8 Февруари, 2018 12:50 2 141 8

Американците май ще заобичат Тръмп

  • сащ-
  • рейтинг-
  • доналд тръмп

Масово одобрение на икономическата политика на президента

Американците май ще заобичат Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Рейтингът на одобрение към президента на САЩ Доналд Тръмп е достигнал 40%, съобщи CNN.

Последните данни за силен икономически ръст в страната и новите данъчни реформи, планирани от президента, са оказали позитивно влияние върху популярността му.

Това са най-високите цифри за одобрение към Тръмп през последните 7 месеца. 51% от избирателите са заявили, че одобряват начина, по който президента ръководи икономиката на страната.

70% от избирателите смятат, че американската икономика е в отлична форма. Това са най-добрите числа по въпроса от 2001 г. насам. Около 75% от американците имат позитивен поглед върху финансовото си състояние.

Самият Тръмп вече на няколко пъти се похвали с бързите темпове на ръст на американската икономика.

Освен това, за пръв път мнозинството от респондентите отговорят, че именно на Тръмп (48%), а не на експрезидента Барак Обама (41%), трябва да се благодари за сегашното положително състояние на американската икономика. За сравнение – през март м.г. 67% от анкетираните смятаха, че заслугата за икономическия разцвет е на Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъж

    14 1 Отговор
    Всеки иска да е Тръмп!:)
  • 2 Жена

    12 1 Отговор
    Никоя не би му отказала!:)
  • 3 Джендър

    14 3 Отговор
    Само аз мразя Тръмп!:)Защо нито съм мъж,нито жена!:):)
  • 4 ГОСТ

    1 15 Отговор
    всеки, който разбира от икономика знае, че това е структура, която бавно набира скорост, че за една година няма как да се стигне до много по-добри икономически показатели...първо се набира скорост и след това идват положителните резултати, така че няма как основната заслуга за добре развиващата се икономика на САЩ да е заради Тръмп, по-скоро при него започнаха да се виждат резултатите от управлението на Б.Обама
  • 5 Eee

    3 7 Отговор
    Тия американци,много тъпи горките.
  • 6 акцацкймгймгйлг

    7 2 Отговор
    БАЙ ДОНЧО Е ФРЕНСКИ МАСОН И АМЕРИКАНСКИ МОРМОН. ....ДА ИМ ЦЕЛУВА РЪКАТА НА ТИЯ ПОДЗЕМНИ ХЛЕБАРКИ ДЕТО ГО КАЧИХА НА ВЛАСТ. ...

    Коментиран от #8

  • 7 Кcaniba

    0 1 Отговор
    ако не май - юни!!!
  • 8 Марони

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "акцацкймгймгйлг":

    И тотално заблудените и слепи,като къртици имат право на мнение!