28 Януари, 2018 09:11 1 703 11

Тръмп няма да допусне втори Холокост

  • тръмп-
  • холокост-
  • евреи
Тръмп няма да допусне втори Холокост - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Холокоста никога не трябва да се повтаря. „В Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, оплакваме гибелта на 6 милиона евреи – мъже, жени и деца, а също така и на милиони други, които са загинали по време на нацисткия геноцид. Ние обещаваме, че това никога няма да се повтори!”, написа Тръмп в своя профил в социалната мрежа Twitter.

Международният ден в памет на жертвите на Холокоста се отбелязва на 27 януари с решение на ООН в деня, в който през 1945 г. Червената армия освобождава пленниците от Аушвиц в Полша. В лагера са били убити над 1.1 млн. души, от които близо 1 милион са били евреи. По оценка на историци, общият брой на жертвите на Холокоста надвишава 6 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    8 13 Отговор
    Добре че са били американците,иначе този ден никога нямаше да го има.

    Коментиран от #7

  • 2 Долу САЩ

    25 5 Отговор
    Ейй тоя Тръмп много го е страх за тия евреи бе! Не се ли усеща , че вече е очеваден слуга на евреите... Имам чувството, че тоя за евреите е готов да направи холокост срещу цялото човечеството!

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хасан

    15 2 Отговор
    Холокост няма да има , а ще има смърт за палестинските,афганистанските,сирийските,либийските деца!!!
  • 5 Лъжата

    9 2 Отговор
    Pри кремация зъбите не горят.Сметнете 6 милиона по 30 бр.зъби.

    Къде са зъбите??
  • 6 Барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Долу САЩ":

    Ми той самия е еврейче. Виж му шапчицата, така наречената Кипа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дърводелец

    11 1 Отговор
    Нямало да допусне Холокост? Че цялата Палестина я превърнахте в Холокост бе дони! Особено след не толкова далечната 1967, когато евреите си прихватизираха 90% от Палестина, вече 40 години систематично се заселват и останалите 10%, като се упражнява физически, морален и материален геноцид върху цяла държава, по-точно това, което остана като държава! Единствената разлика е, че вместо концентрационни лагери, цялата държава я превърнахте в един голям лагер на бавна и мъчителна смърт! Подложихте на холокост икономиката със забрани не само на внос и износ, но и дори на хуманитарна помощ, стреляйки и убивайки дори кораби с лекарства и медикаменти! Прокудихте хората от селата им да ходят при вас да търсят работа, защото в селата им давате електроенергия когато си искате и колкото си искате! Човек една фабрика за копчета не може да отвори, защото не знае дали ще има ток! Превръщате ги в бедни просяци, след което казвате, че са бедни, защото са мързеливи! И ако това не е модерен Холокост, какво е???

    Коментиран от #10

  • 10 Русчуклия

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дърводелец":

    Прав си! А сега да погледнем нещата глобално! Това, което си написал е така, това е една регионална трагедия и с гласуването в ООН, света си каза мнението по въпроса, въпреки заплахите на оная представителка на кравария, която каза, че много внимателно ще следи кой как гласува!
    Ако се погледне глобално, примерно това, което прави Федералния резерв (който не е нито федерален, защото е в частни ръце, нито резерв, защото те самите печатат валута, която се налага чрез различни доброЗорни методи), та глобално погледнато това не е ли един вид финансов холокост? Не е ли финансов холокост създаването на нестабилност, в резултат на което се "изкупуват" активи на дадена държава за жълти стотинки, поради "обезценяването" на тези активи, на фона на създадената финансова криза, след което "помагат" с кредити (ето ти налагането на "потребността" от продукта на печатницата), с които се поробват цели държави и региони! И това е в най-добрия случай! Защото ако се противопостави на тази система, "нестабилността" минава в следващия стадий, при който се сменя ръководството на страната! И това ако не сработи, тогава "нестабилността" се превръща в гражданска война, което е третата фаза! Това не е ли икономически и политически холокост? Не става ли същото и по отношение на държавите с богати природни ресурси? И защо е така? Едната от причините е, че те се смятат за богоизбрани, а всички останали са "гои", т.е. второ качество!
  • 11 Алфатар

    6 0 Отговор
    Това са хора, които са хвърляли камъни по исраелски войници в знак на протест срещу строителство на жилищни сгради в техните землища...

    http://media.alalam.ir/news/image/original//2014/04/05/alalam_635322806665889178_25f_4x3.jpg