9 Февруари, 2018 22:00 2 509 11

Русия: Да запазим споразумението с Иран

  • русия-
  • споразумение-
  • иран

Призиви към САЩ за по-конструктивно

Русия: Да запазим споразумението с Иран - 1
Снимка: БТА/AP

Русия настоява за запазване на ядреното споразумение с Иран. Това обяви руският посланик в Иран Леван Джагарян, цитиран от РИА Новости.

'В Иран са крайно негативни към последните изявления на САЩ. Там постоянно повтарят колко е лошо това споразумение и как то има нужда от подобряване. Мисля, че от логическа гледна точка иранците имат право. Американският подпис стои под тази декларация. Ако всичко това бъде преразгледа, как тогава ще им имаме довери в бъдеще“, заяви Джагарян.

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп многократно се изрази срещу споразумението. На този етап не са предприети действия за промяна в споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    8 22 Отговор
    Не!!!!Няма да позволим на Иран да правят Ядрени бомби,както стана с Ким и да заплашват Демокрацията наоколо!Руските посланици не им е работа да дават съвети на трети страни,но го правят от простотия!:):):)

    Коментиран от #6

  • 2 Тръмп

    6 19 Отговор
    От кога руския посланик на Иран има право да говори от името на Иран?????Иран още не е признала официално,че е руска губерния,нали!:):):)Този посланник е келеш!:):):)Путин да му търси работа на кондуктор в московското метро!:):):)
  • 3 Гого

    14 4 Отговор
    От кога пък такива като тебе ще казват на руския посланик какво да говори?Или се имаш за посредник,назначен от краварите?
  • 4 Трумп

    4 15 Отговор
    Путинистчетата и Русофилчетата са Национални Предатели!:):):)Марионетки на Руския посланник и КГБ!:):):)

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Румяна Костова

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Ало,споразумението се състои в това иранците да Не правят ядрени оръжия.А Американците от своя страна свалят икономическите санкции от Иран.Точно това нещо стриктно се наблюдава от комисията на ООН,според чиито доклад Иран спазва това си задължение.

    Коментиран от #11

  • 7 Румяна Костова

    7 2 Отговор
    Навярно не ти е известно,че Русия е една от малкото държави, която има право на Вето в ООН.Тя не само може да се изказва,но и да стопира при гласуване решение по даден проблем,представен пред ООН.Германия по този въпрос е единодушна с Русия.Ако се прекрати сделката с Иран има опастност там отново да създадат ядрено оръжие.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иво

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Брей тоя И.Костов много се загрижил за света бе!Като беше на власт с Бсп/Бкп цялата държава оправи и най много себе си и другарите му от Бсп/Бкп щото е дясна ръка на А.Луканов!
  • 10 гражданин

    3 1 Отговор
    Руснака ще запази всичко с Иран щото им продава оръжие!И прави далавера с тях!То е така и с турчина сега!
  • 11 хитеp

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Аллоу.пропускаш умишленно или не най-важната част от сделката с Иран относно ядрената програма. а именно че със свалянето на санкциите бяха разблокирани 250милиарда долара ирански авоари който трябваше да се използват за подобряване на условията на живот в страната а не да се инвестират във войната в Сирия и да се укрият в часни сметки. Ако ти е направило впечатление в Иран ври и кипи и е въпрос на време да стане светска република което пък не устройва Русия и Турция
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания