Last news in Fakti

6 Февруари, 2018 16:02 3 298 7

Северна Корея: САЩ готвят изпреварващ удар

  • северна корея-
  • удар-
  • сащ

Отново напрежение между двете страни

Северна Корея обвини САЩ, че полагат основата за изпреварващ ядрен удар срещу страната, съобщи „Ройтерес“.

„С оглед мащаба и характера на американските военни подкрепления, те вероятно са предназначени за изпреварващ военен удар срещу КНДР“, заяви севернокорейският дипломат Ю Йон чол.

Той говори на конференция за разоръжаването, която се проведе под егидата на ООН.

Той заяви, че ФБР и ЦРУ отправят нападки срещу Пхенян, за да оправдаят евентуален военен вариант за решаване на конфликта. Според Ю в момента американските власти обмислят възможността за изпреварващ военен удар срещу страната му.

В същото време американският генерал Джоузеф Дънфорд заяви, че всяка война със Северна Корея ще бъде ужасна. Той заяви, че в момента се търси мирно решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тЪпЕт

    8 14 Отговор
    Еми изтрепайте се да ви ева и САЩ и С.К.
  • 2 колко са долни кумунистите

    7 22 Отговор
    Заплашват със ядрено оръжие, а след това реват, че някой може да ги удари изпреварващо.
  • 3 no name no face no number

    12 2 Отговор
    Къде е Корея па къде са оборите. Нека некой да каже, който разбира от география. Тия са най наглите от поне цялото земно кълбо. Е може би и да има по нагли в некоя галактика ама тия ............. са най големите на земята.
  • 4 Кики

    6 3 Отговор
    Севернокорейският дипломат е наясно, че САЩ няма да започнат война, но с изказването си застрахова С.Корея от евентуален конфликт. Или да бъда по -ясен - застраховка от "случайно" започната война от... САЩ! За пред света... разбира се. Изключителен дипломат!
  • 5 Ясновидка

    6 3 Отговор
    Няма случайно започнати войни. Всички войни се започват преднамерено с цел победа.
  • 6 Х.й Пий Чай от Китай

    0 2 Отговор
    Бай Ким си знае работата,нали ония US педали му бяха пратили накакъв кораб да го плашат,ама млъкнаха като ханшове!Кимчовците няма какво да губят освен голите си задници,но на Тръмповците им отбива,една ракета в задника им стига,таман светът ще си отдъхне от педалите им,негрите им,филмите и пр.заразна пошлост!Като гледам какъв крак бият корейците ми стига за изводите,да е видял някой USджендърите в строй или на парад(освен на гейски),пълни лайнета,70г.ги бият навсякъде и не мирясват!!
  • 7 хиьон

    1 0 Отговор
    Не знам до кога стия войни ако искат да започват какво пък съсе надули па тия северно комунисти те дори не могат да се мерат с ю корея пък са тръгнали към другата част на земното кълбо не знам защо но ги мразя много ужас да ходят да се лекуват някъде но кой би ги приел пък и пхенян са едни та нямам други думи ако искат конфликт да го кажат на пряко фо само толкова много отправят заплахи поне да ги изпълнят да видим да ли ще имат ефект
Новини по държави: