Last news in Fakti

10 Февруари, 2018 15:11 2 200 3

Гърция се надигна срещу отпуск на терорист

  • терорист-
  • гърция-
  • куфодинас-
  • 17-ти ноември

Димитрис Куфодинас, който е член на групировката „17-ти ноември” и излежава 11 доживотни присъди, беше пуснат в двудневен отпуск. Това предизвика вълна от протести в съседна Гърция. САЩ и Великобритания също изразиха разочарованието си от действията на гръцките власти. Британския посланик в Гърция Кейт Смит, каза, че „е изключително обезкуражаващо да се види отново осъден терорист“. „Вярваме, че осъдените терористи не заслужават почивка от затвора“ е мнението на САЩ. „Като гражданин се срамувам, като политик се срамувам още повече“ бе реакцията на независимия гръцки депутат Димитрис Каменнос изказано пред телевизия ANT1.

Според адвоката на Куфодина, Йоанна Куртовик, освобождаването му е „нормално”, а извършените от него убийства тя окачествява като „действия”.

Организацията „17-ти ноември” беше разбита от гръцките власти през 2002 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 държави разни

    8 1 Отговор
    А нашенските бандити обратното, най-много да ги вкарат в затвора за два дена иначе са в перманентен отпуск ! .....и никой не протестира срещу това !?
    Дребна разлика с гръцкия народ, ще кажете !
  • 2 Garrincha

    7 2 Отговор
    Такива, трябва да ги пускат в домашен отпуск ... някъде по- от високо ... 20-тина метра ... поне !
  • 3 Патриот

    0 0 Отговор
    Е какво може да направи най-много да се взриви някъде!
    Протестира, който го е страх.
    Ние българите сме смел народ.