Last news in Fakti

7 Февруари, 2018 15:25 1 120 1

Шулц ще е новият министър на външните работи на Германия

  • германия-
  • министър-
  • мартин шулц

Разпределят министерските кресла в новия кабинет

Мартин Шулц ще е следващият министър на външните работи на Германия, съобщи ДПА.

Това стана ясно след новината за коалиционното партньорство между Христиандемократите на Ангела Меркел и социалдемократите.

Шулц ще заеме поста на Зигмар Габриел. Очаква се по-късно днес Шулц да напусне лидерския пост на своята партия, за да поеме външно министерство.

Според германските медии от ГСДП ще поемат министерствата на външните работи, на труда, на финансите, на въпросите на семейството, на правосъдието и на околната среда.

Очаква се следващият министър на финансите да е кмета на Хамбург Олаф Шолц.

Христиандмеократите поемат министерството на вътрешните работи. То ще бъде поверено на Хорст Зеехофер. Партията поема още министерствата на транспорта, дигиталните технологии и на развитието. Очаква се всички министерски назначения да бъдат обявени скоро.

Водят се финални преговори за тяхното разпределение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мунчо

    2 0 Отговор
    ха-ха-ха-ха!
    един продавач на книги министър на външните работи на
    Германия,ама нали е евреин!
    ха-ха-ха-ха!
Новини по държави: