8 Февруари, 2018 17:47 2 170 6

Защитата: Касапинът от Париж и Брюксел е невинен (СНИМКИ)

  • салах абдеслам-
  • ислямска държава-
  • атентат-
  • париж-
  • брюксел

Адвокатите на Салах Абдеслам го обявиха за невинен и оспориха делото по процедура

Защитата: Касапинът от Париж и Брюксел е невинен (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Защитникът на Салах Абдеслам по делото в Брюксел поиска от съда да обяви подсъдимия за невинен и оспори по процедура разследването.

Адвокат Свен Мари заяви, че делото е пълно с дописки от медиите, но въпреки обществения натиск, съдът е редно да реши по убеждение. По неговите думи най-добрият удар срещу "Ислямска държава" (ИД) би бил постановяването на справедлива присъда.

Мари коментира, че би било по-редно Абдеслам първо да бъде съден във Франция за атентатите в Париж от ноември 2015 г., в които бе единственият оцелял терорист. Защитникът оспори и оценката на престрелката с полицията в Брюксел от март 2016 г. като терористични действия.

Защитата: Касапинът от Париж и Брюксел е невинен (СНИМКИ)

Защитата: Касапинът от Париж и Брюксел е невинен (СНИМКИ)

По-рано защитата на Суфиян Аяри, другия подсъдим в делото в Брюксел, посочи, че клиентът му и Абдеслам очевидно не са шахиди. Той отбеляза, че подсъдимите са избягали от засадата на полицията, без да стрелят и без да се взривяват - следователно не са искали да умрат.

Защитникът поясни, че шахидите са терористи, решени да дадат живота си в защита на своите убеждения.

Защитата: Касапинът от Париж и Брюксел е невинен (СНИМКИ)

С днешното заседание се очаква делото в Брюксел да приключи на първа инстанция. Прокуратурата поиска затвор от 20 години за подсъдимите. Във Франция, където е задържан, Абдеслам предстои да се яви по делото за атентатите в Париж, за които отговорност пое ИД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    13 0 Отговор
    Айде сега и паметници да им направят на тия главорези ...а и на адвокатите им..Бапааа накъде отива тази европейска толерантност--тотални идиоти..Нищо чудно утре да осъдят жертвите им посмъртно-че сами са си виновни

    Коментиран от #2

  • 2 Сталин е бил прав

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Нали-абе Сталин е бил прав-разстрел.
  • 3 Ззззззз

    11 1 Отговор
    Тия евро медузи вече ме отвращават. Еми да си ги колят джихадистите тогава и да не ги съдят повече. Де.а и меките им китки.
  • 4 Диди

    5 5 Отговор
    Успокойте се.Знаене какво означава ,,адвокат защитник,,.Терористът ще бъде осъден.
  • 5 Анонимен

    8 0 Отговор
    Вече в тия европейски съдилища всички ме разсмива. Крайно време е да вземем пример от Тексас. След 10 години 3 инжекции и край.
  • 6 Патриот

    6 0 Отговор
    А съдията какво казва?
    Това и работата на защитатата - така да говори и убеждава.

    Това са борци за свобода, както онези взривили вагон с майки и деца на гара Буново и поставили бомба в хотел Сливен.
Новини по държави: