Last news in Fakti

3 Февруари, 2018 17:25 4 596 10

Делегация на ДПС в Анкара (СНИМКИ)

  • турция-
  • ахмед ахмедов-
  • ердинч хайрулла

Ердинч Хайрулла отново желан от турската държава

След като скандалният депутат от Меджлиса Азиз Бабушчу отново стана желан в България, членът от ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрулла получи „зелена улица“ за посещение в Турция. Това стана ясно днес - делегация на ДПС, водена от зам.-председателя на ДПС и председател на групата за приятелство на Народното Събрание на България между България и Турция Ахмед Ахмедов, е на посещение в Анкара, а в нея са още Ердинч Хайрулла и народният представител Имрен Мехмедова.

Това пише сайтът „24 Родопи“.

Представителите на ДПС са официални гости на изборния Конгрес на Народно републиканската партия (CHP), който се провежда на 3 и 4 февруари. СНР е най-голямата опозиционна сила в Турция.

Делегацията, посети мавзолея "Анъткабир" на основателя на съвременна Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк и поднесе венец на паметната плоча в почит на великия лидер. В делегацията участват и Гюнер Четин -представител на ДПС в Тракия, и Танер Чауш -представител на ДПС в Бурса.

Припомняме, че между първия и втория тур на президентските избори у нас през 2016 година тогавашният депутат и председател на парламентарната група за приятелство „България – Турция“ Ердинч Хайрулла беше върнат от ГКПП „Капъ куле“. През март 2017-та пък София обяви за нежелан чужденец у нас Азиз Бабушчу.

Припомняме, че Бабушчу посети централата на ДПС на 13 ноември и 12 декември м. г. Днес пък Хайрулла свободно пътува в Турция.

На конгреса си, делегатите на CHP ще гласуват за нов председател. Сред 4-та кандидати е и любимецът на изселниците, депутатът Мухаррем Индже, сочен за най-добрия оратор не само в "партията на Ататюрк", но и в Меджлиса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Тодор

    54 6 Отговор
    Да остават там.
  • 2 Хасан

    15 25 Отговор
    СНР е социалнодемократическа партия..а ДПС либерална...СНР по идеология е по близка до БСП ...

    Коментиран от #4

  • 3 българин

    52 14 Отговор
    ДПС Е ПАРТИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА И ПО ЗАКОН Е ЗАБРАНЕНА!!!
    Чувствам се оплют и унижен от съществуването на тази партия!Време е такива тумори да бъдат отстранени от тялото на България!Ако някой милее за Турция,да отива там!Опомнете се българи докато не е станало късно!Те вече точат зъби за Кърджалийски окръг и за гръцките острови,а ние се правим,че не чуваме и не виждаме какво става!От София може и да не се вижда,ама питайте местните.Българите масово се изселват от там и остават само турци!!!

    Коментиран от #8

  • 4 Гост

    26 8 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Бракма сега стана и политически комисар! Колкото и да обясняваш циганин ще останеш, земи поучи малко турски щото си гола вода! Да земиш да влизаш по турските сайтове че да ти секнат простотиите по българските! Пък и ако заработи държавата може да си търсиш квартира под Одрин!
  • 5 Българин

    39 9 Отговор
    Тая партия е ненужна за България !Какви права какви свободи.турците във България са свободни имат всички права .
  • 6 Нафарфорий

    27 6 Отговор
    Отиват да се отчетат на Ердоганя!
  • 7 гражданин

    14 4 Отговор
    Май голяма парлама беше "разделянето" на Дпс като се роди партия Дост.
  • 8 Служил по тези места

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Блгарите са комендировани по тези места като военни, като учители и като управници. ( пришълци) . Говорил съм с местните хора там , навремето имаше казарми във всеки град . Но сега няма казарми и кой от където е си заминават
  • 9 бай. ГАНЯ селендура

    4 0 Отговор
    Интересно , тази бизнес партия кво уро ми тражи у туркия? Те нямат нищо общо с турция и българия. Може би да уреждат контрабандните цигари? Или нещо друго? Защо са ги пуснали там, щом се занимават с незаконни работи?
  • 10 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Не по закон !! По Конституция / която е ВЪРХОВЕН ЗАКОН И НИКОЙ ДРУГ ЗАКОН НЕ МОЖЕ ДА И ПРОТИВОРЕЧИ / е забранено да има партии и коалиции на верска ,етническа и расова основа !!!!!!!!.
    Чл.6 ал.2 Афишира равенство пред закона
    Чл.11 ал 4 НЕ МОГАТ ДА СЕ ОБРАЗУВАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА, РАСОВА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, КАКТО И ПАРТИИ, КОИТО СИ ПОСТАВЯТ ЗА ЦЕЛ НАСИЛСТВЕНО ЗАВЗЕМАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ .
    И когато открито казвам, че нашите пишман-политици превърнаха Конституцията в парцал и тоалетна хартия, моля да се печата в по-тънка и нежна хартия и неразтворими мастила !!
    Отговорност носят : не само философа от Веселиново, но и всички членове на т.н. Конституционен съд, които и до ден днешен, усукват членове и алинеите на Конститууцията по "килифарски" и тъй както изнася на властта! Проклети да са всичките !!!!
    Значи българските граждани Мехмедова,Хайрулла и Ахмедов могат да ходят в Турция, като членове на "законна политическа партия" / добре са дошли /, бати Бойко може да ходи по Брюксел и Вашингтон, а кака Нора не бива стъпва в Москва !?
    Ама никак не е честно и справедливо !
    Аз пък искам да ходя само в Прага / и в селцето Ринхолец/ и не искам да чувам укори !!
Новини по държави: