Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 10:59 11 713 49

Ракети удариха турски надуваем танк

  • танк-
  • ракети-
  • турция

Атаката е била извършена от силите на кюрдите

Турската армия е наложила нови методи за прикритие на военното си оборудване в Сирия, съобщи In24.org.

През последните дни турските военни са понесли сериозни загуби в боевете с кюрдското опълчение. За това и те вече използват макети на танкове и БТР-и, за да заблудят кюрдските сили.

Преди няколко дни кюрдските сили са изстреляли противотанкова ракета Toophan-1, с която е трябвало да поразят турски танк “Leopard”. Оказало се е обаче, че това е надуваем модел на танка.

Така и кюрдите издали местоположението си, което наложило бягството на отряда. Бойците се изтеглили преди артилерийския залп да ги застигне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    34 13 Отговор
    А кюрдите гибят позиции щото стрелят с надуваеми US пушки по туската армия!
  • 2 ОСМАН ПЪРВИ ВЕЛИКОЛЕПНИ до Росен

    25 20 Отговор
    Пак фейк нюз , следя нещата доста по-близо от тебе къде са тези загуби на техника на турската армия да в балони може
  • 3 Реалист

    28 34 Отговор
    Турците много се заблуждават ако си мислят че ще се разхождат в Кюрдистан. А какви макети ще показват когато кюрдите започнат да използват Стингър срещу авиацията им. Или хеликоптера ще влачи макет след себе си :):):)...
    Там войната се очертава като безкрайна или поне докато има оръжия. По-добре турците да помислят как да запазят добри отношения с бъдещата Кюрдска държава.
    Това което Ер-домуз иска е буферна про-турска зона като в Кипър. Може и да му се получи, но може и да опита вкуса на икономическите санкции. Интересно ще е ако Европа отреже споразуменията с турците и едни 5 млн турци бъдат върнати от Европа в Азия. Едва ли същите тея ще се радват на Ер-домуз...

    Коментиран от #6, #20, #27, #35

  • 4 Комшу

    25 8 Отговор
    Ако статията беше за реален танк щеше да има пиршество в коментарите :D :D :D сега е доста тихо
  • 5 Хасан

    34 22 Отговор
    Откога терористите станаха бойци?????..стрелят по натовска армия а сайта пише хвалби по тях

    Коментиран от #13, #47

  • 6 ОСМАН ПЪРВИ ВЕЛИКОЛЕПНИ

    32 18 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Такива заблудени индивиди , като тебе не можете нищо съществено да измислите, операцията продължава по план до вчера имаше 820 леша на терористи . Предстои първите няколко фронта , които са 8 да се съединят и напредването да продължи :) , няма нужда да се пениш толкова тези земи никога не са принадлежали на въпросните терористи , самонастаниха се 2011г. и прогониха местното население в Турция , предстои обикновените хора да се върнат в земите си колкото и да не го проумяват такива като тебе

    Коментиран от #7, #26

  • 7 Kurdistan ste ima

    25 28 Отговор

    До коментар #6 от "ОСМАН ПЪРВИ ВЕЛИКОЛЕПНИ":

    Какво терористи са кюрдите бе .Терористите са тези които навлезнаха на чужда територия .Кюрдистан ще има своя държава рано или късно .Сто години се борим ,ако трябва още толкова .

    Коментиран от #8, #31

  • 8 ОСМАН ПЪРВИ ВЕЛИКОЛЕПНИ

    24 21 Отговор

    До коментар #7 от "Kurdistan ste ima":

    Бил се борил,кюрдска държава не е имало никога ,евреите може и да ви подарят такава , но няма да е на турска територия , 1сантиметър няма да ви се даде ако не си го разбрал още иди към Африн да ти обяснят на разбираемия за вас език , ПКК е терористична организация приета за такава от целия свят :) , а тези които ги подкрепят подкрепят тероризма .
  • 9 onq s konq

    28 8 Отговор
    Цял турски полк е маал по 24ч на смени да надува тоя танк с помпата/а като се счупи,продължават с уста до пръсване на бузите/ и изведнъж ...някой да им го спука с ракета!Е за такива неща прошка няма.
  • 10 Хасан

    14 17 Отговор
    Трябва да има северно сирийска турска репблика и всички да живеят в мир и разбирателство...
  • 11 Kurd ypg

    10 26 Отговор
    Hasaneee turchin mrusen ako znam kude se namirash lichno az she doida i she te ybiq turchin mrusen are mahai se w turciq kakvo pravish v bulgaria be terorist kolite kiurdski jeni a vashte jeni gi ebeme nie bulgarite i evropeicite shtoto cenata im e 30/40lv a kiurdskite jeni ne se predlagat i nqmat cena be begai si w turciq zashtoto bulgaria e za normalni hora a ne cherni mrusni teroristi kato tebe

    Коментиран от #12, #17, #21

  • 12 ОСМАН ПЪРВИ ВЕЛИКОЛЕПНИ

    23 11 Отговор

    До коментар #11 от "Kurd ypg":

    А ти къде ще бягаш , ти държава нямаш няма и да имаш , като циганските катуни сте се пръснали из цяла Европа и им изсмуквате социалната система
  • 13 Всичко е относително

    12 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Турция е член на НАТО.Силите които участват не са в състава и под командването на НАТО.Само Турция ги нарича терористи.След някоя друга година ще са като Хашим Тачи, който за Сърбия е терорист но за други е борец за свобода.Иначе е убил през 1989 г.полицаи при криминален инцидент с крадена кола АУДИ -80Радко Младич е герой за едни и палач за други.Нека го обяснят и едните и другите на майките на убитите какви борци са ,а воноците как водят справедлив огън по селата с оръдия и авиация и колко “точно” целят

    Коментиран от #15

  • 14 За доброто на света

    17 6 Отговор
    Стратегията на турската армия еее много добра. Ако се върнем в историята и там ще ви дете че е така с малко хора побеждават много бройната армия на врага. Но нека да няма омраза и воини в света тогава ще е по добре.
  • 15 Сириеца

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "Всичко е относително":

    В тези села до преди 7 години нямаше бункери, наблюдателни кули и не бяха разкопани в буквалния смисъл от къртиците на ПКК , тази територия е била поне 600год. османска империя , а последните 100год. сирийска територия и Турция никога не е навлизала там
  • 16 касапина

    8 6 Отговор
    Ще ги връщат в цигатурция като навремето през корейската война, цели композиции с вагони в легнало положение ,и после голи в трапа, егати и първобитните обичай ,затова дявола ще ги чака със сланина.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Боли ме оная работа

    3 21 Отговор
    Другия път кюрдите да се целият в истинския танк. цяла Турция да запалят да изнасилват и да колят жените и мъжете и децата им. Дано по-скоро да стане гражданска война в Турция та да гледаме сеира как ги колят и бесят

    Коментиран от #29, #41

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    6 4 Отговор
    Според мен всичките простотий написани на турски трябва да се премахват!!!
  • 25 турски субай

    6 1 Отговор
    Ми то всичките ни танкове са надуваеми!
  • 26 Реалист

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "ОСМАН ПЪРВИ ВЕЛИКОЛЕПНИ":

    Хасанчо-османчо ти не си ли разбрал че кюрдския народ ще спре да се бори за независимост само когато го изтребиш ДО КРАК. Няма как да изтребете 15 милиона и да ви се размине. Това не ви е АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД или Априлското Въстание.
    А тея приказки за "по план" можеш да ми ги повториш като почнат да гърмят пак бомбите в Истанбул и по плажовете ви. Туристи, освен заблудени руснаци, вече нямате и на 10% в сравнение с преди Ер-домуз.
    Защо не ми изкоментираш какво ще стане ако Европа ви изрита от работните места обратно в Анадола на нивата. Ако ти не си ходил там, аз съм бил - освен камъни и пясък друго нямате. А тебе ще те пратят да отглеждаш тополи(каваци) край деретата за европалети.

    Коментиран от #28, #34

  • 27 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Първо си измисли твой ник а за желанията си говори после.
  • 28 Реалист

    3 6 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    За тези камъни и пясак Европа отдавна само мечтае.Щом Арменския геноцид мина и този ще мине.
  • 29 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Боли ме оная работа":

    Внимаваи какво си пожелаваш. Когато исполините се бият наоколо трева не остава.
  • 30 koпа

    9 3 Отговор
    Пообиколи и българските села да видиш и икономията на България,мисли си и за независимата Румелия и Добруджа,нали знаеш онази пословица ако покрива ти е от стъкло нема да хвърляш камани.
  • 31 Реалист

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Kurdistan ste ima":

    Кюрдистан и сега има ама кюрдите които отидоха там се върнаха. Защото не намират това което очакват.
  • 32 нещастници

    3 4 Отговор
    не мога да повярвам как комунягите защитават и даржът от турците....жалки сте наистинааа

    Коментиран от #37

  • 33 Знаещ

    13 4 Отговор
    Лелее,как лъжете българските граждани с лъжливи новини.Всяка вечер следя новините по турските тв канали.Турската страна няма загуби докато терористите дадоха фира над 800 броя за 13 дена.Терористите изполвзат местното сирийско население като стена.Иначе турския аскер ще разфасова терористите за 2дена.И говедарите които доставят оръжия на пкк ще ядат ярака.

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Rollo

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Kade sa namira kurdistana be kele6 ... vsi4ki maimuni idvat zaradi vas kurdska durjava e nqma razlika apeski world
  • 36 Хаберлар

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Знаещ":

    Гледай и други сигурно ще покажат и друго.Турските журналисти са в затвора така че друго освен победи няма да покажат
  • 37 ФРГ

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "нещастници":

    Това е писано от Хасан.
  • 38 незнайко

    3 6 Отговор
    И едните и другите са достатъчно тъпи за да се бият !!! Турците отпреди 600 години показват на балканите колко са алчни !!! В действителност не са допринесли нищо за развитието на СВЕТА !!!

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пръцко

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "незнайко":

    Е как да дадат турците, като откак са се пръкнали, само крадат:
    От арабите - религия, архитектура, обичаи, кухня;
    От българи, гърци, арменци и др. - земята;
    От Европата - латиницата, дори собствена азбука нямат...
    От нас - хорото и носиите;
    От САЩ - оръжие, милиарди, надуто самочувствие;
    А и цялата им държава е измислена и договорена от Великите сили (за кой ли път) преди стотина години напук на интересите на сума ти народи, в т.ч. и кюрдския.

    Коментиран от #48

  • 44 Голям прос

    0 1 Отговор
    ПКК за да е приета от всички за терористична организация е по вина на Турция. Ако не притискаха кюрдите, нямаше да създадат такива организации.
    .
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Защото за съжаление в натовска България е пълно с комунисти ,които симпатизират на терористите от пкк !!!
  • 48 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Пръцко":

    Ганю, как тази "измислена" нация е създала империя на три континента за няколко века ? И тази "измислена" нация никога не е била подчинявана и не знае какво е робство !
  • 49 Ловеца

    0 0 Отговор
    Предполагам,че след като кюрдските маймуни са разбрали,че стрелят по макет веднага са изпитали огневата мощ на предварително скритите турски тежки картечници и гранатомети !
Новини по държави: