Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 12:29 3 275 6

Северна Корея ограничава военните си учения

  • северна корея-
  • военни-
  • учения

Зимните учения продължават по-кратко от нормалното

Властите в Северна Корея са ограничили годишните си военни учения, съобщи „Уолстрий Джърнал“.

Информацията е от американски официални лица. Те са запознати с докладите на специалните служби.

Според тях севернокорейските зимни военни маневри обикновено траят от декември до март. Тази година обаче те са били по-малко мащабни от обикновено. Експерти смятат, че това показва, че санкциите срещу страната дават резултат.

Според различни издания има няколко възможни причини, заради които Северна Корея се опитва да ограничи ученията си.

Едната може да касае опит за съхраняване на ресурсите на страната. Разглежда се и варианта с ограничен бюджет и остаряло военно оборудване.

Освен това през тази година в страната имаше суша, която може да е довела до продоволствени проблеми.

Припомня се, че санкциите на ООН ограничават износа на въглища и вноса на нефт в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тик так Тик так

    11 8 Отговор
    Даа и утре като литне поредната ракета-какво ще пише „Уолстрий Джърнал“.Нека Кимчо да се мирне малко след като се договорят със Ю.Корея --а краварите да не припарват до Корейският Полуостров--и всичко ще е спокойно.
  • 2 Kcaniba

    13 19 Отговор
    Разбира се че санкциите дават резултат, токсичната Русия също е в колапс,така , че това е правилният начин,да се принудят режимите от орбитата на Империята на злото,да се кротнат!

    Коментиран от #3

  • 3 Гонзо виелицата

    15 10 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Абе глупи, ти не си ли разбрал, че всички играят в един театър. Кимчо ще се кротна, след като военно промишления комплекс на САЩ издои достатъчно много от държавата балон, която всъщност са. Да не мислиш, че и за него няма процент. А руснаците също са в този театър, макар тяхната мафия да дърпа повече от конците в световен мащаб. Какви санкции, какви пет лева. Всичко е постановка за такива като теб. Дерзайте милички, богатите стават все по богати, а бедните все по бедни. Финикийските знаци не познават пол, раса и граници. Всички сме техни роби. Макар едни да сме роби на робите!

    Коментиран от #6

  • 4 СссереМ

    9 7 Отговор
    Денги нет,с ориз не щат да летят,с картофи тоже.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аврам

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гонзо виелицата":

    Ти от кой си от по богатите или от по бедните.Това от написаното от тебе не се разбира.Разбира се обаче , че си от най глупите!
Новини по държави: