28 Януари, 2018 19:33 934 0

Балотаж за президентския пост в Кипър (СНИМКИ)

  • кипър-
  • избори-
  • президент
Балотаж за президентския пост в Кипър (СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Първият тур от изборите за президент на Кипър, който се проведе днес (бел. ред. 28 януари), не излъчи категоричен победител. Сегашният президент на Кипър Никос Анастасиадис е първи в предизборната надпревара като за него са гласували между 38% и 42% от упражнилите днес правото си на глас, сочат предварителните данни. Второто място е за представителя на опозиционната Прогресивна партия на трудещия се народ на Кипър Ставрос Малас. За него са гласували между 27% и 31%. Третото място е за лидера на Демократическата партия Николас Пападопулос, който е успял да събере между 21.5% и 24.5% от гласовете.

Балотаж за президентския пост в Кипър (СНИМКИ)

Данните сочат, че на втория тур на изборите, който ще се състои на 4 февруари, за поста на президент на Кипър ще се борят Анастасиадис и Малас.

При днешния вот са гласували 71% от имащите право на глас. Избирателната активност е по-ниска от тази през 2013-а, когато 83% от имащите право да гласуват са го направили.

Балотаж за президентския пост в Кипър (СНИМКИ)

Балотаж за президентския пост в Кипър (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА