4 Февруари, 2018 11:07 2 707 4

Турски и руски самолет се разминават на косъм в Истанбул

  • самолет-
  • ататюрк-
  • летище

Двете машини се наклонили рязко в противоположни посоки, за да избегнат сблъсък на летище Ататюрк

Турски и руски самолет се разминават на косъм в Истанбул - 1

Самолет Боинг-737 на руската авиокомпания "Победа" и турски Pegasus се оказали в опасна близост по време на кацането на руската машина на летище "Ататюрк“ в Истанбул, съобщи телевизия "Хабертюрк“.

Инцидентът е станал в петък. Руският самолет, който летял от Москва, не могъл да извърши кацане поради силен порив на вятъра и попаднал на траекторията на излитащ самолет.

Пилотът на турския самолет, изпълняващ полет от Истанбул за Измир, който в този момент излитал и набирал височина, бил принуден рязко да се наклонил надясно, за да избегне сблъсък.

В същото време руският самолет се наклонил в противоположната посока. Двете машини са били само на 250 метра един от друг. След това руският самолет се приземил безопасно, а турският продължил полета си. Няма пострадали.

Турските авиационни власти започнаха разследване на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    11 12 Отговор
    На всички руски пилоти трябва да се спре лосиона по време на полет и да се монтират дрегери в кабината.
  • 2 Kcaniba

    6 9 Отговор
    Да се монтират сензори който да улавят наличието на алкохол , лосиони и други традиционни руски питиета в кабините на самолетите!И забрана да летят в ЕС!

    Коментиран от #3

  • 3 русия е джудже

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Руските авиокомпании летят с Бойнг..нали си имаха IL или и той е доказагелство за това ,че руснаците са авиационни джуджета.
  • 4 Нико

    6 6 Отговор
    Тия немогат да направят х.й от тиня щот незнаят колко слама да сложат и х..т може да се прекърши. Затова се возят с американски самолети. Големо машиностроене глема работа(ватенки с водка в джоба).
Новини по държави: