такива си осигуряваш кланета на свои и чужди, което те само унищожава.

    С молитви и ходжи държава не се прави. Затова падна османската империя.

    Коментиран от #70, #71

  • 68 OMG WTF

    3 7 Отговор

    До коментар #55 от "касапина":

    Изобщо не съм бесен,и времето за сега доказва че нещата стават така както моите хора са го планирали.Ти обаче отдавна си изгубил почва в коментарите си!

    Коментиран от #98

  • 69 Хасан

    7 9 Отговор

    До коментар #64 от "реставратор":

    Ще ти сменим генотипа...скоро ще приемеш третия пол и ще артисат много жени за нас
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Фатиме

    8 11 Отговор

    До коментар #67 от "САП":

    Ердоган е патриот и затова се държи за Русия а не е продажник като Борисоффф

    Коментиран от #75, #76

  • 72 Гост 1

    9 8 Отговор

    До коментар #55 от "касапина":

    В рамките на 3-4 часа с 72 самолета са ударени точно 108 от 113 точки.Това Българските военновъздушни сили ли направи ?

    Коментиран от #132

  • 73 САП

    10 7 Отговор

    До коментар #70 от "Хасан":

    През тези 500 години османската империя не спряла да води войни. Защо е бил кръвния данък.
    През тези 500 години тя върнала завладените земи с 300 години назад поне. Основните красиви строежи са направени от християни приели исляма. Материала на тази империя никога не струвал.

    Най дълголетната империя е китайската. Римската е много по назад, а османската( англичаните са го казали умрелия човек край Босфора).
  • 74 НОСТРАДАМУС

    13 5 Отговор
    Туркия ке падне. Освен това ке се разпадне на 3-4 части. Наближава и изгрева на Кюрдистан. Истамбул ще изчезне и отново ще има Константинопол, а турците ще бъдат събрани само под едно дърво. Казах.
  • 75 САП

    7 7 Отговор

    До коментар #71 от "Фатиме":

    Че Б. Б. е продажник не споря.

    Ердоган патриот друг път. Той е поредния мегаломан, като Хитлер и Наполеон. Той много успешно свири на струната на патриотизма за да го следват овцете.

    Спомнете те си съдбата на държавите на Наполеон и Хитлер, и чак тогава му се радвайте. След тях и германия и франция бяха в руини.

    След него ми се струва, че ще има нова държава Кюрдистан на част от територията на днешна Турция.
  • 76 Север към 57

    8 4 Отговор

    До коментар #71 от "Фатиме":

    Eрдоган не се държи за Русия, нито вече за САЩ. Купи вярно руски ракети, но игра не веднъж и срещу интересите на Кремъл, което го прави еднакво ненадежден партньор и за Кремъл и за Уошингтън вече, а паралелно и за Германия, Австрия и други. Повличайки Турция, по пътя на личния национализъм, противопоставяйки се на интересите и на Русия и САЩ и други, той реално губи, не в личен план, но губи Турция като народ. А да не забравяме, че Израел е със САЩ, Иран и Русия са в един лагер, с Асад, и на практика Турция се обособява като самостоятелен, но ВОЙНСТВУВАЩ полюс, а това не се харесва на утвърдилите се светски упраляващи сили.... Ще загубят турците и от инвестиции и друго. И аз съм против педализма на Баце и останалите ни продажници тук, но пък и не съм фен на войната нито на скарването нито с Русия, нито със САЩ и други. Просто и ние трябва да живеем добре, да се пазим, като не позволяваме да ни прецакат, но да се разбираме и с останалите. За съжаление родния ни елит ни предаде и продължава така. Но Ердоган по пътя на войната ще ядоса и янките и руснаците и ще я издухат турците накрая. Народите плащат греховете на политиците си....

    Коментиран от #78

  • 77 Аntimediator

    9 3 Отговор
    Кои гласуваха за Ердоган?!
    Селяндурите и нискообразованите, и спечелиха с много малко.Спечели с 1,3%.А хората ,които имаха някакъв образователен ценз всичките гласуваха против него.У нас доскоро се гласуваше по същия начин, дебелите гласуваха за БКП-БСП, но рано или късно нещата си идват на място.
    Турция ,ако е постигнала нещо и е благодарение на тези ,които не спечелиха.
    Ти или си прикрито руско мекере ,или си замръзнал на ниво 5-ти клас !

    Коментиран от #106

  • 78 Хасан

    7 10 Отговор

    До коментар #76 от "Север към 57":

    Каза ”противопоставя се на интересите на Сащ ,Русия и Германия””....ако те имат интереси в Близкия изток защо Турция да няма свои национални интереси???!!!

    Коментиран от #84

  • 79 Хасан

    7 9 Отговор
    Каза ”противопоставя се на интересите на Сащ ,Русия и Германия””....ако те имат интереси в Близкия изток защо Турция да няма свои национални интереси???!!!

    Коментиран от #83

  • 80 bauman

    8 14 Отговор
    Явно тука немогат да разберат,че турската армия настъпва по бавно за да опази цивилното население ,в същото време е подслонила 3,5 милиона бежанци от които стотици хиляди кюрди ,а тука и хиляда кюрди неможахте да приемете и се развайкахте до небесата.Всичко това се дължи на игрите на западните демокрации дето разбиха северна Африка и Бл.Изток и кой отнесе всичко обикновенните хора и държавите около тях.Турската държава се охарчи над 35 милиарда долара за да подслони бежанците ,а други ще въртят глобални игри на гърба на други,точно това усуетиха тези военни операции на турската армия.А плитките умове и разсъждения на ганьовските ,,стратези,,в някои писания говори за злоба ,незнание по въпроса за маслиновата клонка.Щом някои държави могат да въоръжават кюрдски терористи ,но нежелаят подобни бежанци от тях,това говори за безочието и наглоста им и двойния световен аршин.Въпреки всичко маслиновата клонка ще бъде успешна,колкото да злобеят тука,по простата причина ,че това е една най-добрите армии в света и са прави в техните си действия както почнаха да признават от някои западни държави и дори зад океана....
  • 81 Север

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Хасане, кого лъжеш? Османнската империя не е спирала войните, освен в последните години, преди разпадането и. Кого заблуждаваш насаждайки на хората, протурската си и проосманоимперска визия? Османската империя не е донесла на европейските народи нищо добро и позитивно - надойдоха примитивни варвари, вярно унищожавайки по пътя си, но не наведнъж, а с години местното. Знаеш ли защо победи османската империя тук? Защото същиите алчни пе.али като Баце, Гоце, СерГей и останалите от кочината ни разделяха, крадоха, пречиха, съсипмаха и унищожиха България и народа и като монолит още по време на Византийската империя - въведоха патрициалния разврат и его на Визанс и болярите като сегашните дерибеи политици ни крадоха и мачкаха. България не съществува от цар Ивайло насам, нищо че се нарича така. Защо лобираш за тази извратена тириния, защо обслужмащ неоосманизма на Ердоган и други? Като ти харесва такава тирания махай се при Ердоган и не ни пречи да живеем като хора тук!

    Коментиран от #85

  • 82 панов

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "наблюдател":

    евентуална война турция израел ще продължи 2 часа.в първите 20 минути израел ще заглуши и изключи всички системи за управление контрол и командване на турската армия плюс цивилните средства за съобщения.през останалото време израел ще прави с турция всичко което си поиска

    Коментиран от #87

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Север

    7 2 Отговор

    До коментар #78 от "Хасан":

    Хасане, не съм казал, че Турция няма национални интереси. Но съгласи се, че Сирия не е Турция, а Асад предупреди Ердоган турската армия да напусне територията на Сирия, защото това е навлизане без покана и разрешение. С това Ердоган и турската армия на практика не се различават от ИД - нападнаха суверенна страна, вярно съсипана от войната на джихадистите и антитерористите, но все пак суверенна страна. С което твоята протурска зомбирана тиква, одобряваща това положение оправдава навлизането, нападението. Аз не харесвам войната но виждам и позвавам нейните пипала. Какво иска да защити Ердоган - контрола на сирийска земя от кюрдски части милиции ли? И има ли право на това? Ами аз виждам заплаха за България дори в съществуването на родния политически продажен вреден елит. Трябва ли да ги избия, за да спася България? Не е лоша идеята, но това е работа на заспалите ни военни, а не на други - те са създадени за да пазят българския народ от врагове, а не го опазиха и не го пазят, реално. И като срита кюрдските милиции, Ердоган, озлоби и кюрди и ЦРУ и Кремъл и кой ли не. Сега нека я духа, като се счита за голямата работа! Но плащат хората от народа, а Ердогана ти няма да страда - такава е системата.

    Коментиран от #89

  • 85 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #81 от "Север":

    Каква злоба само?!..аз не пропагандирам нещо което вече е история,минало свършено..а просто ти казвам фактите....твоя прадядо НЕ Е БИЛ РОБ..а е имал земя,ниви,къща,семейство,занаят,дюкян,училища,манастири,църкви...ще кажеш ама е нямал цветен телевизор ????или пък граждански права ???ами раничко е било ....чернокожите в Сащ до 50те нямаха това което дядо ти имаше преди 150 г...

    Коментиран от #90

  • 86 Военен

    9 4 Отговор
    Турция има мощна и модерна армия. Но войната на терен е нещо различно. Турската армия е не боеспособна. Въпрос на време е до кога Ердоган ще му издържи психиката да налива милиони в бомби, ракети и резервни части и осигуряване и да не напредва и сантиметър. Рано или късно ще клекне и Асад ще влезе мирно без бой с помощта на руснаците и разрешението на турците.

    Коментиран от #91

  • 87 Хасан

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "панов":

    Защо Израел и Турция да воюват?????
  • 88 Бесен Язовец

    10 5 Отговор
    Отборът на печелившите
    Русия
    Турция
    Сирия
    Отборът на губещите
    САЩ
    Германия
    НАТО
    Кой ще плати цената на първенството- кюрдите вс.друго са голи приказки,свиквайте с тази мисъл а ква е била турция преди 100 г.вас кво ви грее? Най - смешното е че Германия е бая облагородена от турска кръв! Всяка трета германка е с фамилия Иелмаз или Бедри
  • 89 Хасан

    4 7 Отговор

    До коментар #84 от "Север":

    Сирия е провалена държава....не може да контролира и да управлява власт...3 милиона сирийци са в Турция...

    Коментиран от #92

  • 90 Север

    8 1 Отговор

    До коментар #85 от "Хасан":

    Не си прав, Хасане... Аз не мразя почтенните, справедливи турци, и те са хора като мен. Аз мразя неправдите, затова и намразих дори българските политици от десетилетия, включително и при соца, почти всички. Не харесвам и Ердоган - не ме обвинявай в злоба срещу всеки турчин! Аз имам приятели и турци и цигани и българи и други. Но нямам приятели изверги и диктатори - за мен тези съсловия са за трепане. А как ще защити националния си интерес Турция, с нападението срещу кюрдските милиции? Това ще ядоса освен ПКК, ами и милиони кюрди, паралелно с това, че САЩ са инвестирали в обучението на кюрдсите милиции срещу ИД и да не броим и, че Русия и Иран хвърлиха толкова труд срещу ИД и да спасят Сирия и Асад. По този начин "маслиновата клонка" нанася удар срещу интересите на всички замесени в конфликта там. Накрая ще се обърне срещу интересите и на самата ТУрция, защото разпалиш ли войната, печелят малцина тарикати, останалото губи, дори и от мръсотията и миграцията и какво ли не. Не хвали какво съм имал преди 150 години! Тогава е имало много зло. Сега можеш също да имаш земя и къщи, дори повече с пари. Сега обаче има НС, което пречи на българите да са хора и народ. Дори и патриотите тук са комунистически зомбита - казарма си знаят, соца си баят. Няма реални пазарни справедливи законодатели, само монополистични диктатори на власт тук. Но затова са виновни ченгета, правосъдните и военните - те ги пазят и търпят.
  • 91 Хасан

    3 9 Отговор

    До коментар #86 от "Военен":

    Не си прав ,защото все пак турците са единствената редовна армия която е спечелили в партизанска война...Русия загуби срещу афганистанските партизани,Сащ загуби срещу виетнамци,никарагуанци

    Коментиран от #96

  • 92 Север

    6 2 Отговор

    До коментар #89 от "Хасан":

    А, кой провали Сирия? Тя си бе мирна страна, с добър стандарт, без емиграция, без тероризъм, вярно сигурно е имало недоволни от властта там, къде ли няма?, но не бе с нищо по-лоша от една Дания, Белгия и други. А сега? Тъкмо се появи шанса кюрдите, Асад, антиАсад коалицията да намери някакви опорни точки да се разберат и изведнъж твоят идол Ердоган се втурна да мачка кюрдите, с маслиновата клонка? Е, той допринася ли за мира? Или е продължение на войната? Сега кюрдите ще му се "зарадват" много на твоя Ердоган и оттук насетне не чакай мир! За което интересите на твоя Ердоган и партия няма да им се изпразнят банковите сметки, вероятно ще набъбнат, те политиците работят с вътрешна инфо и печелят от войната пачки, но повечето турци ще усетят загубата в перспектива. Така, както лъжедемократите от СДС ни мачкаха и крадоха и пречеха, сега са последиците, на техния бандитизъм още от 1990-1991 г. и насам... Народа плаща глупостта и търпението си към злото.... Като няма Секюрити да го защити така става... А Секюрити има поне тук, според пресата сме имали и армия и Полиция и Темида. Но явно не искат да сритат доказаните ни врагове с годините на политически постове власт?

    Коментиран от #97

  • 93 Оня с язовеца

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Осман":

    Османе с тази разлика че тези, които ти наричаш терористи всъщност дадоха най голям отпор на Даеш и ги прогониха от земите си. Това обърка плановете на Ердоган и търговията му с Даеш с крадения петрол. Преди когато бяха скарани с руснаците, руските новини често показаха сетелитни снимки на петролните каравани на Даеш по пътя им за Турция. Сега отново, Турция нападна кюрдите и Даеш се съвзема и дори атакуват.
    Също може ли да запазим добрия тон в споровете с Хасан, тъй като той е сам срещу мнозинство. Не е нужно но от лични нападки, нека да използваме доводи и факти, вместо това.

    Коментиран от #95

  • 94 Хасан

    4 4 Отговор
    Пак ще ме трият....Сирия ,Ирак,Либия имаха един общ враг Израел....и един по един си отидоха..сега идва ред и на Иран....но икономически по изгодно е да въоръжиш кюрдски чети ...и да продължаваш с хаоса
  • 95 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "Оня с язовеца":

    Само се лафиме тука..що взимате присърце всичко
  • 96 Военен

    6 1 Отговор

    До коментар #91 от "Хасан":

    Така е Русия явно е извлякла много поуки от афганистан и сега армията и действа на едно много различно ниво в технологично и логистично ниво. А турция не са воювали, нямат боен опит нито командирите им нито редовите им войници.

    Коментиран от #104

  • 97 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #92 от "Север":

    350 хиляди кюрди са избягали от ”кюрдски Арфин” за да се приютят във ”вражеска ” Турция...
  • 98 касапина

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "OMG WTF":

    Не знам за какво губене на почва говориш ,не е станало дума за теб, но щом се дразниш ,значи и ти си резак.
  • 99 Osman

    5 4 Отговор
    В тази атака са убити 75 и пленени 15 кюрдски терористи. Овладени са няколко населени пункта и две стратегически височини. В този момент продължава бомбардировката над позиции на терористите от ЙПГ северозападно от Африн. Целият район е под обкръжение от турските войски и бойците на ССА. Турската армия се стреми да избегне жертви сред цивилното население затова и не бомбардира засега самия град Африн. Кюрдите са в паника и разпространяват лъжливи информации за хода на бойните действия. Поискаха дори помощ от Асад но той им показа конфигурация от три пръста.
  • 100 много си глупав.

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "наблюдател":

    Чукундур мълчи.
  • 101 Osman

    4 3 Отговор
    Поредната партида от кюрдски терористи която се отправя към Ада https://www.youtube.com/watch?v=82q6biWslW8
  • 102 Osman

    5 4 Отговор
    Част от убитите кюрдски терористи сред които и един американски гражданин биещ се на тяхна страна. Това очаква всички врагове на Турция https://www.youtube.com/watch?v=S-9CDidQt9E

    Коментиран от #103

  • 103 ежкобежко

    6 0 Отговор

    До коментар #102 от "Osman":

    Ти големи поводи за гордост имаш, брат ми. Благодаря ти, че показваш турското варварство. Кажи ми сега защо ги нападнахте тези хора?
  • 104 Tr.tc

    2 3 Отговор

    До коментар #96 от "Военен":

    Писал си Военен пък си нямаш никакъв хавер че нама друга армия освен Турската ,която да има такъв опит ,повярвай ми....Ако някой си правят учения то армията тук от 40 години насам редовно е във действие......

    Коментиран от #107

  • 105 Хасан

    2 5 Отговор
    Турците не воюват с кюрите ,ами с марсистко ленинска организация ПКК...виж им знамената сърп и чук...и червена звезда
  • 106 Tr.tc

    3 4 Отговор

    До коментар #77 от "Аntimediator":

    Престани да плямпаш глупости и ако мислиш че знаеш нещо за Турция ,бъи сигурен че нищо не знаеш .......между другото престани да обиждаш Турският народ ,дали си мислиш че в бЪлгарая всички сте професори ....... То тази мисъл че всички много знаете та е докарахте до това положение...
  • 107 Военен

    5 0 Отговор

    До коментар #104 от "Tr.tc":

    Срещу кого. Срещу невъоръжени и неорганизирани подразделения ли. За пръв път използват въоръжението си, за пръв път им се налага да се осигуряват логистично на вражеска земя, за пръв път срещу тях се води огън с модерни оръжия, чиито доставки няма да секнат, а само ще сменят маршрута си. Нека си воюва Ердоган. Накрая казах че ще откаже от офанзивата и ще остави Асад да влезе и да установи контрол.

    Коментиран от #108

  • 108 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #107 от "Военен":

    Ти като военен знаеш че турската армия има отбранителен характер а не нападателен...не са воювали извън границите си...но все пак Кипър и Сирия не са чужди и непознати земи ,ами бивши земи

    Коментиран от #109

  • 109 Военен

    2 0 Отговор

    До коментар #108 от "Хасан":

    Офф да не изпадаме в подобни малоумни разсъждения. На дядо му на Ердоган ли е земята. Орално ли я е, копал ли я е - какво. Или и той като западните сили си мисли, че всичко което му харесва като ресурс и интереси и може да сложи ръка върху него със сила. Ако искаха турция хората щяха да си направят референдум и да минат към турция. Както се случва на други цивилизовани места по един абсолютно безкръвен път.
  • 110 Военен

    2 0 Отговор
    Офф да не изпадаме в подобни малоумни разсъждения. На дядо му на Ердоган ли е земята. Орално ли я е, копал ли я е - какво. Или и той като западните сили си мисли, че всичко което му харесва като ресурс и интереси и може да сложи ръка върху него със сила. Ако искаха турция хората щяха да си направят референдум и да минат към турция. Както се случва на други цивилизовани места по един абсолютно безкръвен път.
  • 111 Военен

    1 0 Отговор
    А истината е много проста. Там има фронт от дете страни на които стоят САЩ и Русия. И дори да не води пряк военен сблъсък там се сблъскват икономически интереси и сфера на влияние. Русия до сега използваше Асад да обслужва интересите му в района, сега използва Ердоган за вземе преимущество в тази борба със Щатите и рано или късно ще се стигне до военно съприкосновение в една от конфликтните зони където са замесени тези страни - Сирия, Украйна, Корея
  • 112 Хасан

    1 1 Отговор
    Добър ден!!!!!Това е конфликт между Русия и Сащ..тепиха е Сирия...но когато пожара е до твоята ограда ти страдаш...затова Турция искаше и иска 30км зона по границата и всички бежанци да бъдат там...но Меркел беше против.когато бежанците стигнаха и жп гарата в Мюнхен се разрева...
  • 113 Хасан

    3 1 Отговор
    Сащ и Русия никога няма да влязат в конфликт...само ще си правят мръсно...
  • 114 НОСТРАДАМУС

    2 3 Отговор
    Туркия ке падне. Освен това ке се разпадне на 3-4 части. Наближава и изгрева на Кюрдистан. Истамбул ще изчезне и отново ще има Константинопол, а турците ще бъдат събрани само под едно дърво. Казах.

    Коментиран от #115

  • 115 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #114 от "НОСТРАДАМУС":

    Дотогава ти ще си последния българин в България....миналата година намаля с 50 хиляди и 100хиляди гастарбайтери
  • 116 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    На Мойсей камбаните Хасане, на Мойсей камбаните.
  • 117 Военен

    1 0 Отговор
    Тя е следващата в списъка на САЩ. Веднъж опитаха, следващият път ще бъде по надеждно. Но да Турция рано или късно ще се разпадне. Твърде много вътрешно напрежение има. Особено на юг от Истанбул.
  • 118 Ердоган

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Ти си мислиш че си турчин
    В турция като кажеш че си турчин от България май те гледат с едно око...
  • 119 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    да тва е само началото.ще загинат хиляди абсолютно безсмислено,щото дори и турция да превземе анклава тя няма да подобри ситуацията нито за себе си нито за региона напротив ще консолидира нови врагове и нов глобален конфликт.за да се покаже султана колко е голяма работа прецаква целия турски народ,а и не само тях.двама трима турци тук приемат нещата все едно са на футболен мач и нестава въпрос за смърт и разрушение ,а за някаква спортна надпревара.кюрдите изтласкаха турските наменици ,но сега турция трябва да се приготви за атентати в смата страна особено ако американците пасуват.освен това ще се наложи и турска офанзива щото както пиша и по-рано наемниците са абсолютно гола вода и ако не е турската авиация ,кюрдите ще ги гонят до анкара.

    Коментиран от #121

  • 120 аве фюрер

    3 1 Отговор
    Тия турчоля, май още не могат да осъзнаят на КакЪв ще седнат в Сирия. Дано си носят повечко свинска масссс... за подмазване на околоаналното пространство ....

    Коментиран от #124

  • 121 Гост 1

    5 1 Отговор

    До коментар #119 от "стоян георгиев":

    В Турция можеш да намериш много против Ердоган, но против оператцията шрещу ПКК/ПЙД може да са само %5-10.
    и те са фанатиците като тебе.
    Ти мразиш Турците и тука само провокираш хората ..

    Коментиран от #123

  • 122 Хасан

    3 1 Отговор
    Не знам защо се радвате ако Турция загуби...Турция е съюзник на България и би трябвада се подкрепя....Ако Турция не успее да създаде мирна зона ще пусне бежанците ...защо да ги гледа...и тогава за България и Гърция ще е много зле...Ердоган църква ви реставрира а вие като комунисти атеисти ...

    Коментиран от #126, #127

  • 123 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #121 от "Гост 1":

    в турция няма как да произведеш обективно разследване по темата ,а и все още е рано да се говори за мнението на турците.ще те питам за него след известно време ,което пряко ще повлияе върху живота на турците.и не мразя турците ,напротив смятам турция за наи-важния ни съсед и съм силно притеснен от тва което ще стане щото ще има негативно отношение и към нас живеещите в българия независимо от етноса ни.смятам че операцията в арфин е излишна и че турците ще се сблъскат с много сериозен противник ,подкрепян от европа и сащ ,което ще повлияе на отношенията на въпросните към турция.смятам че ако ердоган обаче победи ,ще има още по-големи мераци и ще направи още по-големи щуротии,които в края на краищата ще вкарат турския народ в проблеми ,които ще рефлектират и у нас.смятам че с деиствията си в арфин ердоган не помага за налагане на мир там,а за реанимирането на ислямските структури ,които воюваха с кюрдите ,а също и на тиранина асад.ако имаш нещо което може да ми опонираш по темата заповядаи ,ще ти отговоря,но не ми излизаи с тъпи номера без никаква конкретика!

    Коментиран от #125

  • 124 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #120 от "аве фюрер":

    Това със свинската мас дядо тиили баба ти ти каза???на рязан помагал ли е ??
  • 125 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #123 от "стоян георгиев":

    В Африн бяха терористи от ПКК които бяха подкрепяни от Русия....а от другата страна на Ефрат са ПКК терористи подкрепяни от Сащ..В Африн ПКК терористите подгониха местното арабско и туркменско население....Турция след като освободи тоя район ще ги засели с бежанците ,които са си сирийски граждани

    Коментиран от #128

  • 126 Военен

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "Хасан":

    Не се радвам, обективен съм
  • 127 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #122 от "Хасан":

    не се радваме притенсени сме.ергодан промени цялостната си политика и я насочи срещу съюзниците си.тва е притеснително.ако турция загуби бежанците ще са наи-маклия проблем.една дебалансирана 80 милионна държава крие каквито се сетиш опасности като почеш от радикални терористи та стигнеш до краини националисти.основното е че ако се дестабилизира турция ще има огромни страдания и много смърт.хасане ,сега ми отговори,къв проблем имаха турците в турция до преди година?двуцифрен прираст в икономиката постоянно развитие на жизнения стандарт,успехи в науката,икономиката спорта...турция бе галеното дете на европа и сащ и се оказа че тва било проблемно за ердоган????!!!!дали без партньорите си от европа и сащ без парите на европа и технологиите на сащ ,турция ще е по-добре?дали иран и русия са истински турски приятели?дали ако европа изгони 10 те млн. турци за сметка на трите млн.сириици тва ще е в турска полза?отговори на някои от въпросите !

    Коментиран от #129

  • 128 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #125 от "Хасан":

    в арфин са сдс сирииски демократичен съюз.организация от кюрди ,християни и езиди.те са признати от европа и сащ на партньор и са основната ударна сила на нато коалицията в сирия.до сега те не бяха активни извън границата на сирия ,нито пък са искали да се отцепват в самостоятелна държава.те са единствените в региона извън армията на асад дето не викат алах акбар постоянно и приемат жените за хора.в завзетите от тях региони има самоуправление на различните общности и региона е пълен с бежанци от останалата част на сирия.при една победа над тях в региона ще почне партизанска воина и тя ще се пренесе на територията на турция .нищо стратегически няма да се промени за самата турция ,а ако турците по стар османски обчаи решат да извършат етническо прочистване ще имат огромни проблеми като пълна изолация както и военна намеса.руснаците и иран ще прецакат турция в момента в които усетят че турция вече неможе да се върне към старите си съюзници от европа и сащ.

    Коментиран от #130, #134

  • 129 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #127 от "стоян георгиев":

    Турците нямаха никакъв проблем...Разбираха се и със Сирия,и с Русия и с Европа....бяха седнали на преговори с ПКК да се откажат от тероризма и да почнат политическа...но Обама реши да дестабилизира Сирия....но без да се пролива американска кръв....според Обама Турция трябваше да нападне Сирия....но Ердоган не искаше сам а с НАТО ...

    Коментиран от #131

  • 130 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #128 от "стоян георгиев":

    И тогава решиха да създадат и подкрепят опозиция в самата Сирия...гледали сме много филми как става....те тъкмо успяваха,Есад беше затиснат...но Русия се намеси...и обърна играта...
  • 131 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #129 от "Хасан":

    тва е някакъв виц!!!обама прецакал турция !!!колко удобно!!!сащ инвестират в турция луди пари над 70 години.турция има танкове,самолети ,коли и т.н. благодарение на сащ и изведнъж лошия обама решил да прецака всичко!!!!смяххх!обама направи точно обратното на казаното от теб.вместо да нападне сирия я остави да се оправят.обама и нато нападнаха либия.нали видя за колко време приключиха?сащ нападнаха и ирак и афганистан и там приключиха за секунди.обаче в сирия пратили добрите турци !!!!направо ще ме разплачеш от смях!всъщност в сирия тва бе основния проблем че нато пасува.трябваше 2011 година да влязат и да приключат.до сега щеше да се езабравило,но предвид че опозицията на асад бе силно радикализирана се прие да се изчака и след това се намесиха турци,руснаци,иранци и стана пълен мармалад,които е и до сега.единствената надеждна опозиция там се оказаха кюрдите неподвластни на радикалния ислям.частите дето сега използва ердоган са само на една крачка от ислямска държава и ал каида.ако тези части завземат части от сирия ,там ще се възроди радикалния ислям ,които е силно опасен и за самата турция.

    Коментиран от #133

  • 132 Военен

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Гост 1":

    Тъпото турско правителство купили самолети и смачкали свободата на словото в страната си. Мишоци наподобяващи българите в ерата на комунизма. Горди овце.
  • 133 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #131 от "стоян георгиев":

    Предизборното обещание на Обама беше че американски войник няма да се върне в ковчег..и нещо друго ..в момента Сащ се управлява от военни генерали ветерани от Ирак..те искат да отмъстят на Турция че не позволи да се открие фронт срещу Саддам...

    Коментиран от #135

  • 134 Трол

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "стоян георгиев":

    CIA officially recognizes PYD as terror group PKK's Syrian wing
    ЦРУ в своите документи ги признава за тетористична организация. Просто им вършеха черната работа, това се казва цинизъм!

    Коментиран от #137

  • 135 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #133 от "Хасан":

    продължаваш с вицовете!!!сега сащ се управлявали от военни генерали в ирак?кои са тия генерали бе хасанчо и що да се сърдят на турция?ако сащ се сърдиха на турция що не и наложиха икономически санкции?

    Коментиран от #138

  • 136 Хасан

    3 2 Отговор
    Да наложат санкции на Форд Отосан..или Кока Кола Турция????50% от фирмите в Истаннулската Борса са западни....Турция не е Русия

    Коментиран от #139

  • 137 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #134 от "Трол":

    не е точно така.сирииския демократиче съюз е официално признат от сащ като коалиционен партньор.и хич не е ясно още кво ще се случи!!!!кюрдите благодарение на сащ са вече сериозна военна сила ,а имат и пара под формата на нефт.пешмерга са поне 100 хиляди щика ,а сирииския демократичен съюз 70 хиляди.облечени са и въоръжени ,а също така са и с голям боен опит.те са единствените в сирия дето са наистина предвидим съюзник .ще видим тръмп как ще реагира щото за меркел е ясно ,за макрон също.лошото е че турция се яви троянски кон в нато напълно неочаквано и само за да запази егото на ердоган.сега европа и сащ са пред сериозен избор.от една страна да се скарат сериозно с турция от друга страна да изоставят наи-сериозния си съюзник в региона.ще поживеем и ще видим кво ще стане.ако не бе тръмп щеше да е ясно,но с този идиот света е в сериозна опасност.

    Коментиран от #140

  • 138 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #135 от "стоян георгиев":

    Радикалния ислям не е това което си мислиш..тя е създадена и ръководена от лаборатории,секретни служби..много е удобна за дестабилизация...виж ,Unlock много хубав филм...в края на деня всеки ще остъпи и ще се намери баланс..Турция ще конътролира своя част и ще засели бежанците ,Русия си взема база за 49 год и Сащ ще си вземе петрола..
  • 139 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #136 от "Хасан":

    точно така .ако запада наложи санкции на турция ,турция ще се срине за два дни.турция не е русия и няма суровини с които да компенсира излизането на западните фирми от страната,а и огромния турски пазар в европа и сащ ако го изгубят турците ще го закъсат централно,лошо би станало и ако на 10 те млн.турски гастарбаитери им се отнеме разрешителното за работа в европа.ако европа спре да бачка с турция основния проблем няма да е за европа,а за турция.щатите пък дори няма да разберат че са изрязали турция от бизнеса си,но в турция тва ще предизвика сериозни катаклизми и дано не се стигне до него,но ердоган постоянно вдига летвата и не се знае до кога ще издържи европа.в австрия и германия настроенията са вече много краини!

    Коментиран от #141, #142

  • 140 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #137 от "стоян георгиев":

    Сирия не първа лига за Сащ..не е и много важна...конкурент на Сащ е Китай..тя настига Сащ ..и там живеят милиони турци огузи..и мюсюлмани....така че пак турци им трябват...в Средна Азия живеят тюрки .узбдки,казаци,туркмени....в Русия живеят кавказци тюрки..така че Турция е много по важна от Германия или Франция ..
  • 141 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #139 от "стоян георгиев":

    Благодарение на турците България мина към Нато, и Босна,и Косова....Грузия...още и Армения и Азербайджан чакат
  • 142 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #139 от "стоян георгиев":

    А Австрия??кой бръсне момчето..довчера са го плашили ."пий си млякото турците са пред Виена,"

    Коментиран от #143

  • 143 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #142 от "Хасан":

    турция е важна хасане ,но демократична турция.турция със султана не важна за европа и сащ, а тюркмените не са турци.тва е същото да кажеш че славяните по света са българи ли руснаци или сърби....босненците си имат своя политика свои интереси,азерите също и т.н. и т.н.иначе да турция е важна за европа но европа може да мине и без нея както е било векове наред.самоче благоденстваща и развита турция няма как да мине без европа и сащ и не вкарваи конспирации.до преди година турция бе подкрепяна във всичко от сащ и европа,но ердоган деградира и тва се вижда,а колкото повече деградира толкова повече се отдалечява европа и сащ от една страна и турция от друга.

    Коментиран от #149

  • 144 Хасан

    3 3 Отговор
    Маркс казва че в капитализма е заложено самоунищожението....идва момент в който богатия иска още повече богатсво..Европа и Запада искат още повече богатсво за сметка на гладните африканчета,азиатчета...и тогава цяла Африка ще иска да идва в Европа ...и Европа ще се самоунищожи.,може би това искат евреите..Апокалипсис..
  • 145 Да да

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Кога ще е това "сега" ! Мирът в България дойде когато изнесохме турците. Дано да дойде мир и в Кюрдистан.

    Коментиран от #147

  • 146 Цар Симеон

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Осман":

    Като си толкова голям турчин защо не отидеш в Африн да воюваш за Ердоган .Първо няма да те вземат защото не си турчин и втора по -лесно е да пишеш на клавиатурата и да вземаш соц. помощи от българите които останали 4 млн.
  • 147 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #145 от "Да да":

    Ако в България имаш мир що всичко младо и умно бяга.?!
  • 148 Румен

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "реставратор":

    Джамиите са реставрирани от Турция по точно от мюфтюйството със парите отпускани от Турция
  • 149 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #143 от "стоян георгиев":

    Прабългарите или българите не са славяни ...те са,асимилирани от славяните....руснаци,поляци,чехи,сърби,словенци,бошняци са славяни

    Коментиран от #150

  • 150 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #149 от "Хасан":

    руснаците са основани също като българите,славянска основа с управление на викинги,при турците е същото ,тюркско управление при масовка от славяни и араби.тва обаче не значи нищо.важен е краиния резултат ние сега говорим славянски език и имаме култура близка на останалите православни славяни.