9 Февруари, 2018 12:40 1 103 11

Отпуснаха финансиране за правителството на САЩ

  • сащ-
  • правителство-
  • сенат

Работата на правителството ще продължи до 23-ти март

Отпуснаха финансиране за правителството на САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Сенатът на САЩ прие закон за временно отлагане на затварянето на правителството, съобщи Voice of America.

Така ще бъде отпуснат временен бюджет за работата на администрацията до 23-ти март. По-рано днес не беше приет постоянен бюджет заради процедурни хватки на консервативни сенатори. Това стана, въпреки че демократите и републиканците вече се бяха разбрали за новия бюджет.

Процедурата беше забавена от сенатор Ранд Пол, чийто привърженици бяха против увеличаването на разходите в бюджета. Очаква се в него да има повече възможности за финансиране на отбраната и вътрешните разходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темиме дарий

    15 3 Отговор
    Тва е наи задлъжнялата фирма в света само управата дължи над 30 000 000 000000 сумата е 30 трилиона правителствен дълг а външния им дълг е над 200 трилиона....и все още кредитния им рейтинг е на топ ниво а за сравнение гърция сигурно е задлъжняла спрямо тях с 1 % и я туриха в junk зоната благодарение на ретинговите агенции...виждате нагледно как саш мерят с двоен аршин за себе си и останалите....саш просто нямат място на тази планета

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 onq s konq

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Темиме дарий":

    Е ако ги няма Щатите и ДОЛАРА с какво ще търгуваш-с рубли ли?А КОЙ ако няма Америка ЩЕ СПРЕ РУСИЯ да погълне целия свят?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 2222

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Темиме дарий":

    Не е хубаво да се хвалиш с тъпотата си ,а ти точно това правиш !
  • 5 Варна

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    САЩ не е единствената държава, а валутата и не е единствена!
    - И №1 споделя вярна информация.
    Фобията ти не означава, че ще дойде краят на света ако САЩ се срине, което лично според мен трябва да стане.
    Заради лъжите им се случва поредната световна криза тези дни. - Това мисля, че е 5-та от 1930 година и 2-та от 2008 година насам!
    - Всеки път се случва едно и също! - Лъжа за състоянието на държавата и валутата.
    Това не бива да се подминава всеки път само защото били САЩ! Трябва да разбереш, че тази държава работи и срещу собствената ти държава и хич не им дреме за България и още повече за теб. - Не им придавай такова значени и такава безрезервна обич

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Ама разбира се че нито САЩ ,нито валутата им са единствени на света!Има ескимоски рубли,кучешки донги,нарко афгани и т.н., но СВЕТЪТ е избрал да търгува точно с ДОЛАРИ и ги е признал за УНИВЕРСАЛНА ВАЛУТА.Нещо повече-упорито и настоятелно се твърди,че СВЕТЪТ ВЕЧЕ Е МНОГОПОЛЮСЕН...но някакси се оказва че САМО В ЕДИН ПОЛЮС ИМА ТОК/разбирай ПАРИ/ и това е АМЕРИКАНСКИЯ!И искам да ме разбереш правилно и окончателно:Не изпитвам някаква емоционална любов нито към САЩ,нито към ЕС,нито към ГЕРБ И ББ-ПРОСТО ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ МЕ УСТРОЙВА ИДЕАЛНО КАКТО ДЕМОКРАТИЧНА ЗАКОНОВА УРЕДБА НА УПРАВЛЕНИЕ,ТАКА И КАТО ФИНАНСОВИ ПОСТЪПЛЕНИЯ.

    Коментиран от #7

  • 7 Варна

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Светът не точно е избрал да търгува с долари, но това е една дълга тема!
    Юана е също резервна валута и може да се твърди, че Китайската икономика е най- голяма към момента.
    Налагането на американският долар става реално след Втората Световна Война в търговските отношения между Западна Европа и САЩ. Германците и Французите са заставени почти силово да използват долари! Германия е ясно по какви причини, а Франция заради измамата на САЩ да пуснат в обръщение огромно количество френски франкове, напечатани във САЩ непосредствено след десанта в Нормандия. - До като се усетят французите какво става събитията са излезли извън контрол.
    Така стои въпроса и с Японците и останалите които не влизат в състава на СОЦ Блока, които поддържат обезпечението в злато до края на системата.
    След отпадането на златно- девизният стандарт и печатането на пари срещу дългове от частна институция проблемите започват да стават все по- тежки!- Говоря за САЩ! Те са държава, в която печатат пари без контрол от частна институция срещу дългове. Причината доларът да съществува е трилионите изкупени дългови книжа от други държави срещу лихва. ИСтината е обаче, е че САЩ не са в състояние да върнат дълговете си не за 100, а за поне 1000 години! - Те разчитат именно на факта, че други държави държат техни книжа и за това продължават да създават средно на 20 години по една световна финансова криза. Това са най- измамната държава и историята го показва! Събитията от последните дни показ

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    И това го обясняваш на момчето чийто най голям успех в живота е лятна " бригада" в сащ. Мчи за да миеш посуда и да прислужваш е нужно единствено роболепие и отказ от човешки права.

    Коментиран от #10

  • 9 Путин

    3 0 Отговор
    Мога да им заема няколко милиарда $.
  • 10 Варна

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    А бе... - Трябва да се говори и да се показва нагледно, ако е възможно!
    - Защото оставихме след 89 година да говорят само едните и виж до къде я докарахме? :-))

    - Кога преди ще видиш циганин да удря полицай или джендърите да си правят паради? - А? - Отървахме му края и виж на какво заприлича държавата!
    - По- неграмотни, без средства за производство, с намаляващо население, без армия, без полиция, без здравеопазване и начело стоят полуграмотни, лъжливи, нагли, крадливи и кресливи дами и господа.. - Пак роднински връзки, пак назначени без конкурс, само че този път с кражби на пари за сметка на държавата...
    - За това трябва да говорим и да казваме, най- вече истината!
  • 11 До оня под коня

    1 0 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с Варненеца! Трябва да казваме най-вече истината!
    Ето ти една от многото примери за това, какво правят тези които Налагат долара като световна валута!
    https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/09/02/какво-научих-за-либия-и-муамар-кадафи/