Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 12:17 1 385 6

Ципрас за протестите: Гърците са срещу фанатизма

  • гърция-
  • атина-
  • македония-
  • алексис ципрас-
  • сириза

Вместо милиони дойдоха хиляди, заяви в специално обръщение гръцкият премиер

Ципрас за протестите: Гърците са срещу фанатизма - 1
Снимки: БТА/АР

Земетресението и милионите хора, които очакваха организаторите на вчерашния протестен митинг в Атина, останаха само пожелание. Мнозинството гръцки граждани останаха пред телевизорите, независимо от тяхната позиция. Те са съгласни, че външно-политическите въпроси не трябва да се решават с фанатизъм и нетолерантност.

Това се казва в съобщение от кабинета на гръцкия премиер Алексис Ципрас по повод вчерашния протест в Атина за "защита на името Македония". В него участваха и опозиционните лидери, включително и този на "Нова демокрация" Кирякос Мицотакис.

Управляващата партия "Сириза" също публикува декларация, в която се подчертава, че "протестът е бил под очакванията на организаторите", които през последните дни, заедно с част от медиите са агитирали хората да участват в него.

"Сириза" обвинява в лицемерие и безотговорност лидера на "Нова Демокрация" Мицотакис по отношение на спора за името, защото той не съобщава каква е неговата позиция по този въпрос. "Сириза" подкрепя правителството и преговорите за разрешаването на спора за името със съседната държава, пише в документа.

Ципрас за протестите: Гърците са срещу фанатизма

"Мирното съжителство на хората, сигурността и стабилността на Балканите са най-добрата гаранция за националните интереси", се казва още в декларацията от партията на Ципрас "Сириза".

Полицията в Атина съобщи, че на протеста е имало около 140 000 души. Организаторите очакваха в него да вземат участие поне един милион души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    11 4 Отговор
    Горките Македонци!Сега се сблъскаха с по-върли шовинисти от тях!Плюха десетки години България,която Първа ги призна за Македонци и сега берат от гърците същото,което ни причиниха!:)Гърците са по-зле от Македонците,досега мълчаха десетки години за името,а се репчат от позицията на ЕС!ЕС да приеме Македония,като Македония а гърците да мислят как да връщат открадените милярди!:)

    Коментиран от #4

  • 2 Българин

    6 3 Отговор
    Горките Македонци!Сега се сблъскаха с по-върли шовинисти от тях!Плюха десетки години България,която Първа ги призна за Македонци и сега берат от гърците същото,което ни причиниха!:)Гърците са по-зле от Македонците,досега мълчаха десетки години за името,а се репчат от позицията на ЕС!ЕС да приеме Македония,като Македония а гърците да мислят как да връщат открадените милиарди!:)
  • 3 Българи

    9 2 Отговор
    Всичко на тоя свят се връща и на гърците и на сърбите за дето ни попиляха през последните 100 години
  • 4 Наблюдател

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Организатори са русофилските дебили от Нова Зора, автобусите са от цяла Гърция и са платени с руски пари а Раша Тудей предаваше непрекъснато митинга, както направи и с този преди две седмици в Солун. .Номера е да насъскат гърците и да не се стигне до споразумение за името и да отдалечи влизането на Македония в НАТО.
  • 5 гледащия

    6 10 Отговор
    Айде някои пак видяха Путин зад завесата лелеее шубето голям страх !
  • 6 бозов кардинал

    1 1 Отговор
    Европа има елегантен начин да излезе от ситуацията .
    Първо се изключва Гърция от ЕС. После се приема Македония, без никой да пречи. След това гърците отново се приемат в европейското семейство, където е софрата . Македония велекодушно не мори да струва проблеми срещу това, а за гърците всичко е като ново и щракат сиртакита.
Новини по държави: